Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Studenti VŠTE porazili v úvodním zápase Univerzitní ligy ZČU

 
pátek, 25. března 2022, 18:15

České Budějovice - Prvním kolem odstartoval druhý ročník Univerzitní fotbalové ligy. Vysoká škola technická a ekonomická z Českých Budějovic hostila loňského finalistu ligy Západočeskou univerzitu Plzeň.

Do zápasu vstoupila lépe hostující Západočeská univerzita, která se v utkání hraném na Složišti ujala vedení již ve 4. minutě zásluhou Tomáše Kotvy. „Prvních zhruba deset minut jsme zaspali, ale postupně jsme se začali dostávat do hry,“ říká vedoucí týmu VŠTE Jakub Horák.

Domácí si začali vytvářet šance a výsledkem bylo otočení skóre ještě v prvním poločase. Ve 25. minutě se po rozehrání přímého kopu trefil pěkně k tyči Luboš Hartl a šest minut před koncem poločasu poslal jihočeské vysokoškoláky do vedení Lukáš Wohlgemuth. „První poločas se odehrál v rychlém tempu se šancemi na obou stranách. Bylo vidět, že kluci jsou namotivovaní,“ měl pocity z první půle Horák.

Ve druhém poločasu již tempo poněkud opadlo a s přibývajícími minutami rostla na obou stranách únava. Českobudějovičtí se soustředili spíše na bránění a pokoušeli se o protiútoky. Dva z nich jim vyšly a po gólech Lukáše Wohlgemutha a Matese Sochůrka vyhrála českobudějovická VŠTE nad Západočeskou univerzitou nakonec 4:1.

„Vloni jsme s tímto soupeřem hráli nerozhodně 1:1 a remízu bychom před utkáním brali i tentokrát. Ani jsem nečekal, že vyhrajeme takovým výsledkem,“ neskrýval spokojenost Jakub Horák.

VŠTE Č. Budějovice – ZČU Plzeň 4:1 (2:1)

Branky: 25. Hartl, 39. a 76. Wohlgemuth, 88. Sochůrek – 4. Kotva. Rozhodčí: Zabilka – Barva, Švec. ŽK 4:1 (Mácha, Fical, Kalabza, Chalupný – Benda). Diváků: 30.

Sestava VŠTE: Matoušek – Fical, Mácha, Sojka, Pazourek – Kořistka, Pravda, Sochůrek, Wohlgemuth – Hartl, Vokáč. Náhradníci: Marcinko, Kalabza, Valenta, Bačák, Chalupný, Burda, Nygmet. Trenér Vít Slepička.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza