Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V J. Hradci zvítězily ženy Kaplice zcela jasně

 
úterý, 8. května 2018, 18:30

K dalším kole ženské fotbalové divize bylo na programu jihočeské derby, Kapličandy zavítaly do Jindřichova Hradce. Tabulkové postavení favorizovalo fotbalistky hostujícího Spartaku. Hostující hráčky také od počátku střetnutí měly míč častěji na svých kopačkách.

První vážnější šanci si pak připravily v minutě deváté. Praizlerová našla na pravé straně rozběhnutou Matouškovou, ta mířila na bližší tyč. Adamcová její pokus vyrazila na rohový kop. Následoval centr od rohového praporku v podání Matouškové, Bartoníčková ve velmi slibné pozici hlavičkovala mimo.

Bezbrankový stav se mohl změnit v třinácté minutě zápasu. Další roh hostů. Po centru Matuškové se za vápnem dostala k odraženému míčiTošilová, povedená křížná střela skončila jen na břevně domácí svatyně. K balonu se dostala Vocedálková, ale z dorážky bránu Hradce přestřelila.

Hradecké fotbalistky se příliš často k ohrožení kaplické brankářky nedostávaly. Až v osmnácté minutě měly výhodu přímého kopu. Na bránu vyslala střelu kapitánka Lehejčková, Klomfarová míč bez větších obtíží lapila.

Za dvě minuty už se skóre pohnulo a do vedení šly zaslouženě hostující hráčky. Bartoníčková posunula balon do pravé strany Matouškové, ta měla dostatek času poslat před bránu přesný centr, a hlavičkující Helena Praizlerová umístila balon k levé tyči – 0:1.

Nedlouho poté mohly Kapličandy své vedení i navýšit. Po trestném kopu z levé strany Vaňková hradbu těl před sebou nepropálila, míč se odrazil do vyložené šance Bartoníčkové, ta však poslal balón nad břevno. V dalším průběhu prvního poločasu hostující fotbalistky kontrolovaly vývoj hry a bez větších problémů hájily jednobrankové vedení. To ještě mohla v 38. minutě navýšit po rohu hlavičkující Vaňková, míč však mezi tři hradecké tyče nenasměrovala.

V úvodu druhého dějství si na vápně našla prostor ke střele Praizlerová, přízemní střela minula pravou tyč. Druhý gól nepřicházel a hradecké fotbalistky vycítily šanci na bodový zisk. V 51. minutě na poslední chvíli před rychlonohou Tlachnovou zasáhla vybíhající brankářka Klomfarová.

O několik minut později pak po rohovém kopu nastal před kaplickou svatyní nefalšovaný závar, ale naštěstí pro Kaplici se z něj nic zásadního neurodilo. Bylo to však dostatečné varování pro Kapličandy, které se poté vrátily ke hře z první půle.

Po hodině hry po centru Vocedálkové závar před domácí svatyní, skóre zůstávalo neměnné. O chvíli později z pravé strany pronikla až před brankářku Matoušková, vyprášila však jen rukavice brankářky Adamcové. V 66. minutě pak hostující hráčky vstřelily uklidňující druhý gól. Po rohovém kopu Matouškové propadl balon k nepokryté Dagmar Vaňkové, která napálila míč do sítě – 0:2. Bylo rozhodnuto.

Zápas už se pak jen dohrával a minuty pozvolna plynuly. V závěrečné desetiminutovce se pak kaplickým fotbalistkám podařilo ještě dvěma zásahy své vítězství zvýraznit. V 82. minutě Petříková přihrávkou z levé strany našla ve vápně Markétu Bartoníčkovou, míč po její nepříliš prudké střele proskotačil až k pravé tyči – 0:3.

Krátce před koncem pak z vápna napřáhla k ráně stejná hráčka, míč skončil na břevně, k odraženému balonu se dostala Monika Pálková, která měla dostatek času a prostoru míč poslat za záda brankářky Adamcové Svým desátým gólem pečetila zaslouženou výhru hostujícího Spartaku – 0:4.

TJ Sokol Jindřichův Hradec – FK Spartak Kaplice 0:4 (0:1)

Branky: 20. Praizlerová, 66. Vaňková, 82. Bartoníčková, 89. Pálková. Rozhodčí: Seidl. Bez karet. Diváků: 20

J. Hradec: Adamcová – Dušková, Lehejčková, Šlapanská, Peckertová, Sivá, Lapková, Hronová, Tlachnová, Plucarová. Střídaly Kučerová, Kocoňová, Florianová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Petříková, Pálková. Střídala Suchanová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec