Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poločasový náskok stačil. Kaplice v ženském derby porazila sezimovoústecké rivalky

 
středa, 9. října 2019, 17:41

Kaplická děvčata hostila v neděli odpoledne ve čtvrtém kole divize soupeřky ze Sezimova Ústí. Poprvé v sezóně se v domácí sestavě objevila brankářka Kristýna Petržalová a vůbec poprvé oblékla dres Spartaku z Borovan příchozí zkušená Daniela Procházková.

Skóre se mohlo změnit už po dvou minutách hry. Domácí zahrávali rohový kop, přetažený centr Bartoníčkové vrátila do ohně Praizlerová, zblízka zakončovala Straková, gólmanka Majerová s notnou dávkou štěstí dokázala zakročit a čisté konto uhájila. V osmé minutě o sobě daly vědět i hostující fotbalistky. Z pravé strany vyslala tvrdou ránu Pajerová, Petržalová dokázala nepříjemnou ránu vyrazit.

Skóre se změnilo v 10. minutě a radost měly Kapličandy. Na pravé straně dostala dostatek prostoru Procházková, po zpětné přihrávce se k zakončení z hranice velkého vápna dostala Markéta Bartoníčková a proti povedené střele byla Majerová bez šance zasáhnout – 1:0.

Nedlouho poté mohlo být vyrovnáno. Po přesné kolmé přihrávce Šimákové, se v šanci ocitla Stejskalová, před vybíhající Petržalovou stačila zakončit, branku však těsně minula. V osmnácté minutě Petříková přiťukla míč Bartoníčkové, přízemní střelu si Majerová pohlídala. Vzápětí po přesné přihrávce od Praizlerové postupovala sama na branku Procházková, Majerová svůj tým podržela a míč vytěsnila na rohový kop. Stejná hráčka měla gól na kopačce i ve 27. minutě střetnutí, kdy se opět ocitla sama před brankářkou soupeře, tvrdou střelou ji však prostřelit nedokázala.

Hosté zdramatizovali závěr

Zakrátko přišla další příležitost pro Kapličandy. Z pravé strany se k technické střele dostala Petříková, Majerová konečky prstů míč vyškrábla na rohový kop. Po následném centru Bartoníčkové hlavičkovala Praizlerová, ale tzv. koníčkem branku „Sezimáku“ přestřelila. Domácí fotbalistky se ještě v prvním poločase druhého gólu přece jenom dočkaly. Po přesném centru Procházkové z pravé strany úspěšně hlavičkovala Monika Pálková – 2:0.

Po změně stran jako první zahrozily hostující fotbalistky. Střelu Hliňákové si Petržalová pohlídala. V 62. minutě měla další tutovou příležitost na noze Daniela Procházkové, ale ani v tomto případě nedokázala brankářku Majerovou překonat.

V polovině druhého dějství po akci Petříkové byla v gólové pozici Michalicová, ale svou střelou trefila jen spoluhráčku Procházkovou. Z čista jasna přišel trest a to deset minut před koncem. Veronika Pěchová obranným odkopem poslala míč z poloviny hřiště na bránu Spartaku a míč letící vysokým obloukem zapadl pod břevno – 2:1.

Závěr byl tak dramatický. Hostující hráčky se snažily o vyrovnání, ale vyloženou šanci si vypracovat nedokázaly. Definitivní pojistku mohla naopak přidat Petříková, ale po sólovém úniku se k zakončení nedostala. Zápas skončil těsnou výhrou fotbalistek Spartaku, které se díky tomu drží v horní polovině tabulky.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Sezimovo Ústí 2:1 (2:0)

Branky: 10. Bartoníčková, 40. Pálková – 73. Pěchová. Rozhodčí: Křížek – Janda, Večerník. Bez karet. Diváků: 69.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Praizlerová, Vaňková, Suchanová, Kr. Litvanová, Bartoníčková, Procházková, Pálková, Petříková, Straková. Střídaly: Michalicová, Horelicová.

S. Ústí: Majerová – Pajerová, Pěchová, Šalátová, Flekalová, Koktavá,Šimáková, Macková, Habrová, Hliňáková, Stejskalová. Střídala: Koudelíková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec