Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhá Třeboň si poradila s Borovany

 
čtvrtek, 30. května 2019, 13:57

V předposledním kole divize žen zajížděla borovanská děvčata na hřiště do Třeboně. Domácí hráčky jim chtěly oplatit porážku z podzimního vzájemného zápasu, v případě výhry si borovanské fotbalistky mohly pojistit celkové 4. místo v soutěži.

Zápas měl od začátku příchuť derby, hráčky si na hřišti nic nedarovaly zadarmo a hrálo se takzvaně nahoru dolů s množstvím šancí na obou stranách. Jako první zahrozili hosté už ve 3. minutě. Kršíková přihrávkou mezi obranu vyslala do brejku Procházkovou, její pokus skončil v náručí Koláčkové. V 5. minutě Jandová obešla Kubíčkovou, ta jí zastavila pouze zatažením za dres a dostala žlutou kartu. V 8. minutě našla Vyslužilová křížným pasem Kršíkovou, jejíž centr do vápna poslala Procházková nad branku.

Pak převzaly iniciativu domácí hráčky. Nejdříve vyzkoušela pozornost Zemanové Svobodová, v 11. minutě střílela za hranicí vápna vedle branky Kešnerová a za tři minuty skončil přímý kop Svobodové z 25 metrů také vedle branky. Ve 22. minutě našla Jandová přihrávkou mezi obranu nabíhající Kršíkovou, ta však místo přihrávky volila střelu nad branku. Domácí se vzápětí dostali až do vápna hostí, Vyslužilová odvrátila míč pouze do nabíhající Pfeiferové a ta už si ve vápně poradila – 1:0.

Blesková odpověď Třeboně

Nadále se hrálo převážně od vápna k vápnu s množstvím osobních soubojů, z jednoho z nich ve 34. minutě si vysloužila Vonková žlutou kartu. V závěru prvního dějství nejprve Kršíková po centru Vanišové střílela nad branku a ve 44. minutě si to obě hráčky zopakovaly, Koláčková vyrazila míč na rohový kop a po jeho rozehrání Benedová mířila jen vedle branky.

Hned na začátku druhého poločasu se na pravé straně uvolnila Procházková, ale na centr Vonková ani Benedová nedosáhly. Domácí se dočkali druhé branky v 57. minutě. Po rozehrání rohového kopu se míč dostal až ke Kešnerové, která zvýšila vedení domácích na 2:0. V 59. minutě Procházková zpětnou přihrávkou našla k vápnu dobíhající Vanišovou, míč skončil nad brankou. Hostující hráčky se dočkaly snížení v 62. minutě. Vanišová vybojovala na pravé straně míč, přihrávkou na malé vápno našla volnou Kršíkovou a přesnou střelou snížila na 2:1

Hned po rozehrání Bartlová prošla až před vápno hostí, přihrála volné Pfeiferové a její křížný pokus skončil za zády Zemanové – 3:1. Hráčky Borovan se nadále snažily o snížení stavu, domácí zase dobře bránili. V 70. minutě po rychle vhozeném autu se do míče opřela Jandová, míč šel vedle branky. Na druhé straně v 84. minutě Zemanová vychytala pokus Svobodové, její dorážku vykopávala Michálková z brankové čáry. Dvě minuty před koncem se pokusila Procházková o střelu z levé strany, Koláčková byla na místě. V 90. minutě ještě zkoušela štěstí Čondlová, ale Zemanová si s jejím pokusem poradila. Po závěrečném hvizdu rozhodčího se ze zisku všech bodů radovali domácí, diváci závěrečným potleskem ocenili hru obou mužstev.

TJ Jiskra Třeboň – TJ Calofrig Borovany 3:1 (1:0)

Branky: Pfeiferová 2, Kešnerová – Kršíková.

Třeboň: Koláčková - Stejskalová, Bartlová, Kešnerová, Čondlová, Hrubá, Metličková, Svobodová, Krejčová, Pfeiferová, Divoká, Kubíčková, Vladyková.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Hurdálková, Jandová, Benedová, Fürstová, Vyslužilová, Kotrčová, Kubíčková, Vonková, Procházková, Tichá, Michálková, Vanišová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany