Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovany připravily Třeboni první porážku a vystřídaly ji na první příčce

 
čtvrtek, 24. října 2019, 12:39

V divizi žen, sk. D, hrály borovanské ženy po týdnu opět před domácími diváky a přivítali vedoucí tým tabulky TJ Jiskru Třeboň. Po utkání s Kaplicí to byl další těžký soupeř. Domácí trenéři postavili téměř stejnou sestavu jako v minulém kole, hostující tým nastoupil vinou zranění bez několika hráček základního kádru. Utkání se hrálo ve vysokém tempu se zajímavým průběhem a divákům se určitě muselo líbit.

Domácí začali lépe, dobře se pohybovali a napadali hostující rozehrávku. Už v 11. minutě byla ve vápně hostí faulována Jandová, k nařízenému pokutovému kopu se postavila Vyslužilová, ale míč poslala jen do tyče. Hosté se poté dostali do vedení po nenápadné akci, když domácí obrana nechala na vápně volnou Pfeiferovou a její střela k tyči znamenala vedení hostí 0:1. Hosté se brankou uklidnili a domácí se nadále snažili o nátlakovou hru. Hrálo se hlavně mezi vápny s množstvím osobních soubojů a minimem šancí na obou stranách.

Ve 30. minutě se na dostřel domácí branky dostala Kubíčková, ale Zemanová byla na místě. Na druhé straně ohrozila brankářku Koláčkovou Jandová po kombinaci s Vyslužilovou a Kršíkovou, míč si cestu do sítě nenašel. Za tři minuty byla na levé straně na pár metrů od hranice vápna faulována Vyslužilová. K přímému kopu se postavila Jandová, centr prošel vápnem a na zadní tyči Michálková mířila nad branku. Před koncem poločasu vyšla domácím kombinace, brankou však neskončila. Michálková našla přihrávkou na pravé straně nabíhající Benedovou, ta se zbavila obránkyně, centrovaný míč Kršíková přeběhla, byla u něho však dříve než hostující obrana, našla k vápnu nabíhající Vyslužilovou, která zakončila vedla.

Do druhého poločasu vstoupily lépe borovanské hráčky. Hned v úvodu kopala z pravé strany přímý kop Lehejčková, Michálková ho lehce hlavou tečovala k Vyslužilové a její střela prošla za záda Koláčkové – 1:1. Domácí se dále snažili o další branku, hosté však dobře bránili a podnikali rychlé protiútoky. V 53. minutě prošla na pravé straně Michálková, její centr našel Kršíkovou, ale střelu zblokovala obrana hostí.

Vyslužilová skórovala podruhé

Od 60. minuty začaly mít větší převahu hostující hráčky. Svobodová vyzkoušela pozornost Zemanové, střelu vyrazila a Hurdálková míč uklidila jen na rohový kop. Po jeho rozehrání poslala míč kolenem nad branku Pfeiferová. Za dvě minuty opět Svobodová po faulu Sivé na levé straně vyzkoušela Zemanovou z přímého kopu, míč skončil v jejím náručí. O minutu později faulovala na pravé straně Michálková, přímý kop Kláry Hrubé skončil nad brankou. Stejně skončila i její střela za dvě minuty. Následoval opět faul Benedové na levé straně, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, ale Svobodová mířila opět jen nad.

Domácí poté opět začali lépe kombinovat a přišly i šance. Konopová v 72. minutě ještě neuspěla, po centru Benedové z pravé strany byla Koláčková u míče dřív. Za minutu na druhé straně centrovala z levé strany Pfeiferová, pro míč si Zemanová došla. V 76. minutě se Vyslužilová dostala na levé straně ke střele, její tečovaná střela znamenala rohový kop. K němu se postavila Jandová, našla Michálkovou, ta míč postrčila k Vyslužilové a její přízemní střela znamenala vedení 2:1.

V závěru zápasu se hra trochu více vyostřila, hosté se snažili vyrovnat, ale domácí dobře bránili. V 82. minutě se probojovala do vápna hostí Konopová, avšak střílela jen vedle branky. Za dvě minuty našla Michálková krásnou přihrávkou Jandovou, její pokus byl zblokovaný na rohový kop. V 87. minutě prošla Kršíková na polovině hřiště přes obranu hostí, postupovala sama na branku, Divoká si ji však přidržela za dres, což rozhodčí ocenil jen žlutou kartou. Poslední minuty se odehrály už jen na polovině hostí a po závěrečném hvizdu rozhodčího diváci ocenili potleskem hru obou týmů. Kaňkou na výborném utkání bylo jen to, že některé hostující hráčky odešly ze hřiště, aniž by si podaly se soupeřkami ruce.

TJ Calofrig Borovany – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:1)

Branky: Vyslužilová 2 – Pfeiferová

Borovany: Zemanová - Kršíková, Besedová, Hurdálková, Jandová, Konopová, Benedová, Lehejčková, Vyslužilová, Sivá, Michálková, Kováčová, Káplová.

Třeboň: Koláčková - Kubíčková, Osouchová, Školková, Hrubá Klára, Čondlová, Hrubá Eliška, Svobodová, Pfeiferová, Divoká, Krejčová, Vladyková, Stejskalová.

 

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany