Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První body si přivezly hráčky Kaplice z Blatné

 
úterý, 12. září 2017, 20:07

V jihočeském derby hostila jednobodová Blatná prozatím bodově nulovou Kaplici. Hráčky Spartaku však měly zatím odehrané jedno jediné utkání. Souboj tradičních soupeřek příliš fotbalové krásy nepobral.

Hned v první minutě se mohlo měnit skóre, když se do samostatného úniku dostala hostující Pálková, svou šanci však proměnit nedokázala. Hra byla oboustranně hodně neurovnaná s řadou nepřesností. Hráčky často kazily i jednoduché přihrávky, chyběl i větší pohyb.

Kapličandy měly územní převahu, o čemž svědčí poměr rohový kopů v jejich prospěch (9:1). Právě po centrech od rohových praporků se do nebezpečných zakončení dostala hostující Vaňková, která k utkání nastoupila po několikaleté odmlce, ale štěstí v koncovce neměla. Přesto ji hostující trenér Křiva označil za jednoznačně nejlepší hráčku na hřišti.

Bezbrankový stav se zlomil až v závěrečné desetiminutovce prvního dějství, kdy blatenské fotbalistky vyrobily dvě hrubky, které dokázaly soupeřky ztrestat dvěma góly. Ve 36. minutě se pěkně trefila kapitánka Pavla Petříková – 0:1.

O několik minut později hráčky Spartaku zahrávaly trestný kop z hloubi pole, Vávrová poslala balon až do šestnáctky, brankářka Valíčková míč nedokázala při rutinním zákroku udržet, a pohotová Markéta Bartoníčková poslala míč do blatenské sítě – 0:2.

Dvoubrankový náskok si kaplické fotbalistky přenesly do druhé půle. I během druhého dějství se obraz hry příliš nezměnil. Byla k vidění řada nepřesností. Hostující hráčky si dvoubrankový náskok docela pohodlně hlídaly. Blatná se prozatím v této sezóně trápí v koncovce, a to platilo i v tomto duelu. Skórovat nedokázaly stejně jako v předchozích duelech a i proto si všechny tři body odvezly Kapličandy.     

TJ Blatná – FK Spartak Kaplice 0:2 (0:2)

Branky: 36. Petříková, 41. Bartoníčková, Rozhodčí: Rynda. ŽK: 1:2 (Němejcová – Praizlerová, Matoušková). Diváků: 50.

Blatná: Valíčková – Tvrdá, Chárová, Saláková, Klásková, Šebková, Němejcová, Tomanová, Šornová, Suchlová, Nagyová. Střídala Nezbedová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Petříková, Pálková. Střídala Urazilová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec