Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní derby žen dvou nejlepších týmů skončilo nerozhodně. Kaplice – Třeboň 1:1

 
středa, 5. června 2019, 10:51

Derniéru divizní sezóny 2018/2019 obstaral šlágr kola. V jihočeském derby hostila první Kaplice druhou Třeboň. Rozdíl mezi celky byl před zápasem čtyřbodový, takže výsledek nemohl již nic změnit na konečném umístění týmů. Kapličandy v sezóně okusily hořkost porážky jednou jedinkrát, když na podzim prohrály právě v Třeboni 2:1. Před vlastními diváky prohrát nechtěly.

Domácí lodivod Jaroslav Křiva se musel obejít bez některých absentujících hráček, které obvykle nastupují v základní jedenáctce. Zápas nemohl pro domácí fotbalistky začít lépe. Už na začátku druhé minuty se totiž dostaly do vedení. Od rohového praporku centrovala před branku Veronika Jedličková a Helena Praizlerová svým patnáctým gólem v sezóně překonala brankářku Divokou – 1:0.

Hostující tým byl v celém ročníku rozhodně věkově nejmladší. Například v tomto zápase deset hráček základní sestavy patří věkově ještě mezi dorostenky. A hostující hráčky v dalším průběhu hry jednoznačně prokázaly svou herní kvalitu. Měly míč častěji na svých kopačkách, ale do šancí se moc nedostávaly. Kapličandy bojovaly srdnatě, ale ani ony se do častého zakončení nedostávaly. V osmnácté minutě Třeboň srovnala skóre. Trestný kop z hlouby hřiště zahrávala Tereza Kešnerová, brankářka Petržalová míč nedokázala udržet ve svých rukavicích a ten doputoval až za brankovou čáru – 1:1.

I v dalších minutách se pokračovalo v nastoleném trendu. Hráčky Třeboně lépe kombinovaly, ale přes pozorně bránící Kapličandy se dostávaly jen velice těžko. Za zmínku stojí až situace ve 43. minutě první půle. Míč po levé straně zatáhla kapitánka Školková, přesnou přihrávku našla před branku nabíhající Stejskalovou, střelu k tyči si střídající brankářka Horelicová pohlídala. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Slušná divácká návštěva ani v dalších 45 minutách moc šancí neviděla. V 53. minutě po přesné přihrávce od Metličkové mohla strhnout vedení na stranu Třeboně Kešnerová, míč mezi tři tyče nenasměrovala. Na druhé straně po hodině hry hledala Vaňková přesným pasem za obranou nabíhající Veroniku Jedličkovou, ta však byla tísněna dvěma bránícími soupeřkami, a tak se z nadějně vyhlížející příležitosti nic zásadního neurodilo. Pak měly výhodu trestného kopu z velmi dobré střelecké pozice fotbalistky Jiskry. K balónu se postavila Aneta Svobodová, střela nebyla vůbec špatná, ale brankářka Lenka Horelicová povedeným zákrokem míč lapila.

Zbývající minuty, a nebylo jich málo, již zásadní možnost před jednou či druhou brankou nepřinesly. Zápas tak nakonec dospěl k dělbě bodů po nerozhodném výsledku 1:1. Hostující hráčky byly určitě fotbalovější, Kapličandy naproti tomu ukázaly větší zkušenosti. V zápase s minimem šancí se rozešly smírně.

FK Spartak Kaplice – TJ Jiskra Třeboň 1:1 (1:1)

Branky: 2. Praizlerová – 18. Kešnerová. Rozhodčí: Rous. Bez karet. Diváků: 75.

Kaplice: Petržalová – Suchanová, Vávrová, Vaňková, K. Jedličková, Chvalová, Praizlerová, Bartoníčková, Vocedálková, V. Jedličková, Kr. Litvanová. Střídaly: Chudá, Straková, Petříková, Horelicová.

Třeboň: Divoká – Krejčová, Školková, Kešnerová, Hrubá, Metličková, Svobodová, Bartlová, Čondlová, Stejskalová, Pfeiferová. Střídala: Kubičková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama