Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplické fotbalistky zaskočily vedoucí Hrádek a připravily mu první hořkost porážky

 
pondělí, 12. března 2018, 21:14

Ostrý start do jarních odvet mají za sebou kaplická děvčata. Představila se na hřišti lídra soutěže z Hrádku u Rokycan, kterému v září doma podlehla vysoko 2:6. V prvním kole měly Kapličandy po odstoupení celku Mabapa volno a Hrádek do Sezimova Ústí pojede až o druhém květnovém svátku. Pro oba dva celky se tedy jednalo o jarní premiéru.

I když se střetl první tým tabulky s druhým, byl favorit jasný. Hrádek všech devět zápasů na podzim vyhrál při impozantním skóre 67:8. Utkání se hrálo sice na mokrém, ale jinak velmi dobrém terénu. Kapličandy nastupovaly s jasnými taktickými pokyny od trenéra Křivy. Rozhodujícím faktorem bylo ustrážit klíčové hráčky Hrádku.

Hostující fotbalistky zahrozily hned v sedmé minutě. Centr Matouškové prodloužila Važanová na Pálkovou, ale ta nedokázala brankářku Marešovou překonat. Velkou příležitost otevřít skóre měly hostující fotbalistky v minutě dvacáté. Petříková vyslal do úniku Važanovou, ale skóre zůstalo i nadále bezbrankové. V 29 minutě už ovšem Kapličandy měly důvod k radosti. Po přihrávce od Suchanové zamířila střelou z vápna přesně Helena Praizlerová – 0:1.

Těsně před přestávkou mohlo být vyrovnáno, ale kaplickou brankářku Klomfarovou zachránila tyč. Domácím v honbě za vyrovnáním udělalo čáru přes rozpočet zranění brankářky Marešové. Její místo v brance musela zaujmout Kupilíková, která pak chyběla v poli.

Pojistka po přestávce

Nástup do druhého dějství vyšel hráčkám Spartaku na výbornou. Uběhlo jen pět minut ze hry a podařilo se jim přidat důležitý druhý gól. Po centru Matouškové připravila Praizlerovou palebnou pozici Monice Pálkové, která nezaváhala a Spartak na půdě favorita vedl již o dvě branky – 0:2.

Domácí fotbalistky se snažily s nepříznivým vývojem něco udělat, ale dobře organizovaná hra Spartaku jim příliš šancí nedávala. Dvacet minut před koncem postupovala sama na branku Pálková, ale pokus o kličku Kupilíková vystihla a ze šance nebylo nic. Neujalo se ani o chvíli později zakončení kapitánky Petříkové.

Deset minut před koncem mohly hráčky Hrádku závěr zápasu zdramatizovat, ale chybu v kaplické obraně potrestat nedokázaly. A tak se zrodilo překvapivé a nečekané vítězství kaplického Spartaku. Trenér Křiva byl z nadšeného a bojovného výkonu hráček doslova nadšený, jeho svěřenkyně do puntíku plnily taktické pokyny a výsledek jsou tři zlaté body, které však bude třeba potvrdit v nedělním domácím duelu s Blatnou.


TJ Hrádek – FK Spartak Kaplice 0:2 (0:1)

Branky: 29. Praizlerová, 50. Pálková. Rozhodčí: M. Havránek – Picek, V. Havránek. Bez karet. Diváků: 30.

Hrádek: Marešová – Beranová, Hurtová, Plzáková, Zdvořáková, Hanzíková, Přibilová, Truxová, Sadravetzová, Andrlová, Hanžlová. Střídaly: Ludvíková, Kupilíková, Lukášová, Šestáková, Moulisová, Inemanová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Tošilová, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Petříková, Važanová. Střídala: Suchanová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec