Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženy Borovan v desíti vyrovnaly, na body ale nakonec nedosáhly

 
středa, 17. dubna 2019, 08:42

V dalším kole divize žen přivítaly borovanské ženy na svém hřišti soupeřky z Hradiště u Písku. Domácí trenéři mohli do utkání počítat pouze s deseti hráčkami, nicméně byli soupeři velice vyrovnaným týmem. V divácky zajímavém utkání nakonec sahaly Borovany alespoň po bodu, nakonec se z vítězství radovali hosté.

Hostující hráčky na začátku zápasu lépe kombinovaly a dostávaly se i do brankových příležitostí. Už ve 14. minutě se míč po přihrávce z pravé strany od Němečkové dostal k volné Mužíkové a její střela pod břevno z 20 metrů znamenala vedení hostů - 1:0. Ihned po rozehrání po přihrávce Jandové střílela Vyslužilová z dobrých 30 metrů vedle branky. Hosté zvýšili své vedení v 18. minutě, po přihrávce od Mužíkové se přesně trefila Cinglová – 0:2.

Domácí tým to nezlomilo a během dvou minut stav srovnal. Nejprve ve 25. minutě Michálková vysunula přihrávkou za obranu do sóla Kršíkovou a křížná střelou zaznamenala snížení na 1:2. O minutu později Jandová našla přihrávkou z pravé strany Benedovou, ta míč posunula ve vápně k Michálkové a proti její střele byla brankářka Pletková bez šance – 2:2.

Ve 30. minutě se míč po kombinaci Kršíkové a Jandové dostal k Michálkové, brankářka ale zmařila šanci včasným vyběhnutím. Ve 36. minutě ještě Cinglová proti Zemanové neuspěla, za minutu jí ale Němečková našla na vápně zcela volnou a zvýšila hlavou na 2:3. Ve 40. minutě našla Michálková přihrávkou po pravé straně rozběhnutou Benedovou, její centr na nabíhající Kršíkovou vystihla Pletková včas.

Tečovaná střela rozhodla

Druhý poločas nabídl velice vyrovnaný souboj s množstvím šancí na obou stranách. Hned na začátku se Němečková po kombinaci s Cinglovou dostala do vápna, branku však minula. Mezi 51. a 52. minutou se dvakrát před Pletkovou ocitla Kršíková, brankářka byla ale úspěšnější.

V 58. minutě se po nenápadné akci hostí dostala k míči Cinglová a tečovaná střela skončila za zády Zemanové – 2:4. Hned za tři minuty se dvakrát před Zemanovou ocitla Němečková, nejdříve brankářka dobře vyběhla a podruhé míč skončil vysoko nad brankou. Dvacet minut před koncem domácí trenéři začali hrát pouze na tři obránce, vysunuli do útoku Michálkovou a dostali hosty pod větší tlak. Ti se ale hned v 73. minutě dostali do vápna domácích, ale střelu Cinglové po přihrávce od Mužíkové z malého vápna Zemanová kryla.

Domácí vsadili vše na útok. V 78. minutě vybojovala Michálková na své polovině míč, našla Jandovou, jejíž sólo od půlky přes pět hráček soupeře skončilo střelou těsně vedle. V 80. minutě našla Vyslužilová opět volnou Jandovou, ale pokus z 20 metrů skončil znovu vedle. Za minutu domácí vybojovali na levé straně míč, Jandová si jej posunula do středu hřiště a střela proletěla pod Pletkovou až do sítě – 3:4. V závěru zápasu to domácí hráčky ještě zkoušely, ale žádná akce ani střela alespoň k vyrovnání nevedly a tak se z vítězství radovalo Hradiště. Od diváků se domácí fotbalistky dočkaly po zápase za svůj výkon alespoň zaslouženého potlesku.

TJ Calofrig Borovany – TJ Hradiště 3:4 (2:3)

Branky: Kršíková, Michálková, Jandová – Cinglová 3, Mužíková

Borovany: Zemanová - Kršíková, Jandová, Benedová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Kunová, Kubíčková, Michálková.

Hradiště: Pletková - Veselá, Mužíková, Jamburová, Hynoušová, Cinglová, Novotná, Suková, Sigmundová, Kálalová, Němečková, Kolářová, Vaňková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany