Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Kaplici se potřetí za sebou radoval tým PCO

 
středa, 11. prosince 2019, 08:25

Letos již po osmnácté se v předvánočním čase konal tradiční turnaj v sálové kopané, jehož pořadatelem je kaplický Paroh team. I letos se turnaj hrál pod názvem ŽIŽKA podlahy CUP. Pořadatelům se opět podařilo naplnit nejvyšší možnou kvótu, a tak se představila šestnáctka týmů, i když to nebylo vůbec lehké, protože některé tradiční celky se letos nepředstavily.

Dvě čtyřčlenné skupiny se hrály v sobotu dopoledne, dvě odpoledne. Vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst si to mezi sebou musely o postup mezi nejlepší osmičku rozdat v osmifinále. Pro družstva z posledních míst turnaj končil již v sobotu. Titul přijel obhajovat mančaft PCO z Českých Budějovic. Na příčku nejvyšší však pomýšlelo před turnajem daleko více týmů. Opět se představila široká škála hráčů z různých výkonnostních soutěží.

skupina A

Bývá zvykem, že obhájce celkového prvenství následující ročník otevírá zahajovacím zápasem a jinak tomu nebylo ani tentokráte. Turnaj zahájilo utkání českobudějovického PCO s mladíky z Lomnice. Nováček podal proti devítinásobnému vítězi sympatický výkon, druhý poločas dokonce Lomničtí vyhráli. Tři body bral ovšem favorit. PCO poté sice překvapivě ztratilo s běhavými mladíky ze Siberie, ale v posledním duelu jistilo postup z prvního místa přesvědčivou výhrou proti Bombarďákům. Ti se nepředstavili v nejsilnějším složení, ale druhou příčku jim zajistila těsná výhra na Siberií. Černý Petr zůstal Lomnici, ale mladíci herně rozhodně nezklamali.

PCO - Lomnice 7:3, Benát 4, Pouzar, Hačka, Hric – Čáp, Němeček, Kabele,

Bombardy - Siberia 3:2, Bordač 2, Gutheis – Bečvář, Sedlák,

PCO - Siberia 1:1, Hrbáč – Bečvář,

Bombardy - Lomnice 4:2, Gutheis, Bordač 2 – Fiktus, Prášek,

PCO - Bombardy 7:2, Pouzar 3, Hrbáč 2, Hačka, Benát – Gutheis, Bordač,

Siberia - Lomnice 5:0, Jansa 2, Pravda, Bečvář, Michal,

1. SK Dynamo PCO České Budějovice 2 1 0 15:6 7

2. Bombarďáci Větřní 2 0 1 9:11 6

3. FC Siberia 1 1 1 8:4 4

4. Tatran Lomnice nad Lužnicí 0 0 3 5:16 0

 

skupina B      

Favoritem na postup v béčku byli loni třetí Škorpioni. S postupem se počítalo také u mladých „Parožáků“. O třetí místo si to pak měly rozdat Torpéda a Hrdějovicemi. Papírové předpoklady se v podstatě i naplnily. O první místo ve skupině si to ve vzájemném duelu rozdali Škorpioni a Paroh Junior. Duel se odehrál v režii kaplických hráčů, kteří se v průběhu prvního dějství vypracovali tříbrankový náskok. Škorpioni sice po změně stran snahu vyvinuli, ale Parožáci si přímý postup do čtvrtfinále vzít nenechali. Již po několikáté se na turnaji představila Torpéda z Kamenného Újezdu. První výhry se dočkaly až letos, když v zápase o třetí postupové místo porazili nováčka z Hrdějovic 4:1. 

Škorpioni - Hrdějovice 6:2, Lindák 2, Kadlec, Matěják, Vnuk, Krejčí – Nedorost, Hondlík,

Junior - Torpéda 5:0, Tůma 2, Strapek, Pál, Štrbačka,

Škorpioni - Torpéda 4:0, Kadlec 2, Lindák, Vnuk,

Junior - Hrdějovice 2:1, D. Smolen, Tůma – Miklík,

Škorpioni - Junior 0:3, Pál, D. Smolen, Divoký,

Torpéda - Hrdějovice 4:1, Komberec 2, Vacek, Honiss – Filípek,

1. Paroh JUNIOR team Kaplice 3 0 0 10:1 9

2. Škorpioni České Budějovice 2 0 1 10:5 6

3. Torpéda Kamenný Újezd 1 0 2 4:10 3

4. Slavoj Hrdějovice 0 0 3 4:12 0

 

skupina C

V céčku se dalo předpokládat, že čtvrté místo zbyde Ostravákům. Jak průběhu ukázal, předpovědi liché nebyly. Ostraváci na své soupeře nestačili a turnaj pro ně skončil již v sobotu. Za očekáváním rozhodně byly výkony kaplického Parohu, jehož hráči proti silným soupeřům nevstřelili ani jeden gól a postup jistili jen povinnou výhrou nad Ostraváky. O vítězi skupiny, a tedy postupu mezi nejlepší osmičku týmů se rozhodovalo mezi Red Bull Stars a Laxním přístupem, jehož hráči v letošním klání nezůstali věrni názvu svého týmu, k turnaji přistoupili velice svědomitě a jejich výkony byli kvalitní. Proti Red Bull Stars v první poločase smazali jednogólové manko. Závěr zápasu pak byl diváky fantastický. Minutu před koncem poslal Laxní přístup do vedení Josef Ševčík, ale v úvodu závěrečné minuty srovnal Ivo Horák. Zhruba patnáct vteřin před koncem rozjásala Laxní přístup gólem Patrik Micák, následovala rychlá rozehra, míče se ujal David Radouch a bombou o břevno krátce před klaksonem vyrovnal na 3:3.      

RB Stars - Ostraváci 11:1, Horák 5, Radouch 3, Slavík 2, Lerch – Ivanin,

Laxní př. - Paroh 3:0, Beránek, Ševčík, J. Smolen,

RB Stars - Paroh 5:0, Staněk 3, Radouch 2,

Laxní př. - Ostraváci 7:1, Ševčík, Micák, Vaniš 2, M. Kouba – Owczarzy,

RB Stars - Laxní př. 3:3, Radouch 2, Horák – Faltus, Ševčík, Micák,

Paroh - Ostraváci 11:0, Daniel 4, Česák 3, Goretki 2, Lesňák,

1. Red Bull Stars 2 1 0 19:4 7

2. FC Laxní přístup 2 1 0 13:4 7

3. Paroh team Kaplice 1 0 2 11:8 3

4. Ostraváci 0 0 3 2:29 0

 

skupina D

Ve skupině D bylo favoritem na zisk prvního místa Sin City, které patří k nejtradičnějším účastníkům turnaje. Hned v úvodním duelu se však hráči Sin City hodně zapotili proti Lupovo Pilkám, což byl tým složený z kaplických dorostenců v brance se zkušeným Václavem Kuchařem. Prohra o dvě branky, byla vnímána pozitivně, což ocenili i diváci potleskem. V pátek den před turnajem nahradilo odstoupivší Neškrtnem si krumlovské Romo. Ti hned ve svém prvním duelu museli zápas prakticky celý odehrát bez střídání a De Númeru vysoko prohráli. Podobně pak dopadli i proti Sin City. De Número se poté hodně nadřelo na „povinnou“ výhru nad Pilkami. Tři body jim zajistil až dvě minuty před koncem trefou na 3:2 Michael Tesař. Sin City neponechalo nic náhodě a vzájemný duel o čtvrtfinále proti kaplickému De Númeru zvládli. K boji o třetí postupové místo mezi Pilkami a Romem nedošlo, neboť Krumlovští k duelu nenastoupili a postup tak po kontumační výhře mohli slavit kapličtí dorostenci.        

Sin City - Pilky 2:0, Held, Příhoda,

De Número - Romo 8:0, Přívratský 3, Tesař 2, Doubrava, O. Kouba, Štifter,

Sin City - Romo 9:0, Leština 3, Příhoda, P. Svoboda 2, Held, O. Svoboda,

De Número - Pilky 3:2, Kitzler, Doubrava, Tesař – Aibl 2,

De Número - Sin City 1:3, Přívratský – P. Svoboda, O. Svoboda, Held,

Romo - Pilky 0:5 kontumačně, nenastoupili k utkání.

1. SIN City team 3 0 0 14:1 9

2. De Número Kaplice 2 0 1 12:5 6

3. Lupovo Pilky 1 0 2 7:5 3

4. FC ROMO Český Krumlov 0 0 3 0:22 0

 

osmifinále      

Nedělní vyřazovací pavouk začal osmifinálovými duely, které se také hrály na 2x 10 minut. A i druhý den turnaje se kontumovalo. K osmifinálovému duelu proti De Númeru nedorazila Torpéda z Kamenného Újezdu.

V zápase mezi Siberií a Laxním přístupem byly postupové naděje zhruba padesát na padesát. V sedmé minutě byl na nejlepší cestě za postupem Laxní přístup, když se dvakrát trefil Jan Smolen. Krátce před poločasem, ale snížil David Pravda a vše bylo otevřené. Když v šesté minutě druhého dějství zkompletoval Jan Smolen hattrick, zdálo se bát rozhodnuto. Jenomže přišlo zbytečné dvouminutové vyloučení Micáka a minutu před koncem přesilovku využil Pravda. Drama bylo na světě. Když do konce zbývalo necelých osm vteřin, rozehrával výhozem od branky gólman Laxního přístupu Kuzma, jenomže míče se zmocnil soupeř a šťastná teč Martina Michala poslal zápas do penaltového rozstřelu. Po třech povinných sériích byl stav 2:2 a definitivně se rozhodlo až v osmé rundě. Josef Ševčík byl úspěšný, David pravda selhal a mezi osmičku postoupil Laxní přístup.

Třetí osmifinále mělo svého favorita. Pro loni třetí Škorpiony neměly být Pilky větší překážkou. Bezbrankový stav vydržel až do šesté minuty. Favorita poslal do vedení Martin Lindák. Mladíkům snahu upřít nelze, ale herní kvalita a větší zkušenosti byly na straně Škorpionů. Výsledek 4:0 poslal Škorpiony dál.

Utkání tradičních soupeřů, to byl zápas mezi pořádajícím Parohem a Bombarďáky z Větřní. Až v tomto střetnutí poprvé na turnaji oblékl dres Parohu Petr Janura a při svém prvním střídání ve třetí minutě připravil úvodní trefu pro Pavla Jirku, který také hrál až v neděli. Tento stav pak zůstával dlouhé minuty neměnný. Brankáři Filip Schneider i Pavel Šilhán své týmy držely. Dalšího gólu se diváci dočkali až tři minuty před koncem duelu. V koncovce se prosadil nejlepší střelec Bombarďáků Petr Bordač, který svým šestým gólem na turnaji poslal zápas do penaltové loterie. Všichni tři Parožáci byli úspěšní. Trefili se Gondek, Jirka i Martin Pulec a jelikož ve druhé sérii penaltu neproměnil Jan Kališ, z čtvrtfinále se radovali Kapličtí.

De Número - Torpéda 5:0 kontumačně, soupeř se nedostavil.

Siberia - Laxní př. 3:4 p., Pravda 2, Michal – J. Smolen 3, RP Ševčík,

Škorpioni - Pilky 4:0, Lindák, Krejčí, Vnuk, Škoda,

Paroh - Bombardy 2:1 p., Jirka, RP Jirka – Bordač,

 

čtvrtfinále 

Zásadní změna před čtvrtfinálovými zápasy se týkala časomíry. Od teď se totiž již hrálo na 2x 15 minut. A zápasy byly brankově bohaté.

PCO bylo favoritem proti De Númeru, ale v desáté vteřině mělo jednogólové manko, když se přesně trefil Šimon Štifter. Síla týmu hrajícího nejvyšší futsalovou soutěž se však záhy projevila. V páté minutě bylo vše jinak. Po dvou gólech Hačky a příspěvcích Pouzara a Hrice vedlo PCO 4:1 a bylo na nejlepší cestě do semifinále. Ve druhé polovině prvního dějství pak favorit přidal další tři góly – 7:1. Po změně stran si PCO hlídalo svůj náskok a po výhře 9:3 postoupilo v osmnáctém ročníku po osmnácté mezi nejlepší čtyři týmy turnaje.

Poprvé se skóre ve druhém čtvrtfinále měnilo v osmé minutě. Skrytou střelou se prosadil na postu brankáře hrající Ladislav Kuzma a Laxní přístup šel do vedení. O vyrovnání se v jedenácté minutě postaral Dan Pál a vyloučení Vaniše potrestal Zdeněk Kuna a Paroh vedl. Těsně před poločasovou přestávkou vyrovnal druhým gólem Kuzma. V páté minutě druhého dějství Beránek parádní křížnou přihrávkou našel Marka Hamiho, jenž vrátil Laxnímu přístupu vedení. „Parožáci“ úplně vypadli z tempa, hra se jim rozpadla jak domeček z karet. Během dvou minut inkasovali dokonce čtyřikrát a rázem byl stav 2:6 pro Laxní přístup. Ve 23 minutě pak Marek Hami z přesilovky přidal sedmý gól a vše zavánělo debaklem. V závěru se ještě mladí Parožáci vzchopili. Divoký využitou přesilovkou snížil na 3:7 a v poslední minutě stejný hráč korigoval na konečných 4:7.      

I když třetí čtvrtfinále skončilo nakonec jednoznačným výsledkem, svou zápletku ale rozhodně mělo. V sedmé minutě poslal Škorpioni do vedení Martin Lindák a v minutě jedenácté Jan Krejčí jejich vedení ještě zvýraznil. V posledních dvou minutách první půle ale hráči Red Bull Stars ukázali svou sílu a třmi góly otočili vývoj střetnutí. Dvakrát se trefil kapitán týmu David Radouch a o rozdílovou trefu se postaral Václav Hrachovec. Po obrátce mířili do černého již jen hráči favorizovaného Red Bull Stars a v duelu loni druhého týmu se třetím nakonec jednoznačně vyhráli.  

