Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženy Borovan si v Hradci zastřílely, vezou výhru 4:0

 
pondělí, 8. dubna 2019, 18:19

V dalším soutěžním kole divize žen zajížděly ženy borovanského Calofrigu na hřiště Sokolu J. Hradec. Trenéři mohli postavit v podstatě stejnou sestavu jako v minulém vítězném zápase s Protivínem s odhodláním přivézt ze hřiště soupeře všechny body.

Zápas začal velice opatrně, na nerovném terénu měli hráčky obou týmů problém se zpracováním a přihrávkou. Většinou se hrálo ve středu hřiště, k první vážnější střele se dostala až v 17. minutě Jandová, míč zblokovala obrana domácích. Za dvě minuty zahrávala domácí Lehejčková přímý kop na půlící čáře, na něj si na vápně naběhla Šteflová, Zemanová si s její hlavičkovým pokusem poradila.

Ve 20. minutě se hosté poprvé radovali z branky. Po závaru před domácí brankou se míč po špatném odkopu dostal přesně na nohu Fürstové a ta jej z první poslala za záda Lapkové – 0:1. Už ve 26. minutě se na pravé straně uvolnila do vápna přes dvě hráčky Kršíková a přesně trefila mezeru mezi tyčí a brankářkou Lapkovou – 0:2.

Domácí hráčky zahrozily až ke konci poločasu. Ve 37. minutě se o změnu stavu pokusila střelou z vápna Šteflová, Zemanová její pokus kryla, za dvě minuty to Šteflová zkoušela z levé strany z přímého kopu, znovu neúspěšně. A stejně dopadla i dvě minuty před pauzou Dušková.

Sokol střídal brankářku

Domácí trenéři byli nuceni vystřídat do druhého brankářku kvůli zdravotním potížím, nicméně v poli začali lépe a hrálo se většinou na polovině hostí. Střelecké pokusy Tlachnové, Šteflové a Sivé však skončily vedle nebo nad brankou Zemanové. Na druhé straně Jandová vysunula přesnou přihrávkou do sóla Kršíkovou, brankářka pokus vyrazila na rohový kop.

V 63. minutě se opět domácí Šteflová pokoušela o změnu stavu střelou z 25 metrů – míč šel opět vedle branky. Nato se dvakrát dostala za obranu domácích Němcová. První pokus jí skvělým zákrokem zneškodnila Zemanová a podruhé se vyznamenala dobrým obranným zákrokem Tichá. V 75. minutě našla přesnou přihrávkou do vápna Vyslužilová Vonkovou, ta byla po kličce brankářkou faulována a následný pokutový kop Vyslužilová bezpečně proměnila – 0:3.

Neuplynuly ani dvě minuty a Michálková po samostatné akci padáčkem z hranice vápna zvýšila na 4:0 pro hosty. Domácí se ještě v závěru pokoušeli alespoň o úpravu skóre. V 80. minutě to z přímého kopu z 30 metrů zkoušela přímou střelou Šteflová, Zemanovou nepřekvapila a v 88. minutě šla střela z přímého kopu Lehejčkové po faulu Vonkové z 20 metrů nad branku. Hostující hráčky si tak nakonec odvezly i po nevýrazném výkonu všechny body.

TJ Sokol J. Hradec – TJ Calofrig Borovany 0:4 (0:2)

Branky: Fürstová, Kršíková, Vyslužilová (pen.), Michálková.

J. Hradec: Lapková - Besedová, Sivá, Lehejčková, Kocoňová. Bočková, Hronová, Tlachnová, Dušková, Šteflová, Kadlecová, Němcová, Zajícová, Petráková.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Hurdálková, Jandová, Benedová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Kunová, Michálková, Vonková, Kováčová, Gregorová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany