Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Kaplice nestačily v domácí premiéře na Blatnou

 
čtvrtek, 17. září 2020, 19:07

Kaplice – Kaplická děvčata se v neděli dopoledne představila poprvé v sezóně na domácím hřišti. Soupeřem jim byla Blatná.

V úvodu měly míč častěji na svých kopačkách Kapličandy, ale zhruba po deseti minutách hry začaly mít více ze hry Blatenské fotbalistky. Ve dvanácté minutě pokoušela střelecké štěstí Pečená, Klomfarová její pokus nadvakrát lapila. Ve 21. minutě si na kolmou přihrávku naběhla Pečená, ale brankářka Spartaku tutovou příležitost zneškodnila. Pokračovalo se rohovým kopem, odvrácený balón hostující hráčka vrátila do šestnáctky, Denisa Pečená poslala míč po zemi přesně k tyči a hostující hráčky vedly – 0:1.

O chvíli později aktivní Pečená se znovu dostala ke střele, ale Klomfarová byla pozorná a míč za svá záda nepustila. Hráčky Spartaku se do vážnějšího zakončení dostaly až po půlhodině hry. Po přihrávce od Petříkové střílela Bartoníčková, mířila však jen nad bránu Blatné. Do kabin se nakonec šlo za nerozhodného stavu. Minutu před přestávkou po faulu na Bartoníčkovou zahrávala přímý kop Veronika Jedličková a z úctyhodné vzdálenosti poslala míč pod břevno, gólmana Fronková na míč nedosáhla – 1:1.

Klomfarová kryla penaltu

Jenomže hned v úvodu druhého dějství Blatná znovu odskočila svému hostiteli. Trestný kop z pravé strany zahrávala Šebková a Denisa Pečená hlavičkou o břevno nedala Klomfarové šanci – 1:2. Podobnou možnost na skórování měly v 56. minutě i kaplické fotbalistky. Centrovala z levé strany Petříková, Bartoníčková však hlavičkovala pouze nad břevno. Více ze hry však měly i nadále fotbalistky Blatné. V sedmdesáté minutě Klomfarová kryla střelu Vaněčkové z přímého kopu. O pár minut později po faulu Kováříkové se proti Spartaku pískala penalta. Na bílý bod si míč postavila Doubková, ale Klomfarovou překonat nedokázala. Ta si o chvíli později poradila i se střelou Pečené z pravé strany.

Kapličandy se trochu vzepjaly až v poslední desetiminutovce. Z přímého kopu mířila Veronika Jedličková nad bránu. O chvíli později si prostor pro zakončení našla znovu Veronika Jedličková, z levé strany mířila na bližší tyč, ale branku soupeře minula. V úplném závěru odmítla navýšení skóre Pečená, Klomfarová byla proti. Na druhé straně rohový kop pro Spartak. Veronika Jedličková točila míč do brány, Fronková stačila balón vyrazit, dorážející Pálková zblízka brankářku neprostřelila. V nastaveném čase jistila zaslouženou výhru Blatné po brejkové situaci Lenka Vajsová – 1:3.

FK Spartak Kaplice – TJ Blatná 1:3 (1:1)

Branky: 44. V. Jedličková – 21. a 47. Pečená, 90. Vajsová. Rozhodčí: Hladík – Lach, Večerník. ŽK: 1:1 (Vávrová – Vajsová). Diváků: 30.

Kaplice: Klomfarová – Kováříková, Vávrová, Vaňková, Tošilová, Litvanová, Bartoníčková, Petříková, Pálková, Chvalová, V. Jedličková. Střídaly: Suchanová, Straková, K. Jedličková, Pártlová, Horelicová.

Blatná: Fronková – Chárová, Sudová, Klásková, Šebková, Němejcová, Pečená, Vajsová, Doubková, Vaněčková, Majerová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec