Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na zimní světové univerziádě jsou i studenti VŠTE

 
pondělí, 9. ledna 2023, 17:08

České Budějovice – Na Zimní světové univerzitní hry, které se v americkém Lake Placid konají od 12. do 22. ledna, budou Českou republiku v hokejovém týmu reprezentovat i Lukáš Prášek a Denis Vacek z českobudějovické VŠTE.

„Klukům to moc přeji, i když já bych osobně nominaci skládal víc z hráčů univerzitní ligy. Právě v ní patří Prášek k nejlepším útočníkům. Je to velká opora našeho školního týmu Black Dogs,“ říká jeho trenér David Oulík. S ním se v létě připravoval i brankář Denis Vacek. Vloni za Black Dogs VŠTE, který je aktuálně třetí v univerzitní lize a míří do play off, hrál i další nominovaný Milan Dančišin z Jihočeské univerzity. Z ní je i Tomáš Hajič, poslední z Jihočechů v hokejové reprezentaci. Její kostru tvoří vysokoškoláci ze druhé ligy, je v ní i několik extraligistů.

„Prioritou je pro nás kvalitní vzdělávání, ale po vzoru západních univerzit považujeme podporu vysokoškolského sportu za jeden z našich základních kamenů. Pro životní výbavu mladých lidí to je velmi důležité,“ říká Vojtěch Stehel, rektor VŠTE. Účast Jihočechů ve výpravě ho velmi těší, zvláště, když je spojena i s úspěšným školním hokejovým týmem Black Dogs. V univerzitních ligách má škola i fotbalový celek Pitbulls Budweis a florbalový tým Budweis Ducks

Českou univerzitní reprezentaci tvoří na zimních hrách celkem 93 studentů a studentek ze 33 vysokých škol. Nastoupí ve 12 sportech, vedle hokeje také v biatlonu, běžeckém a sjezdovém lyžování, curlingu, freestyle, krasobruslení, rychlobruslení, skocích na lyžích, severské kombinaci či snowboardingu.

Napsal(a) VŠTE | Tisková zpráva