Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráčky Borovan otočily zápas s Třeboní a náskok uhájily

 
úterý, 30. října 2018, 08:58

Fotbalistky Borovan nastoupily v sobotním deštivém odpoledni na svém hřišti ke svému poslednímu podzimnímu zápasu proti hráčkám Jiskry Třeboň, protože utkání posledního kola v Blatné si předehrály už 28. září. Hrál se zápas o druhé místo v tabulce a domácí nečekal vůbec lehký soupeř.

Začátek zápasu byl opatrný, přesto se už ve 3. minutě dostala před hostující brankářku Jandová, ale stoperka Kešnerová byla u míče dřív. Vzápětí na druhé straně prošla po levé straně až do vápna Klára Hrubá, ale trefila jen tyč. V 11. minutě prošla po pravé straně do vápna hostující Metličková, s její slabou střelou neměla Zemanová problém. Po čtvrthodině našla krásnou přihrávkou Jandová Vyslužilovou, pokus však skončil v náruči Stejskalové.

Ve 26. minutě zahrávaly hostující hráčky rohový kop Hrubou, a ta našla přesně hlavu Kešnerové. Jenže míč zastavila Kándlová rukou a rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se postavila Klára Hrubá, jenže trefila dobře postavenou Zemanovou.

Domácí Jandová ve 31. minutě našla přihrávkou mezi obranu hostí nabíhající Michálkovou, ta udělala kličku i brankářce, ale z úhlu branku přestřelila. Hned za minutu šla Michálková opět sama na branku, na hranici vápna byla faulována Kešnerovou, rozhodčí jí však udělil jen žlutou kartu. Následný přímý kop poslala Vyslužilová nad branku. Ve 33. minutě vyzkoušela pozornost Zemanové Hrubá Eliška, brankářka byla na místě.

Ve 38. minutě se Třeboňačky dostaly do vedení. Po pěkné kombinační akci se ve vápně dostal míč až k Pfeiferové, a ta se nemýlila 0:1. Před koncem poločasu centrovala z pravé strany Vyslužilová, Vonková tečovala míč jen do brankářky Stejskalové. A první poločas zakončila nepřesnou střelou Klára Hrubá.

Borovany průběh utkání zvrátily

Stejná hráčka se připomněla hned v úvodu druhého poločasu. Kováčová ji u lajny obrala o míč, přihrála na Jandovou a Hrubá Klára jí zezadu faulovala, za což viděla zase jen žlutou kartu. Domácí diváci se vyrovnání dočkali v 60. minutě. Po kombinaci Jandová – Vyslužilová přišla přihrávka po lajně na rozběhnutou Michálkovou. Ta se vyhnula faulu Kešnerové, ale ve vápně byla faulována Školkovou, a z nařízeného pokutového kopu Vyslužilová bezpečně vyrovnala – 1:1.

Poté se hra převážně odehrávala mezi vápny s množstvím osobních soubojů a s minimem šancí na obou stranách a s řadou nepřesných zakončení. Z domácích hráček se neprosadila Vyslužilová, Vonková ani Kándlová, u hostí byla aktivní Kešnerová, Bartlová a Hrubá Klára, ovšem bez brankového efektu.

Početné domácí publikum se branky dočkalo v 81. minutě. Michálková si u levé lajny poradila se třemi protihráčkami a našla na středu volnou Jandovou. Ta si jen posunula míč a její střela z dobrých 20 metrů skončila v síti – 2:1.

Hráčky Jiskry se poté snažily alespoň o vyrovnání. Trenér vysunul dopředu Kešnerovou, dobře jí doplňovala i Bartlová, Školková a Klára Hrubá, ale jejich pokusy buď kryla Zemanová, nebo končily nad nebo vedle branky. O vyrovnání se pokoušely i další hráčky, Metličková, Hrubá Eliška nebo Pfeiferová, ale střely byly uspěchané a zbytečně zbrklé. A tak se po závěrečném hvizdu rozhodčího radovali ze zisku všech bodů domácí hráčky.

TJ Calofrig Borovany – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:1)

Branky: 60. Vyslužilová (pen.), 81. Jandová – 38. Pfeiferová.

TJ Calofrig Borovany: Zemanová, Gregorová, Hurdálková, Jandová, Kándlová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Kováčová, Michálková, Vonková, Kunová, Winklerová.

TJ Jiskra Třeboň: Stejskalová Vendula, Hrubá Klára, Hrubá Eliška, Školková, Divoká, Čondlová, Stejskalová Veronika, Kešnerová, Pfeiferová, Metličková, Bartlová, Krejčová, Svobodová, Suchánková, Vladyková, Andrlová, Plačková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda