Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženský tým Kaplice prohrál poslední soutěžní zápas v Plzni

 
středa, 30. května 2018, 09:37

Sezónní derniéru ženám obstaral zápas v západočeské metropoli. Představily se na hřišti Vodních staveb. Na podzim doma Kapličandy zvítězily po tuhém boji 4:3. Pátý tým tabulky hostil druhého.

V sobotním odpoledni první poločas hostující fotbalistky doslova prospaly. V rozmezí dvacáté až šestatřicáté minuty třikrát inkasovaly a rázem vypadalo utkání ztracené. Skóre otevřela Denisa Kabourková a dvě minuty poté přidala druhou branku domácích Štěpánka Peklová – 2:0.

Hráčky kaplického Spartaku sehrály zřejmě nejhorší poločas celého ročníku. Nedařilo se ani brankářce Klomfarové, která potřetí kapitulovala z kopačky Nicole Mrázové devět minut před přestávkou – 3:0.

Do druhého dějství nastoupily Kapličandy jako vyměněné. Během dvaceti minut měly tolik vyložených příležitostí, že mohly, a také měly skóre zápasu otočit. Jenomže střeleckou mušku měly vychýlenou, nebo domácí podržela brankářka Šidvicová a když už se hostujícím hráčkám ji podařilo překonat, zachránilo gólmanku Vodních staveb břevno.

Za střeleckou nemohoucnost pak hráčky Kaplice pykaly pět minut před koncem, kdy přidala čtvrtý gól svého týmu Denisa Kabourková – 4:0. Kapličandy se poté dočkaly alespoň čestného úspěchu, když po přihrávce od Pálkové korigovala na konečných 4:1 Simona Vocedálková.

V konečné tabulce obsadily hráčky Spartaku druhé místo za suverénním Hrádkem, který bodově tratil v celé sezóně jen jednou jedinkrát, když v úvodu jarní části sezóny doma podlehl právě Kaplici.   

TJ Vodní stavby Plzeň – FK Spartak Kaplice 4:1 (3:0)

Branky: 20., 85. Kabourková, 22. Peklová, 36. Mrázová – 88. Vocedálková. Rozhodčí: Adamčík. Bez karet. Diváků: 57.

Plzeň: Šidvicová – Hyťhová, Jůnová, Valečková, Kabourková, Troupová, Barnášová, Peklová, Smejkalová, Sládková, Jiskrová. Střídaly Slovnkaiová, Hrabáková, Mrázová, Krákorová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Važanová, Pálková. Střídaly Suchanová, Petříková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec