Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Borovany horko těžko uhájily náskok z první půle

 
středa, 30. října 2019, 12:27

K dalšímu mistrovskému zápasu divize žen zajížděly hráčky Calofrigu Borovany na hřiště soupeřek z TJ Blatná. Borovanští chtěli navázat na předchozí dobré výsledky a odvézt si ze hřiště domácího týmu všechny body. To se nakonec povedlo, ale Blatenští byli hodně blízko alespoň remíze.

Hostující hráčky začali zápas výborně a už v 8. minutě svítil na ukazateli skóre stav 0:3. Ve 3. minutě si vzala Michálková na polovině hřiště míč, prošla až před brankářku a nedala jí šanci – 0:1. Za dvě minuty vyslala Jandová do sóla Kršíkovou, její první pokus Fronková vyrazila, ale Kršíková našla krásnou přihrávkou dobíhající Benedovou a hosté vedli o dvě branky – 0:2. Za tři minuty se po sólu trefila ještě Kršíková a hosté vedli už 0:3.

Domácí hráčky ale nic nevzdaly. Ve 12. minutě se ke střele na hranici vápna odhodlala Klásková, míč skončil Zemanové v náručí. Zanedlouho skončila stejně střela Šebkové. Ve 20. minutě našla Konopová nabíhající Kršíkovou, ta však trefila jen břevno. Domácí se dostali do rychlého brejku, Klásková centrovala z pravé strany, míč prošel obranou hostí a nabíhající Vajsová snížila na 1:3.

Ve 29. minutě domácí Tomanová opět vyzkoušela pozornost Zemanové, ta však byla na místě. Hostující Kršíková se znovu dostala do sóla ve 35. minutě, brankářka Fronková její pokus vyrazila na rohový kop. Zakrátko vybojovala na pravé straně míč Kováčová, centr na vápně tečovala Konopová ke Kršíkové, která svou druhou brankou zvýšila vedení hostí na 4:1. Do konce poločasu ještě zahrozila domácí Majerová, Zemanová se ale překvapit nenechala.

Domácí po obrátce mocně dotahovali

Do druhého dějství přestavěli domácí trenéři řady a hostující obrana měla najednou plno práce. Už ve 48. minutě zahrávala domácí Šebková rohový kop, přesně našla hlavu Honnerové - 2:4. V 53. minutě mohlo být pro hosty ještě hůř. Rozhodčí odpískal pokutový kop po nezaviněném pádu domácí hráčky ve vápně, k jeho rozehrání se postavila Chárová, branku ovšem přestřelila. Za tři minuty se stejná hráčka prezentovala střelou z 25 metrů, trefila však jen břevno hostující branky.

Hosté se dostávali jen těžko za půlící čáru, a pokud ano jen za cenu odkopů a míč se hned vracel zpátky. Po jednom takovém rychlém protiútoku v 58. minutě byla před domácím vápnem faulována Michálková. K přímému kopu se postavila Jandová, její pokus šel vedle branky Fronkové. Domácí hráčky se neustále tlačily do útoku, ale pokusy Majerové ani Tomanové v síti neskončily. Hostující Jandová prošla v 68. minutě přes blatenskou obranu, ale brankářka Fronková ji vychytala.

V 74. minutě domácí snížili. Před vápnem byla faulována Tomanová, k přímému kopu se postavila Vaněčková a zamířila přesně pod břevno – 3:4. V 80. minutě vybojovala a rozehrála rohový kop Šebková rohový kop a Honnerová ale branku přestřelila. Hosté mohli pojistit své vedení tři minuty před koncem. Benedová vybojovala míč, šla sama na branku, Fronková její pokus vyrazila ke Kršíkové, ta ale z vápna prázdnou branku přestřelila. Hosté se v závěru tlaku domácích ubránili a připsali si do tabulky další tři body, ale je třeba sportovně uznat, že domácí by si za druhý poločas alespoň bod zasloužili.

TJ Blatná – TJ Calofrig Borovany 3:4 (1:4)

Branky: Vajsová, Honnerová, Vaněčková – Kršíková 2, Michálková, Benedová.

Blatná: Fronková - Honnerová, Chárová, Fialová, Klásková, Němejcová, Šebková, Mlíčková, Tomanová, Sudová, Kubešová, Divišová, Vaněčková, Vajsová, Pavlová, Majerová.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Jandová, Konopová, Benedová, Vyslužilová, Kotrčová, Kunová, Kubíčková, Kováčová, Michálková, Káplová, Sivá, Lehejčková, Vonková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany