Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovanské ženy trápí marodka, v Hradišti na posíleného soupeře nestačily

 
pondělí, 2. října 2017, 14:09

V rámci šestého kola divize žen zajížděla borovanská děvčata na hřiště TJ Hradiště. Domácí fotbalistky nastoupily s několika posilami, hostům naopak chybí v sestavě dlouhodobě zraněné hráčky, navíc některé neodjely kvůli nemoci. I přes tyto potíže borovanské ženy sehrály dobré utkání.

Borovany začaly zápas lépe a už v 6. minutě Benedová proměnila své sólo po přihrávce Vonkové – 0:1. Domácí hráčky to nerozhodilo a ve 12. minutě dostaly šanci na vyrovnání. Po faulu Tiché ve vápně zahrávala pokutový kop Novotná, Procházková však směr míče vystihla.

V 15. minutě se ke střelám po špatném odkopu Klimentové snadno dostaly Němečková a Michalcová, Procházková byla opět na místě. V 19. minutě Jandová vyslala po lajně do brejku Vonkovou, na její centr do vápna však nabíhající Benedová nedosáhla.

Hradiště se vyrovnání dočkalo ve 22. minutě. Přímý kop za hranicí vápna rozehrávala Mužíková, trefila jen břevno a zcela volná dobíhající Němečková měla snadnou práci – 1:1. Ve 27. minutě utekla po lajně Benedová, na malém vápně našla zcela volnou Vonkovou, její střelu vyrazila Králová reflexivně nohou. Domácí hráčky zvýšily své vedení ve 36. minutě, když se po průchodu ve vápně přes tři bránící hráčky prosadila znovu Němečková – 2:1.

Druhý poločas se odehrával převážně mezi vápny, domácí fotbalistky lépe kombinovaly, hostům vázl přechod do útoku a chyběla i přesnější finální přihrávka. V 54. minutě po centru Nimburské Cinglová na míč nedosáhla, v 73. minutě zase Michalová na malém vápně přistrčila míč Vaňkové, ta jej však minula. Do sóla se v sedm minut před koncem dostala po chybě hostující obrany Sitterová, trefila ovšem jen náruč Procházkové.

Rozhodující okamžiky zápasu přišly v závěru utkání. Borovany posílily útok a Hradiště útočilo do otevřené obrany. Nejprve v 86. minutě po chybě Horné u lajny se před brankou po přihrávce snadno k míči dostala Sitterová a zvýšila na 3:1 a v 90. minutě utekla po čáře domácí obraně Sigmundová a po její přihrávce Sitterová uzavřela stav utkání na konečných 4:1.


TJ Hradiště – TJ Calofrig Borovany  4:1 (2:1)

Branky: Němečková 2, Sitterová 2 – Benedová.

TJ Hradiště: Králová - Veselá, Grecmanová, Novotná, Sitterová, Jamburová, Kálalová, Mužíková, Němečková, Cinglová, Michalcová, Michalová, Sigmundová, Nimburská, Vaňková.

TJ Calofrig Borovany: Procházková - Švarcová, Jandová, Kubíčková, Benedová, Fürstová, Káplová, Tichá, Klimentová, Horná, Vonková, Zemanová, Kunová, Černá.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda