Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplický lídr divize žen se nadřel na body v derby s Hradištěm

 
čtvrtek, 28. března 2019, 12:18

V neděli dopoledne vstoupily do jarních odvet i fotbalistky Spartaku. V jihočeském derby hostily Hradiště. Zápas nesl známky prvního duelu. Hodně nepřesností a zkažených přihrávek.

O nebezpečné zakončení se postarala po rohovém kopu domácí Vaňková, střílela přes hlavu, balón však poslala nad břevno. Bezbrankový stav vydržel do sedmnácté minuty. Matoušková přihrávkou z pravé strany našla na hranici velkého vápna Simonu Vocedálkovou a její zakončení skončilo pod břevnem – 1:0. Vedení ale domácím hráčkám vydrželo sotva dvě minuty. Ve vápně byla nedovoleně zastavena útočící Jamburová a pískala se penalta. K pokutovému kopu se postavila Lucie Mužíková a přízemní střelou srovnala skóre – 1:1.

V polovině prvního poločasu mohly Kapličandy vedení strhnout zpět na svou stranu. Po rohovém kopu Veroniky Jedličkové měla gól na hlavě zkušená Praizlerová, ale branku netrefila. Pak hosty podržela brankářka Zita Vaňková. Po centru Matouškové z první zakončovala Chvalová, skóre se však díky přičinění gólmanky neměnilo. Poté zahrávala přímý kop Markéta Bartoníčková, branku soupeře technickým pokusem těsně minula.

Přesto nakonec do kabin odcházely spokojenější Kapličandy. Trestný kop z pravé strany zahrávala Matoušková, po jejím centru nastal před brankou soupeře závar, bránící hráčky míč odvrátily jen k Zuzaně Matouškové, která balón z úhlu napálila nechytatelně pod břevno – 2:1.

Hořelo před oběma brankami

Po obrátce patřila čtvrthodina hry jednoznačně domácích fotbalistkám, které si dokázaly vypracovat několik gólovek. Nejprve po přihrávce od debutující Kateřiny Litvanové nastřelila bližší tyč zprava zakončující Matoušková. Vzápětí nebyl uznán gól Vocedálkové pro ofsajdové postavení. Ve 49. minutě měla po akci Vocedálkové s Kateřinou Litvanovou gólovku Matoušková, zblízka však poslala míč jen do brankářky. Po hodině hry pak po rohovém kopu Veroniky Jedličkové hlavou poslala míč do tyče Dagmar Vaňková. Kapličandy své vedení nepotvrdily a pak trnuly při gólovkách soupeře. V 62. minutě se sama před brankářkou zjevila Cinglová, křížný pokus se mezi tři tyče jen těsně nevešel.

V polovině druhé půle Jamburová obrala o balón váhající Tošilovou, následně připravila tutovku pro Cinglovou, ta však bránu Spartaku přestřelila. V 72. minutě měly hostující hráčky výhodu přímého kopu. Místo střely přišla povedená rozehrávka, po které se v šanci ocitla Němečková, tu fantasticky vychytala Petržalová, u vyraženého míče byla první Hana Jamburová, ta však z několika metrů bránu Spartaku trestuhodně vysoko přestřelila. Domácí brankářka si nedlouho poté pohlídala i střelu pod břevno od Karolíny Šprunglové.

Na druhé straně mohla výhru potvrdit po přihrávce od Matouškové Pálková, ale v gólové pozici poslala balón jen do boční sítě. Osm minut před koncem pak klidný závěr západu odmítla Matoušková, která v tutové příležitosti mířila jen nad břevno. Další šance pak již k vidění nebyla a zápas tedy skončil těsnou výhrou domácího týmu. Druhý poločas nabídl velké množství šancí před oběma brankami. Pro trenéry to nebyl zrovna nejklidnější průběh. V koncovce byly o gól šťastnější Kapličandy.   

FK Spartak Kaplice – TJ Hradiště 2:1 (2:1)

Branky: 17. Vocedálková, 42. Matoušková – 19. Mužíková (pen.). Rozhodčí: Bartůněk. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, D. Vaňková, Chudá, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Kat. Litvanová, V. Jedličková, Vocedálková. Střídaly: Suchanová, Tošilová, Chvalová, Kr. Litvanová, Straková, Michalicová, Pálková.

Hradiště: Z. Vaňková – Veselá, Sigmundová, Suková, Hynoušová, Němečková, Kálalová, Novotná, Jamburová, Mužíková, Cinglová. Střídaly: Kolářová, Šprunglová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama