Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní derby žen mezi Protivínem a Borovany skončilo bez gólů

 
středa, 7. března 2018, 11:24

Svůj první jarní mistrovský zápas sehrály ženy Calofrigu Borovany proti tradičním soupeřkám z Protivína v poměrně mrazivém nedělním ranním čase. Kvůli počasí se zápas odehrál na UMT v Písku již od 8.30 hodin. Do sestavy Borovan se po roční zdravotní absenci vrátila Kándlová, dobře se na hřišti uvedla i nová hráčka Jančíková, v sestavě budou na nějaký čas chybět pro mateřské povinnosti Benedová a Černá.

Zápas se ze začátku odehrával převážně ve středu hřiště, obě mužstva se spíše hledala a tak k prvnímu ohrožení branky došlo až ve 20. minutě, střela domácí Pečené však byla slabá a brankářku Procházkovou neohrozila. Ve 26. minutě se do míče ze 35 metrů opřela Kubíčková, pokus byl hodně nepřesný. Za čtyři minuty si z dalším pokusem Pečené Procházková opět poradila.

Další pěkná akce se domácím povedla až ve 42. minutě, Mikulenková vyslala míč za obranu nabíhající Bártové, ta však trefila jen dobře vyběhnuvší Procházkovou. Hosté se dostali k první střele na branku až ve 44. minutě. Po pěkné přihrávce Pečmanové se za vápnem opřela do míče Jandová, její pokus však skončil vedle branky.

Ve druhém dějství se hra postupně vyrovnala, hostující hráčky dobře napadaly domácí obranu při rozehrávce, problémy měly hlavně s dobře hrající Kubíčkovou a Fürstovou. Už ve 47. minutě zahrávala Kándlová přímý kop z 25 metrů, trefila však jen bránící hráčku. V 54. minutě se před brankářku Brožovou dostala Fürstová, na zakončení už nedosáhla.

Na opačné straně se z protiútoku snažila změnit skóre Bártová, Procházková byla opět na místě. V 63. minutě se střelou vedle branky opět prezentovala domácí Pečená. V 72. minutě zahrávali domácí vůbec první rohový kop v zápase, po závaru ve vápně se míč odrazil k Mikulenkové, střela se jí ale vůbec nepovedla.

V největší šanci Borovan se ocitla Kubíčková v 78. minutě po přihrávce výborně hrající Jandové do vápna za obranu, její pokus skončil těsně vedle. Domácí mohli rozhodnout těsně před koncem zápasu. Přímý kop Mikulenkové v 88. minutě z hranice vápna Procházková vyrazila jen nohou a v 90. minutě zatáhla výborně míč do vápna Bártová, její přihrávku Procházková nohou vyrazila, míč se dostal na hranici velkého vápna k Pečené, střela skončila vedle branky a tak zápas skončil dělbou bodů.


TJ Platan Protivín – TJ Calofrig Borovany 0:0

Protivín: Brožová – Mrázová, Trnková, Kubíčková, Mikulenková, Boorová, Králíková, Bártová, Pečená, Ambrožová, Hesounová, Kyriánová, Petrnoušková.

Borovany: Procházková – Zemanová, Jandová, Kándlová, Fürstová, Káplová, Tichá, Pečmanová, Jančíková, Kubíčková, Horná, Kunová, Tomšů.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany