Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První vítězství podzimu uhrály hráčky Kaplice v Hradišti

 
středa, 5. září 2018, 09:19

První zářijovou neděli začala sezóna i pro kaplická děvčata. Ta se v prvním kole představila v Hradišti. Hostující trenér si užíval pohled na střídačku. Po letním doplnění kádru byla střídačka Spartaku plná. Po dlouhodobém zranění se na hřiště vrátila Veronika Jedličková, a dres Spartaku poprvé oblékla hned pětice mladých fotbalistek.

Lepší úvod si Kapličandy snad nemohly ani přát. Hned v první minutě se totiž ujaly vedení. Na centr od Vávrové si naběhla Markéta Bartoníčková a na její zakončení byla brankářka Zita Vaňková krátká – 0:1. V sedmé minutě už to bylo o dva góly. Po přihrávce od Matouškové se v koncovce prosadila Veronika Jedličková, která tak návrat na zelené trávníky oslavila gólem – 0:2.

Hostující hráčky dál pokračovaly v aktivní hře. Po čtvrthodině hry zachránila tyč domácí branky po střele Chvalové. Porci štěstí měla brankářka Hradiště Zita Vaňková i o chvíli později, kdy ji po střele kapitánky Praizlerové pomohlo břevno.

Po půlhodině hry se naopak gólu dočkaly domácí fotbalistky. Ve vápně zahrála nešťastně rukou  Michalicová a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavila kapitánka Hana Jamburová a střídající brankářku Lenku Horelicovou dokázala překonat – 1:2. Tímto výsledkem skončil i celý první poločas.

Úvod druhého dějství vyšel opět hostujícím hráčkám náramně. Hned v první minutě střela Martiny Chvalové vrátila Kaplici dvoubrankové vedení – 1:3. I v dalším průběhu byly o poznání nebezpečnější hráčky Spartaku. Po hodině hry domácí gólmanku opět zachránila konstrukce její svatyně, když do tyče mířila Veronika Jedličková.

Kapličandy si bez větších potíží hlídaly své dvoubrankové vedení. Definitivní podobu výsledku pak daly sedm minut před koncem, když přihrávku Chudé přetavila ve čtvrtý gól Monika Pálková – 1:4. Fotbalistky Spartaku vstoupily do nového soutěžního ročníku vítězně. Stejně jako v předešlých sezónách se budou chtít pohybovat v tabulce mezi nejlepšími.

TJ Hradiště – FK Spartak Kaplice 1:4 (1:2)

Branky: 30. Jamburová – 1. Bartoníčková, 7. V. Jedličková, 46. Chvalová, 81. Pálková. Rozhodčí: Kalina – Dušek, Suk. ŽK: 0:1 (V. Jedličková). Diváků: 55.

Hradiště: Z. Vaňková – Veselá, Sigmundová, Grecmanová, Novotná, Mužíková, Jamburová, Sitterová, Kálalová, Cinglová, Michalcová. Střídaly Klimešová, Šprunglová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, D. Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Suchanová, Chvalová, V. Jedličková. Střídaly Važanová, Chudá, Straková, Michalicová, Pálková, Horelicová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec