Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráčky Borovan nezačaly s Blatnou šťastně, ale dokonale zápas otočily

 
čtvrtek, 17. května 2018, 10:50

Domácí fotbalistky nastoupily ke svému poslednímu mistrovskému zápasu v sezoně 2017-2018 . Na svém hřišti přivítaly ženy z Blatné. Trenéři znovu dávali sestavu dohromady stěží. Vypomoci přišla po dvou letech Troupová a na poslední minuty zápasu za velkého potlesku diváků nastoupila po dlouhé pauze zaviněné zraněním Vyslužilová.

Domácí dívky začaly zápas dobře. Už ve 2. minutě po pěkné kombinaci Kubíčková – Pečmanová se ve vápně dostala k míči Jandová, trefila jen náruč brankářky Fialové. Hostující tým ale v 9 minutě zaútočil po levé straně  a míč po centru Salákové stoperka Tichá nadzvedla hlavou nad ruce vybíhající brankářky Procházkové – 0:1.

Ve 14. minutě zahrávala Kubíčková z pravé strany rohový kop a míč posadila přesně na hlavu Michálkové - 1:1. Jenže za tři minuty dostala Suchlová míč za obranu a nasadila Procházkové ukázkové jesle - 1:2. Poté se hra odehrávala více ve středu hřiště s řadou nepřesností a minimem šancí. Ve 25. minutě střílela za vápnem Klásková, Procházková vyrazila na rohový kop a po jeho rozehrání trefila hlavou náruč Procházkové Swietoňová.

Domácí fotbalistky se znovu snažily o vyrovnání, které přišlo až ve 42. minutě. Po faulu na Michálkovou na polovině hřiště se postavila k jeho rozehrání Kubíčková. Míč poslala do vápna a brankářka Fialová ho vyrazila jen před dobře postavenou Michálkovou – 2:2.

Hned po přestávce zatáhla míč po pravé straně hostující Klásková, Káplová ji před vápnem faulovala, jenže z následné výhody přímého kopu Blatná nic nevytěžila. Domácí hráčky zlepšily rozehrávku, začaly lépe kombinovat a přišly i brankové příležitosti.

Ve 49. minutě utekla po pravé straně aktivní Kubíčková, branku ale z úhlu netrefila. Za dvě minuty dostala přihrávku za obranu Michálková, branku ale také minula. Za další dvě minuty ji z podobné akce napodobila znovu Kubíčková. Co se nepovedlo z těchto akcí, podařilo se v 61. minutě. Michálková zatáhla míč znovu po pravé straně a přesnou přihrávkou na malé vápno našla zcela volnou Kubíčkovou – 3:2.

Soupeřky se ihned snažily o vyrovnání. Klásková utekla domácí obraně po pravé straně, centrem našla zcela volnou Němejcovou, jenže Procházková její pokus kryla. V 65. minutě si Jandová vzala na polovině hřiště míč, po levé straně prošla přes pět hostujících hráček a střelou pod břevno zvýšila na 4:2.

Na další branku čekali diváci jen šest minut. Přihrávku Jandové za obranu na rozběhnutou Michálkovou a její přesné zakončení znamenalo navýšení skóre na 5:2. Za čtyři minuty zahrávala Horná přímý kop ze 25 metrů po faulu na Kubíčkovou a trefila se znovu pod břevno – 6:2.

Domácí hráčky byly při chuti a hned po rozehrání si Michálková třikrát vyměnila míč s Jandovou, ale gólmanka byla po její střele na místě. V 79. minutě dostala Káplová žlutou kartu za faul na Kláskovou, po jeho rozehrání však  Swietoňová branku netrefila.

Za čtyři minuty se blatenské hráčky dostaly do velmi dobré šance. Swietoňová vhazovala z levé strany dlouhé autové vhazování, Šebková hlavou prodloužila do vápna na Kláskovou, ale Procházková byla na svém místě. Konečnou podobu výsledku dala v 87. minutě Jandová. Po přihrávce Tiché za obranu hostí proměnila své sólo a upravila na konečných 7:2.

TJ Calofrig Borovany - TJ Blatná 7:2 (2:2)

Branky: Michálková 3, Jandová 2, Kubíčková, Horná – Tichá (vlastní), Suchlová.

TJ Calofrig Borovany: Procházková, Zemanová, Jandová, Fürstová, Káplová, Tichá, Pečmanová, Kubíčková, Troupová, Michálková, Horná, Vyslužilová, Kunová.

TJ Blatná: Fialová, Tvrdá, Chárová, Saláková, Klásková, Šebková, Němejcová, Tomanová, Swietoňová, Vaněčková, Suchlová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda
 


 
Reklama