Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan vstoupily do sezony porážkou s Blatnou

 
úterý, 8. září 2020, 20:44

Borovany - V prvním zápase nového ročníku divize žen přivítaly hráčky Borovan na svém hřišti soupeřky z Blatné. Domácí trenéři se museli vinou zranění a pracovních povinností obejít bez několika hráček základního kádru a k zápasu nastoupili pouze s 11 hráčkami.

Začátek zápasu patřil hostím, Borovany se spíše hledaly. Až v 10. minutě se domácí dostali do vyložené šance. Na levé straně byla faulována Fürstová, Vonková zahrála přímý kop a po odrazu od hostující brankářky Fronkové se k míči dostala Němcová, ale minula branku. Za tři minuty se ke střele křížem vápna dostala Klásková, míč skončil také vedle branky. Hned z protiútoku zatáhla míč po levé straně Vanišová, její centr našel Kršíkovou, ale pokus kryla brankářka Fronková.

Do vedení se dostali domácí ve 29. minutě. Aktivní Vanišová našla centrem Němcovou, z jejího pokusu byl jen rohový kop, který rozehrála Vonková, a Michálková mířila hlavou přesně - 1:0.

Ihned po rozehrání se míč dostal na pravé straně k Procházkové, ta se elegantně zbavila protihráčky a vyslala do sóla Kršíkovou, ale její křížná střela skončila mimo. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, ale pokusy Šebkové a Pečené skončily vedle. Ve 39. minutě bylo rušno před blatenskou brankou. Němcová zatáhla míč po levé straně, její střelecký pokus se odrazil ještě na vápno k Vanišové a její střelu pod břevno vytáhla Fronková na rohový kop.

Rozhodla poslední desetiminutovka

Druhé dějství začali lépe hosté. Ve 48. minutě se domácí chystali rozehrávat na polovině hřiště míč po faulu, rozhodčí ovšem faul otočil, hosté rychle rozehráli na pravou stranu na Fronkovou a ta centrem našla před brankou úplně volnou Swietoňovou - 1:1.

V 56. minutě byla faulována na polovině hostí Šlapanská, pokus Vyslužilové z 30 metrů skončil nad brankou. Domácí nadále tlačili a vyústěním byl faul ve vápně na pronikající Němcovou. K pokutovému kopu se postavila Michálková, trefila ale jen tyč za bezmocnou Brožovou. V 67. minutě zahrávaly hráčky Blatné rohový kop, střela Vaněčkové skončila vedle branky Zemanové. Po rychlém rozehrání pronikla Vanišová až do vápna, pokus skončil znovu vedle branky hostí. Za předchozí faul byla žlutou kartou potrestána hostující Kubešová.

Rozhodující momenty zápasu se odehrály až v závěrečné desetiminutovce. V 83. minutě se k odraženému míči na domácí polovině dostala Pečená a krásnou střelou ze 30 metrů pod břevno zvýšila na 2:1. Domácí ve snaze vyrovnat se vrhli do útočení, ale v 89. minutě dostala Pečená přihrávku za obranu a sólo zakončila svou druhou brankou v zápase a pečetila tak vítězství hostí 3:1.

TJ Calofrig Borovany - TJ Blatná 1:3 (1:0)

Góly: Michálková - Pečená 2, Swietoňová

Borovany: Zemanová - Kršíková, Fürstová, Vyslužilová, Sivá, Šlapanská, Michálková, Němcová, Vonková, Vanišová, Procházková.

Blatná: Fronková - Swietoňová, Chárová, Sudová, Klásková, Honnerová, Šebková, Němejcová, Pečená, Kubešová, Vajsová, Brožová, Vaněčková, Divišová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany