Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráčky Kaplice zvládly přímý duel s plzeňskými rivalkami o první příčku

 
středa, 26. září 2018, 09:54

Šlágr divizní skupiny D měl v neděli výkop v pravé poledne. Utkal se první tým tabulky s druhým. Kapličandy byly v čele jen díky lepšímu skóre. Dala se tedy očekávat vyrovnaná bitva. Hostující Vodní stavby dorazily k zápasu pouze s jedenácti hráčkami. Kvalita mladému kádru ale rozhodně nechyběla, vždyť sedm z nich prošlo plzeňskou Viktorkou.

První poločas byl v součtu vyrovnaný, ale v první polovině byly aktivnější hostující fotbalistky, v druhé pak pro změnu Kapličandy. V desáté minutě Petržalová pokryla střelu Šidvicové. Stejná hráčka se do zakončení dostala i o několik minut později, střelu z pravé strany na bližší tyč Petržalová vytěsnila na rohový kop. Pořádnou porci štěstí si pak kaplická brankářka vybrala ve dvacáté minutě střetnutí, kdy po nákopu hostující hráčky míč při vybíhání nepotkala, ten však naštěstí těsně minul pravou tyč.

V dalším průběhu prvního poločasu se pro změnu častěji do zakončení dostávaly fotbalistky kaplického Spartaku. Ve 29. minutě pronikla po pravé straně Veronika Jedličková, přesnou přihrávkou našla ve vápně nabíhající Chvalovou, jenomže ta zblízka vyběhnuvší brankářku Krákorovou nepřekonala.

O několik minut později se po špatné rozehrávce dostala lacino k balonu Matoušková. Ta se pokusila z dálky trefit odkrytou svatyni soupeře, ale mířila vysoko nad. Čtyři minuty před odchodem do kabin se na pravé straně uvolnila Matoušková, zpětnou přihrávkou našla ve vápně Bartoníčkovou, ta vyslala povedenou křížnou střelu, radost však zmařila levá tyč. I díky tomu se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se obraz hry změnil a výraznou měrou k tomu přispěl rychle vstřelený gól domácích. Po pěti minutách hry Matoušková posunula míč do běhu Veronice Jedličkové, která byla ve vápně u míče dříve než vybíhající Krákorová. Té udělala kličku a střelou do odkryté brány otevřela skóre zápasu – 1:0.

O šest minut později už to bylo o dva góly. Po pravé straně zatáhla míč Matoušková, po její přihrávce pálila Bartoníčková znovu jen do tyče, ale odražený míč poslala do prázdné brány Monika Pálková – 2:0. V 64. minutě další gól v hostující svatyni. Rohový kop zahrávala Veronika Jedličková, odražený míč se dostal k Heleně Praizlerové, která zblízka poslala merunu pod břevno – 3:0.

Vzápětí Vávrová přesným pasem našla za hostující obranou naběhnutou Zuzanu Matouškovou, ta pronikla až do šestnáctky. Našla si prostor k zakončení a střelou po zemi zvýšila už na 4:0. Zápas byl rozhodnut.

Navíc hostující tým hrál střídavě i v menším počtu, když některé hráčky bojovaly se zraněním. Poslední minuty dohrávaly dokonce oslabeny o dvě fotbalistky. Proti oslabenému soupeři Kapličandy ještě jednou gólově udeřily. Pět minut před koncem Suchanová poslala kolmou přihrávku na Veroniku Jedličkovou, a ta pohotově překonala vybíhající brankářku Krákorovou, která se zastavila na půli cesty – 5:0. Šlágr kola tedy nakonec skončil jednoznačným vítězstvím kaplických fotbalistek.

FK Spartak Kaplice – TJ Vodní stavby Plzeň 5:0 (0:0)

Branky: 50. a 85. V. Jedličková, 56. Pálková, 64. Praizlerová, 65. Matoušková. Rozhodčí: Písek. ŽK: 1:0 (Matoušková). Diváků: 60.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, Vocedálková, Chudá, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Chvalová, V. Jedličková. Střídaly Straková, Michalicová, Suchanová, Tošilová, Litvanová, Klomfarová.

Plzeň: Krákorová – Křížová, Jůnová, Jiskrová, Valečková, Šidvicová, Mrázová, J. Hrabáková, D. Hrabáková, Troupová, Voráčková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama