Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby s Blatnou Kapličandy zvládly

 
středa, 10. května 2017, 11:40

První květnovou sobotu hostila děvčata Kaplice v jihočeském derby Blatnou. Čtvrtý tým tabulky hrál proti osmému, domácí tedy byly favoritkami, zvláště když mezi oběma celky byl před zápasem rozdíl propastných 23 bodů.

Dlouhé minuty se nebylo prakticky na co dívat. Oboustranně řada nepřesností, poměrně dost falů rovněž od hráček obou celků. Až v sedmnácté minutě zaznamenáníhodná situace. Z levé strany se do šance dostávala blatenská Ivana Nagyová, ale brankářku Klomfarovou překonat nedokázala.

Kapličandy se do větší šance dostaly až po půlhodině hry, a ta skončila hned vedoucím gólem. Praizlerová poslala přesný pas za obranu hostů, za míčem se vydala nabíhající Pavla Křivová, elegantně si obhodila vyběhnutou brankářku Chárovou a posléze poslala míč po zemi do odkryté svatyně soupeře – 1:0. A pro kapitánku Spartaku to byl jubilejní stý gól v kaplickém dresu. Gratulujeme!!!

Uběhly sotva tři minuty a Kapličandy vedly o dva. Před vápnem byla ostrým faulem zastavena Bartoníčková. K přímému kopu se postavila Pavla Křivová a na střelu přes zeď pod břevno gólmanka Chárová nedosáhla – 2:0.  Tímto výsledkem skončil i celý první poločas. Dá se tedy říci, že domácí hráčky vytěžily ze svých šancí maximální počet gólů.

Hned v první minutě druhé půle Křivová na pravé straně uvolnila Matouškovou, ta mířila na bližší tyč, ale Chárová byla pozorná, a míč vyrazila na rohový kop. V 52. minutě se fotbalistky Blatné dočkaly kontaktní branky. K trestnému kopu z levé strany se postavila Kateřina Velíšková, její centr prolétl napříč vápnem a nikým netečovaný zapadl přesně k tyči – 2:1

Blatenské naděje na bodový zisk ale vzaly poměrně rychle zasvé. V 65. minutě se znovu dokázaly gólově prosadit fotbalistky Spartaku. Na konci pěkné akce byla přihrávka Pálkové do vápna na volnou Zuzanu Matouškovou, ta v koncovce zachovala chladnou hlavu a střelou po zemi překonala Chárovou – 3:1.

Třetí gól vliv klid na domácí kopačky. Dvacet minut před koncem po kombinaci Matouškové a Vocedálkové zakončovala Bartoníčková, ale míč branku soupeřek minul. V další šanci pak po přesném pasu Kateřiny Jedličkové byla Pálková, pokus o lob byl však hodně nepřesný. V poslední desetiminutovce mohly domácí hráčky své vedení ještě zvýraznit. Do šance se z pravé strany dostala Praizlerová, obešla i brankářku a, ale střelu nepustila do branky jedna z bránících soupeřek

Nedlouho poté Tošilová před vápnem předala míč Bartoníčkové. Ta trefila pouze břevno, ale akce pokračovala. Balon se dostal ke Křivová a také ona svým střeleckým pokusem rozezvučela pouze břevno blatenské svatyně. Po závěrečném hvizdu se tedy z vítězství radovaly domácí hráčky. Zisk tří bodů je zasloužený. Kapličandy potvrdily předzápasové prognózy.

FK Spartak Kaplice – TJ Blatná 3:1 (2:0)

Branky: 30. a 33. Křivová, 65. Matoušková – 52. Velíšková. Rozhodčí: Zloch. Bez karet. Diváků: 20

Kaplice: Klomfarová – Vocedálková, Vávrová, Tošilová, K. Jedličková, Suchanová, Praizlerová, Bartoníčková, Matoušková, Křivová, Pálková.

Blatná: Chárová – Tvrdá, Velíšková, Tomanová, Křivancová, Klásková, Šebková, Kozáková, Swietoňová, Nagyová, Vajsová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama