Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan přivezly z Domažlic jenom bod

 
středa, 17. října 2018, 09:31

V dalším kole divize žen zajížděly hráčky Calofrigu Borovan do západočeských Domažlic. Zápas se hrál na umělé trávě, byl plný osobních soubojů, neproměněných šancí a nakonec hosté odjíždějí pouze s jedním bodem.

Začátek zápasu ovšem hostující fotbalistky začaly daleko lépe. Přehrávaly domácí hráčky především ve středu pole, z čehož přicházely přihrávky do vyložených brankových příležitostí. Už ve 4. minutě Vyslužilová zahrávala přímý kop po faulu na Michálkovou, obrana míč odvrátila. Ale už za dvě minuty nedorozumění stoperky a brankářky využila Vyslužilová a poslala hosty do vedení – 0:1. V 10. minutě přihrála Vyslužilová za obranu na nabíhající Jandovou, trefila pouze dobře vyběhnuvší Mlezivovou.

Ve 14. minutě zahrávala Michálková přímý kop z levé strany po faulu na Vyslužilovou, trefila jen náruč Mlezivové. V 16. minutě byla ve vápně v jasné pozici faulována Michálková, což rozhodčí ocenil pouze žlutou kartou. K nařízenému pokutovému kopu se postavila Jandová, trefila ale jen brankářku.

Teprve potom zahroziiy borovanské dívky. Po levé straně unikla Chobotová, střela šla vedle branky. Další šance hostí zůstaly opět nevyužity. Do zakončení se po pěkných kombinačních akcích dostala Michálková, Jandová a Pečmanová, ale bez úspěchu. Místo navýšení vedení přišlo po nenápadné akci domácích a teči vyrovnání, ve vápně se nejlépe orientovala Růžková a srovnala stav na 1:1.

Hráčky Domažlic trefily břevno, Jihočešky zase tyč
Druhý poločas začaly lépe domácí hráčky. Nejprve střílela Vlčková z vápna nad branku a pak se dostala přes obranu hostí před Zemanovou Zvolánková, jenže hostující brankářka byla úspěšnější.  Domácí fotbalistky si velice pečlivě hlídaly hostující útočnice i za cenu faulů, které často nebyly zapískány, a to vnášelo na hřiště velkou nervozitu.

Ve 49. minutě faul na Michálkovou nepotrestala Vyslužilová, ta samá hráčka za tři minuty střílela vedle po zpětné přihrávce od Michálkové. V 54. minutě si do vápna naběhla na přihrávku Kándlová, trefila ale jen tyč domácí branky. Za minutu se na druhé straně o změnu skóre pokusila Růžková, míč šel vedle branky.

V 60. minutě byla před domácím vápnem opět faulována Michálková, Vyslužilová poslala centr do vápna, ale hlavička Michálkové skončila vedle branky. Později poslala Kándlová z pravé strany další centrovaný míč do vápna, na teč Michálkové brankářka včas reagovala.

V 69. minutě ale Kándlová faulovala před vlastním vápnem, nařízený přímý kop zahrávala Maierová a míč zastavilo břevno. Čtvrt hodiny před koncem našla Horná na levé straně Michálkovou, její centr prošel až k úplně volné Pečmanové, obrana stihla včas pokus odvrátit.

O změnu stavu se střelou z přímého kopu z 30 metrů pokusila ještě Vyslužilová, trefila jen dobře postavenou Mlezivovou, a tak se obě mužstva rozešla smírným výsledkem.

TJ Jiskra Domažlice – TJ Calofrig Borovany 1:1 (1:1)

Branky:  40. Růžková – 6. Vyslužilová

TJ Jiskra Domažlice: Mlezivová, Váchalová, Maierová, Zvolánková, Chmelíková, Chobotová, Bartková, Baumannová, Nagyová, Krutinová, Vlčková, Růžková, Uškrtová, Budková, Beňková, Mačudová.

TJ Calofrig Borovany: Zemanová, Gregorová, Hurdálková, Jandová, Kándlová, Fürstová, Vyslužilová, Pečmanová, Kunová, Michálková, Horná, Winklerová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda
 


 
Reklama