Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Dynamo nezaváhalo s poslední Kaplicí

 
úterý, 29. září 2020, 14:48

Kaplice - Kapličandy na první body v nové sezóně zatím čekají. Ani v domácím střetnutí proti budějovickému Dynamu nebyly favoritkami. Papírové předpoklady hovořily pro Dynamo. Kaplický trenér Petřík se navíc musel vypořádat s některými absencemi svých hráček. A tak dres Spartaku po několikaleté odmlce oblékla Ilona Stoklasová.

Jako první zahrozily Kapličandy. K přímému kopu se postavila Bartoníčková, proti střele k pravé tyči zasáhla gólmanka Dynama Koláčkové poněkud neortodoxně nohou, ale své čisté konto uhájila. V dalším průběhu už převzali iniciativu hráčky Dynama. Ale srdnatě bojující fotbalistky Spartaku jim byly nepříjemný soupeřem. V desáté minutě po rohu Kubíčkové hlavičkovala mimo Kešnerová. O chvíli později se ke střele z levé strany dostala Čondlová, ale Klomfarová byla pozorná a míč vyrazila na rohový kop.

Po čtvrthodině hry pak Bartlová připravila pozici pro Pfeiferovou, ta mohla otevřít skóre, ale branku Spartaku minula. Brankářku Klomfarovou se hostujícím hráčkám podařilo překonat až po půlhodině hry, ale skóre zůstalo bezbrankové. Domácí brankářku totiž zachránilo břevno a následně pokryla i hlavičkující kapitánku Svobodovou. Za další tři minuty už se ale fotbalistky Dynama mohly radovat. Před brankářkou Klomfarovou se ocitla Tereza Bartlová a přízemní střelou otevřela skóre zápasu – 0:1. Tímto výsledkem skončil i celý první poločas.

Důležitý druhý gól přidaly hostující hráčky po osmi minutách hry po změně stran. Do šance se drala Kešnerová, tu na poslední chvíli dokázala zablokovat vracející se Bartoníčková, ale k odraženému míči se dostala kapitána Aneta Svobodová, který poslala balón od odkryté svatyně Spartaku – 0:2. Nedlouho poté mohla vedení Dynama navýšit Jandová, ale Klomfarovou překonat nedokázala a míč následně odklidila do bezpečí Bartoníčková.

Favorit i v dalších minutách kontroloval vývoj skóre a pohodlně hlídal své dvoubrankové vedení. Poslední úpravu skóre zaznamenalo až šest minut před koncem, kdy se po faulu Veroniky Jedličkové pískala penalta, kterou s přehledem proměnila Simona Jandová – 0:3. Hráčky Dynama zvítězily zcela po zásluze a dál zůstávají v tabulce stoprocentní. Naopak Kapličandy se o první body pokusí zabojovat v Domažlicích.

FK Spartak Kaplice – SK Dynamo České Budějovice 0:3 (0:1)

Branky: 33. Bartlová, 54. Svobodová, 84. Jandová (pen.). Rozhodčí: Písek – Adamovič, Marek. Bez karet. Diváků: 45.

Kaplice: Klomfarová – Kováříková, V. Jedličková, Vaňková, Suchanová, Straková, Bartoníčková, Petříková, K. Jedličková, Pálková, Chvalová. Střídaly: Stoklasová, Pártlová.

Dynamo ČB: Koláčková – Školková, Kešnerová, E. Hrubá, Kubíčková, Osouchová, Bartlová, Jandová, Čondlová, Metličková, Svobodová. Střídaly: Krejčová, Pfeiferová, Divoká, Koubová, K. Hrubá.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec