Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženy Borovan přišly o druhé místo porážkou v Plzni

 
čtvrtek, 28. března 2019, 11:58

V prvním jarním kole zajížděly borovanské ženy do západočeské metropole k utkání s mužstvem žen VS Plzeň. Zápas se odehrál na umělé trávě v areálu Senco Doubravka. Borovany měly k dispozici jen jednu náhradnici, po poměrně slušném výkonu se však domů vracely bez bodového zisku.

Domácí hráčky začaly lépe a už ve 4 minutě se zastřelovala Jiskrová, branku však netrefila. V 8. minutě byla před plzeňským vápnem faulována Vyslužilová a následný přímý kop Jandové se otřel o břevno domácí branky. Za dvě minuty dostala stejnou výhodu na druhé straně domácí Jiskrová, Zemanová ovšem byla na místě.

V 17. minutě zkoušela štěstí z dálky Houšková, míč skončil nad brankou. Za tři minuty se střelou z úhlu prezentovala Michálková, pokus letěl vedle branky Krákorové. Ve 22. minutě se do sóla dostala po špatné malé domů hostující Tiché Mrázová, ale přestřelila.

Domácí se dostali do vedení ve 29. minutě. Střelu Houškové Zemanová vyrazila a dobíhající Jiskrová už neměla problém trefit prázdnou branku – 1:0. Z prvního poločasu stojí za zmínku ještě dva pokusy borovanské Jandové z 25 metrů v rozmezí mezi 33. a 34. minutou. První střelu kryla Krákorová, druhá skončila mimo. A před přestávkou se prezentovala domácí Valečková zakončením nad branku Zemanové.

Plzeňanky pečetily po penaltě

Ve druhém poločase začaly hostující hráčky více napadat domácí rozehrávku, snažily se více útočit, ale dobře hrající domácí hráčky výborně bránily a tak brankářka Krákorová neměla moc práce. Navíc v 57. minutě domácí zahrávali pokutový kop po ruce Michálkové ve vápně. Míč si postavila Troupová, Zemanová její střelu vyrazila, ale proti dorážce už neměla šanci – 2:0.

Nadále se hrálo převážně ve středu hřiště s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí jen pokus vedle od Malechové v 70. minutě a na druhé straně se před Krákorovou objevila v 80. minutě Vyslužilová po přihrávce od Jandové, její nepřesný pokus o střelu se dostal k Vonkové, ale ta už neměla čas na přesné zakončení. Domácí hráčky si závěr zápasu pohlídaly a připsaly si tak do tabulky všechny body.

TJ Vodní stavby Plzeň – TJ Calofrig Borovany 2:0 (1:0)

Branky: 29. Jiskrová, 57. Troupová (pen.).

VS Plzeň: Krákorová - Jůnová, Jiskrová, Valečková, Mrázová, Hrabáková J, Lukešová, Troupová, Sládková, Smejkalová, Houšková, Malechová, Měsíčková, Voráčková, Jelínková, Hrabáková D, Stupková, Vavříčková.

Borovany: Zemanová - Gregorová, Hurdálková, Jandová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Kunová, Kubíčková, Kováčová, Vonková, Michálková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany