Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jihočeské divizní derby žen mezi Borovany a Kaplicí gól nepřineslo

 
pondělí, 22. října 2018, 10:08

V dalším kole divize žen zavítaly do Borovan ženy Spartaku Kaplice. Byl to zápas druhého týmu tabulky proti prvnímu, čekalo se atraktivní utkání a splnilo čekávání. Diváci to také po závěrečném hvizdu rozhodčího ocenili potleskem.

Zápas se hrál od začátku ve velice dobrém tempu a už ve 3. minutě musela hostující obrana odvracet centr Jandové. Na opačné straně se o střelu z protiútoku pokusila Bartoníčková, míč skončil nad brankou Zemanové. V 15. minutě byla faulována na polovině hřiště Michálková. Přímý kop zahrávala Kándlová, na něj si naběhla opět Michálková, hlavou našla Vyslužilovou, její slabý pokus Klomfarová pokryla.

Vzápětí se na druhé straně zastřelovala Praizlerová, Zemanová byla také na místě. Hostující hráčky v této fázi zápasu dobře napadaly domácí rozehrávku, ale pokusy Chvalové, Praizlerové ani Matouškové neskončily za zády Zemanové.

Ta se blýskla skvělým zákrokem ve 26. minutě. Matoušková rozehrávala rohový kop z pravé strany, přesně našla Praizlerovou, její umístěnou střelu Zemanová reflexivně vyrazila a Kubíčková míč uklidila do autu. V další vyložené šanci se ocitla ve 35. minutě Vyslužilová. Po krásné přihrávce od Jandové šla sama na Klomfarovou, jenže míč z její nohy šel vedle branky.

V další šanci se ocitla Vyslužilová hned za tři minuty. Prošla přes obranu hostí, chtěla přelobovat vybíhající brankářku, ale přehodila i branku. Domácí dívky v této části zatlačily soupeřky na svou polovinu, ale do poločasové přestávky se na skóre nic nezměnilo.

Druhý poločas začaly lépe domácí fotbalistky. Napadaly rozehrávku hostí, dobře kombinovaly a dostávaly se i do šancí. V 57. minutě střela Vyslužilové šla vedle branky, za minutu jí napodobila Jandová a v 62. minutě ta samá hráčka opět střela vedle branky.

V 67. minutě pronikla po levé straně Veronika Jedličková a předložila zpětnou přihrávkou míč na nabíhající Praizlerovou. V cestě jí ale stálo břevno, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru, a tam už jej Zemanová kryla. Hned po rozehrání se na pravé straně uvolnila Michálková, našla přesně Jandovou, ale míč šel opět těsně vedle branky Klomfarové.

Hostující hráčky začínaly mít ke konci zápasu větší územní převahu a dostali se i do dobrých brankových příležitostí. V 73. minutě zatáhla míč po pravé straně Matoušková, ale mířila opět vedle branky. V 82. minutě se blýskla výborným zákrokem opět Zemanová. Veronika Jedličková zatáhla míč po levé straně, přihrávkou do vápna našla nabíhající Pálkovou, její přesnou střelu pod břevno Zemanová reflexivně vyrazila s pomocí břevna nad branku.

Za dvě minuty se do své poslední šance dostaly i domácí hráčky. Kándlová rozehrávala přímý kop z levé strany po faulu na Vyslužilovou, ten Klomfarová vyrazila také nad břevno. Hostující hráčky zahrozily ještě v 88. minutě. Po centru Praizlerové tečovala míč hlavou v malém vápně Veronika Jedličková a následně po další hlavičce Pálkové skončil míč v síti. Hostující fotbalistky se radovaly, jenže Pálková stála v ofsajdové pozici. V poslední šanci se objevila znovu Pálková. Po centru Chvalové přestřelila branku skoro z malého vápna, a tak zápas skončil dělbou bodů.

TJ Calofrig Borovany – FK Spartak Kaplice 0:0 (0:0)

TJ Calofrig Borovany: Zemanová, Hurdálková, Jandová, Kándlová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Jančíková, Kubíčková, Michálková, Horná, Gregorová, Kunová, Winklerová

FK Spartak Kaplice: Klomfarová, Praizlerová, Jedličková Veronika, Matoušková, Chvalová, Vocedálková, Vávrová, Chudá, Jedličková Kateřina, Pálková, Bartoníčková, Suchanová, Tošilová, Važanová, Straková, Litvanová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda
 


 
Reklama