Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Kaplice udolala sezimovoústecký Sokol gólem Moniky Pálkové

 
čtvrtek, 11. dubna 2019, 09:02

Fotbalistky Kaplice v dalším divizním kole přivítaly na svém hřišti další jihočeský celek. V zápase se Sokolem Sezimovo Ústí byly favoritkami.

Skóre mohly domácí hráčky otevřít už v šesté minutě. Po přihrávce od Suchanové se až před brankářku dostala Pálková, ale Smržovou překonat nedokázala. Po následném rohovém kopu Veroniky Jedličkové hlavičkovala mimo z dobré pozice kapitánka Praizlerová. Pak se delší časový úsek hra odehrávala především ve středu hřiště.

Domácí fotbalistky měly míč častěji na svých kopačkách, ale ve finální fázi se jim příliš nedařilo. Po dvaceti minutách hry střílela po zemi Bartoníčková, ale Smržovou překonat nedokázala. Skóre se měnilo v 24 minutě duelu. Z pravé strany centrovala Matoušková, míč se od přední tyče odrazil do před brankového prostoru, zakončující Praizlerová skórovat nedokázala, ale Monika Pálková byla úspěšnější a Kapličandy vedly – 1:0.

Po vedoucím gólu byly aktivnějším týmem hráčky kaplického Spartaku. Deset minut před přestávkou po rohovém kopu Matouškové střílela z první Vaňková, míč mezi tři tyče nenasměrovala. O chvíli později po spolupráci Bartoníčkové a Matouškové mohla navýšit skóre Praizlerová, míč však poslala jen do náruče brankářky Smržové. Hostující fotbalistky se k ohrožení domácí svatyně dostávaly jen velice sporadicky. Z první půle stojí za zmínku snad jen zakončení Hliňákové, která však svou střelou bránu Spartaku minula. Krátce před přestávkou Kapličandy zahodily další tutovou příležitost. Po centru Kristýny Litvanové svou šanci promarnila Matoušková a dorážející Straková bránu překopla.

Trest za neproměněné šance nepřišel

I po změně stran začaly aktivněji domácí hráčky. Tvrdou ránu Praizlerové Smržová vyboxovala a pár minut později mířila zpoza šestnáctky Bartoníčková nad bránu. Poté zahrozilo Sezimovo Ústí. Přímý kop zahrávala Pěchová, gólmanka Petržalová míč neudržela, ale dorážející Zíková štěstí v koncovce neměla. Poté mohly Kapličandy několikrát přidat druhý pojišťovací gól. V 65. minutě Matoušková zpětnou přihrávkou oslovila nabíhající Bartoníčkovou, té však střela příliš nesedla, a před brankou číhající V. Jedličková na míč také nedosáhla ideálně.

O chvíli později Vaňková přesným pasem vysunula do samostatného nájezdu Matouškovou, ta však na brankářku Smržovou nevyzrála. V 73. minutě Matoušková oslovila Veroniku Jedličkovou, ta zakončovala z pravé strany, křížný pokus těsně minul vzdálenější tyč. O několik minut později Praizlerová uličkou vysunula Matouškovou, která byla znovu zcela sama před brankářkou, ale ani v tomto případě Smržovou pokořit nedokázala.

Za neproměněné šance mohly být Kapličandy nedlouho poté potrestány. Naštěstí pro ně po rohovém kopu hlavičkovala Šimáková jen do boční konstrukce branky. Zápas nakonec tedy skončil zaslouženou výhrou Spartaku, která však měla být podstatně výraznější vzhledem k počtu gólových příležitostí.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)

Branka: 24. Pálková. Rozhodčí: Rous. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vaňková, Vávrová, Vocedálková,  Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Suchanová, Pálková, V. Jedličková. Střídaly: Kr. Litvanová, Straková, Horelicová.

S. Ústí: Smržová – Zíková, Pěchová, Šalátová, Mrzenová, Šimáková, Stejskalová, Macková, Hliňáková, Koktavá, Flekalová. Střídaly: Koudelíková, Hospodářská.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec