Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lídr divize žen nezaváhal v Plzni

 
úterý, 16. dubna 2019, 18:55

V dalším kole se kaplická děvčata se představila v západočeské metropoli. K zápasu nedocestoval zdravotně indisponovaný trenér Křiva. V tabulce čtvrté Vodní stavby chtěly vedoucí Kapličandy potrápit. Plzeňský trenér Hurt má k dispozici velice mladý kádr. Zkušenosti byly na straně hostujících hráček.

Bezbrankový stav vydržel do dvacáté minuty střetnutí. Z přímého kopu překonala brankářku Kindlovou Markéta Bartoníčková – 0:1. Uběhly sotva dvě minuty a Kindlová lovila míč ze své sítě podruhé. Trestný kop ze strany zahrávala Praizlerová a hlavičkující Dagmar Vaňková navýšila hostující vedení – 0:2.

Mladý domácí tým byl velice houževnatý a ani za nepříznivého stavu se nevzdával. Zaslouženého snížení se Plzeňačky dočkali deset minut před odchodem do kabin. Šestnáctiletá Denisa Malechová překonala Klomfarovou a bylo to 1:2. Ani to však ještě nebyl konečný výsledek prvního dějství. Ve čtyřicáté minutě zužitkovala přihrávku Veroniky Jedličkové Monika Pálková – 1:3. Vzápětí byl rozdíl ve skóre znovu jen jednobrankový. Michaela Jůnová opět vrátila Vodní stavby do boje o mistrovské body – 2:3.

Vedení jistili po přestávce

V úvodu druhého poločasu se hostujícím fotbalistkám definitivně podařilo zlomit odpor soupeřek, k čemuž napomohly dva vstřelené góly. Po sedmi minutách hry po rohovém kopu Veroniky Jedličkové se podruhé v zápase do střelecké listiny zapsala Dagmar Vaňková – 2:4. A za dalších deset minut už byl rozdíl mezi oběma týmy tříbrankový. Zuzana Matoušková obrala o balón váhající soupeřku, pronikla až před brankářku Kindlovou a zvýšila vedení Spartaku na 2:5.

Ve zbývajícím čase si Kapličandy vítězství již pohlídaly a další komplikace nepovolily. I nadále tak zůstávají v čele divizní skupiny D s jednobodovým náskokem před Třeboní.

TJ Vodní stavby Plzeň – FK Spartak Kaplice 2:5 (2:3)

Branky: 35. Malechová, 41. Jůnová – 22. a 52. Vaňková, 20. Bartoníčková, 40. Pálková, 62. Matoušková. Rozhodčí: Votruba. ŽK: 1:1 (Smejkalová – Matoušková). Diváků: 35.

Plzeň: Kindlová – Lukešová, Jůnová, Jiskrová, Valečková, Mrázová, Houšková, J. Hrabáková, Troupová, Smejkalová, Voráčková. Střídaly: Krákorová, D. Hrabáková, Malechová, Jelínková, Vavříčková, Měsíčková.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Suchanová, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, V. Jedličková, Chvalová. Střídaly: Straková, Kr. Litvanová, Michalicová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec