Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplické hráčky nedohnaly ztrátu z první půle. V derby prohrály se sezimoústeckým Sokolem

 
středa, 11. října 2017, 14:10

V sobotu odpoledne hostilo v tabulce třetí Sezimovo Ústí druhou Kaplici. Hostující trenér Křiva se musel obejít bez některých hráček, které v minulém kole hrály v základní sestavě.

V úvodu střetnutí byly aktivnější hostující fotbalistky. Z několika rohových kopů se do nejvážnějšího zakončení dostala hlavičkující Bartoníčková, ale míč skončil mimo tři domácí tyče. Skóre se z ničeho nic změnilo v minutě dvanácté. Z nikterak nebezpečně vyhlížející střely Kamily Sesztákové byl vedoucí gól, když chybovala kaplická brankářka Klomfarová – 1:0. Tento moment zcela změnil obraz hry. Kapličandy ztratily pevnou půdu pod nohama, naopak domácí hráčky se dostaly takříkajíc na koně a byly v dalším průběhu prvního poločasu jednoznačně lepším týmem.

Ve čtrnácté minutě zakončovala po rohovém kopu Masařová, Klomfarová střelu kryla. Na druhé straně zahrozily fotbalistky Spartaku po trestném kopu ze strany. Po centru Petříkové hlavičkovala mimo Bartoníčková. V 21. minutě domácí hráčky navýšily své vedení. Pod břevnem skončila střela kapitánky Ladislavy Mackové – 2:0.

Po půlhodině hry měly fotbalistky Sokola další příležitost navýšit své vedení. V šanci se ocitla Šimáková, technickým pokusem překonala vyběhnutou brankářku Klomfarovou, ale tu dokázala zastoupit bránící Vávrová, která dokázala míč směřující do branky vyhlavičkovat. Ještě v prvním poločase se do další šance dostala znovu Šimáková, zakončovala z pravé strany, Klomfarová její střelu chytla. Poločasová přestávka přinesla do kaplické šatny bouřku. Slova trenéra Křivy padla na úrodnou půdu.

Obraz hry se po změně stran zcela změnil. Rázem byly aktivnější fotbalistky Spartaku a z převahy přicházely i šance. V 51. minutě Bartoníčková vysunula do šance Matouškovou, střela z pravé strany rozvlnila pouze boční síť. Nedlouho poté Bartoníčková svým centrem zprava našla ve vápně Petříkovou, tečovaná křížná střela skončila na tyči.

V polovině druhé půle už se hráčky Spartaku z gólu radovaly, ale snížení odmítl zdvižený praporek domácího asistenta. Před brankářkou se ocitla Praizlerová, která posunula míč lépe postavené Pálkové, která trefila prázdnou bránu, ale snížení z toho nebylo. Kapličandy se zaslouženého snížení dočkaly v 76. minutě. Aktivní Bartoníčková našla ve vápně Helenu Praizlerovou a na její tečovanou střelu nemohla brankářka Smržová zareagovat – 2:1. Hráčky Spartaku byly při chuti. V 83. minutě po zpětné přihrávce od Matouškové pálila Bartoníčková nad branku. Z protiútoku do otevřené obrany mohla přidat gólovou pojistku Pajerová, ale Klomfarovou překonat nedokázala.

V samotném závěru měly fotbalistky Kaplice šanci na vyrovnání, ale z levé strany zakončující Stoklasová míč do branky nenasměrovala. Kapličandy se tak domů vracely s prázdnou, a to především díky špatně zvládnutému prvnímu poločasu.


TJ Sokol Sezimovo Ústí – FK Spartak Kaplice 2:1 (2:0)

Branky: 12. Sesztáková, 21. Macková – 76. Praizlerová. Rozhodčí: Princ. Bez karet. Diváků: 40.

S. Ústí: Smržová – Zíková, Pěchová, Sesztáková, Koktavá, Pajerová, Masařová, Macková, Hliňáková, Šimáková, Stejskalová, střídaly: Tuková, Mrzenová, Koudelíková, Šalátová, Písaříková, Kášková,

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Tošilová, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Stoklasová, Petříková, Pálková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec