Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličandy udělaly z domažlické obrany trhací kalendář

 
středa, 1. května 2019, 19:32

V divizi žen hostil kaplický Spartak domažlickou Jiskru. Střetly se týmy s nejlepšími obranami v soutěži. Hostující fotbalistky se k utkání dostavily v akurátním počtu, musely tedy zápas odehrát bez možnosti střídání. To domácí lodivod si užíval možnost střídání do sytosti.

Bezbrankový stav nevydržel ani celé dvě minuty. Vávrová poslala „bekovkou“ míč na polovinu soupeře, Martina Chválová byla dostatečně důrazná a přímočará, pronikla až do vápna a přízemní prudkou střelou uklidila míč přesně za tyč – 1:0. Domácí hráčky byly o poznání aktivnější a vytvářely si i další brankové příležitosti. V sedmé minutě Pálková našla před brankou nepokrytou Veroniku Jedličkovou, ta mířila jen do brankářky Mlezivové a dorážející Chvalová z otočky poslala míč do náruče gólmanky.

Po čtvrthodině hry další gólovka pro Kapličandy. Chvalová vybojovala míč, předložila jej Veronice Jedličkové, ta zcela osamocena zbytečně brzy zakončovala a branku Domažlic přestřelila. Hostující Jiskry se k ohrožení domácí svatyně dostávaly jen velice sporadicky. Za zmínku stojí šestnáctá minuta a rohový kop Julie Chobotové. Ta míč kroutila na přední tyč k zemi, ale Horelicová si situaci pohlídala a stačila míč vyrazit. Za aktivitu byly hráčky Spartaku odměněny druhým gólem v 22. minutě střetnutí. Matoušková na pravé straně posunula míč do vápna Strakové, ta se dokázala uvolnit, přihrála míč před branku V. Jedličkové, proti ní stačila ještě Mlezivová zasáhnout, ale na dorážku Kristýny Litvanové dosáhnout nemohla – 2:0. Kaplická hráčka se tak mohla radovat z premiérového gólu ve své kariéře.

Domácí fotbalistky byly na nejlepší cestě za tříbodovým ziskem. Ve 43. minutě trefila ranou zpoza vápna břevno Veronika Jedličková. Vzápětí si to namířila středem k brance Markéta Bartoníčková, narazila si míč s V. Jedličkovou a v gólové pozici nezaváhala – 3:0.

Kanonáda nekončila ani po pauze

Po změně stran měly Domažlice možnost snížit. K dispozici měly nepřímý volný kop, poté co brankářka Horelicová chytla malou domů. Standardku ovšem nevyužily. Na druhé straně spálila gólovku Veronika Jedličková. Ta krátce na to zahrávala rohový kop, míč se jí po nepovedeném centru vrátil, následoval druhý pokus, od Vaňkové se míč dostal k Markétě Bartoníčkové, která křížnou střelou pod břevno upravila už na 4:0. Po hodině hry už to bylo o pět. Na levé straně zabojovala Vocedálková, posunula míč Pálkové, ta pronikla do vápna a po její zpětné přihrávce mířila pod břevno Veronika Jedličková – 5:0.

Zápas se vyvíjel zcela jednostranně. Přítomní diváci se gólů ještě dočkali. V 77. minutě se zpoza vápna pod břevno trefila znovu Veronika Jedličková – 6:0. Na posledních zhruba deset minut zaujala místo v hostující svatyni Ivana Nagyová a brankářka Jaroslava Mlezivová se takříkajíc šla proběhnout. Definitivní podobu získal výsledek dvě minuty před koncem. Bartoníčkové před vápnem posunula míč Renatě Strakové, ta se kličkou zbavila bránící soupeřky a střela po zemi proklouzla Nagyové až za záda – 7:0. Další premiérová trefa v kaplickém dresu. Zápas dvou nejlepších obran vyzněl zcela jasně pro Kapličandy, které navíc potvrdily post nejlépe střílejícího týmu.

FK Spartak Kaplice – TJ Jiskra Domažlice 7:0 (3:0)

Branky: 44. a 52. Bartoníčková, 60. a 77. V. Jedličková, 2. Chvalová, 22. Kr. Litvanová, 88. Straková. Rozhodčí: Pícha. Bez karet. Diváků: 50.

Kaplice: Horelicová – Vocedálková, Vávrová, Vaňková, K. Jedličková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, V. Jedličková, Chvalová. Střídaly: Straková, Kr. Litvanová, Chudá, Michalicová.

Domažlice: Mlezivová – Budková, Strádalová, Zvolánková, Chmelíková, Chobotová, Vlčková, Bartková, Baumannová, Vlková, Nagyová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec