Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráčky Kaplice si výhrou v Hradišti upevnily třetí příčku

 
úterý, 31. října 2017, 12:34

V sobotu odpoledne za větrného počasí poměřili síly tabulkový sousedé. Čtvrté Hradiště hostilo třetí Kaplici. Dala se tedy očekávat vyrovnaná partie. Silný vítr byl pro hráčky obou týmů docela velkou komplikací.

Bezbrankový stav střetnutí vydržel do 25. minuty prvního poločasu. Do vedení se dostaly Kapličandy a využily k tomu standardní situaci. Po rohovém kopu ve vápně Praizlerová přiťukla míč Monice Pálkové, která jej dokázala nasměrovat mimo dosah domácí brankářky a Spartak vedl – 0:1.

K obdobné situaci došlo i o pět minut později a znovu skončila gólem v domácí síti. Centr od rohového praporku poslala do šestnáctky Matoušková, Vaňková přistrčila Simoně Vocedálkové a ta svým sedmým gólem v sezóně navýšila náskok hostujícího Spartaku – 0:2.

Na výsledku se v prvním poločase již nic nezměnilo, a tak Kapličandy do druhé půle nastupovaly s dvoubrankovým náskokem. Domácí hráčky rozhodně neskládaly zbraně předčasně a po devíti minutách hry po změně stran se jim podařilo vstřelit kontaktní branku. Z přímého kopu překonala brankářku Klomfarovou Lucie Mužíková – 1:2.

Výsledek byl znovu otevřený a bojovalo se o každý míč. Definitivní rozhodnutí padlo až jedenáct minut před koncem zápasu. Přihrávku Vocedálkové dokázala přetavit v důležitý třetí gól Zuzana Matoušková – 1:3. O bodech bylo rozhodnuto. Díky tomuto vítězství Kaplice odskočila Hradišti na rozdíl sedmi bodů. V závěrečném duelu podzimní části sezóny hostí v neděli dopoledne plzeňské Vodní stavby.


TJ Hradiště – FK Spartak Kaplice 1:3 (0:2)

Branky: 54. Mužíková – 25. Pálková, 30. Vocedálková, 79. Matoušková. Rozhodčí: Řezáč – Kalina, Brodský. Bez karet. Diváků: 40.

Hradiště: Králová – Veselá, Novotná, Hrušková, Sigmundová, Kálalová, Jamburová, Mužíková, Michalová, Cinglová, Michalcová, střídaly: Z. Vaňková, Nimburská, Štefanová, Grecmanová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, D. Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Petříková, Pálková, střídaly: Suchanová, Važanová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Tereze Kourová