Sin city bylo proti Parohu favorizované a ve druhé minutě je také do vedení poslal Stanislav Peterek. O tři minutky později bylo skóre zcela odlišné. Po gólech Goretkiho, Daniela a Lesňáka vedl Paroh rozdílem dvou gólů. Na snížení Pavla Svobody pak reagoval svým druhým gólem v zápase Lesňák, ale kapitán Sin City se nenechal zahanbit, i on skóroval podruhé a v poločase byl stav 3:4. Po změně stran se o vyrovnání postaral gólman Štefan Beránek, jenž prostřelil hradbu těl před sebou. V e21 minutě pak vrátil Sin City vedení Josef Příhoda, který pak v poslední minutě zkompletoval svůj čistý hattrick a Sin City šlo dál po výhře 7:4. 

PCO - De Número 9:3, Hačka, Benát 3, Pouzar 2, Hric – Štifter, O. Kouba, Tesař,

Junior - Laxní př. 4:7, Divoký 2, Pál, Kuna – Kuzma, Hami 2, Ševčík, J. Smolen, Faltus,

RB Stars - Škorpioni 7:2, Radouch, Lerch, Hrachovec 2, Slavík – Lindák, Krejčí,

Sin City - Paroh 7:4, Příhoda 3, P Svoboda 2, Peterek, Beránek – Lesňák 2, Daniel, Goretki,

 

semifinále  

Semifinálové souboje slibovaly zajímavou podívanou. Na gól se příliš dlouho nečekalo. Střelecky naladěný Petr Benát poslal PCO do vedení. Laxní přístup proti favoritovi srdnatě vzdoroval a skóre zůstávalo dlouhé minuty neměnné. Až v závěru první půle PCO odskočilo díky dvěma trefám Ondřeje Hačky. Po změně stran se už tak řešilo jen skóre. O finalistovi bylo rozhodnuto. Pod přesvědčivou výhru 7:0 se čtyřmi přesnými zásahy podepsal Petr Benát.

Druhé semifinále bylo o poznání vyrovnanější a dramatičtější. V prvním poločase byl k vidění jeden jediný gól. Sin City zajistil jednogólový náskok Jakub Kabele. Tento stav vydržel až do úvodní minuty druhého dějství, kdy se do střelecké listiny zapsal Ondřej Svoboda, jenž navýšil vedení Sin City. Hráči Red Bull Stars ale neskládali své zbraně předčasně. Ve 22 minutě střetnutí byl stav nerozhodný. Své kanonýrské umění přítomným předvedl David Radouch. Záhy však Sin City vrátil náskok Pavel Svoboda. Těsný náskok hráči Sin City už uhájili a mohli se radovat z finálové účasti.

PCO - Laxní př. 7:0, Benát 4, Hačka 2, Pouzar,

RB Stars - Sin City 2:3, Radouch 2 – Kabele, O. Svoboda, P. Svoboda,

 

o medaile      

O třetím místě se mezi zklamanými semifinalisty rozhoduje tradičně v penaltovém rozstřelu o pěti sériích. V první rundě střelci selhali. Neuspěl Ivo Horák a napodobil jej i Matouš Kouba. Poté se trefili Slavík i Jan Smolen. Daniel Lerch ve třetí sérii poslal Red Bull Stars do výhody. Jakub Vaniš soupeřova brankáře nepřekonal a díky trefě Václava Hrachovce navíc následně soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů. A protože poté branku netrefil Pavel Beránek, radovali se z celkově třetího místa Českobudějovičtí hráči z Red Bull Stars.     

Ve finále osmnáctého ročníku kaplického turnaje konaného pod názvem ŽIŽKA podlahy Cup na sebe narazili dva historicky nejúspěšnější týmy. Českobudějovické PCO a Sin City. Změnu skóre přinesla čtvrtá minuta, kdy se poprvé na turnaji mezi střelce zapsal šťastnou ranou Stanislav Rožboud. Vstřelený gól favorita uklidnil a hráči PCO kontrolovali vývoj finále. V poločase už měli k dobru čtyřbrankový náskok. A nepolevili ani po změně stran. To už se gólu dočkal i soupeř. Poprvé Sin City snižovalo na 5:1 díky gólu Stanislava Peterka, na kterého nedlouho poté navázal Pavel Svoboda a už to bylo 5:2. PCO ale drama nepřipustilo. Ve 29 minutě Petr Benát patnáctým gólem na turnaji potvrdil korunu krále střelců a poté se prosadil i Radim Pouzar, a historický údaj praví, že to byl jeho jubilejní stý gól na kaplickém turnaji. Poslední slovo pak měl na druhé straně Tomáš Leština, jenž upravil skóre finále na konečných 7:3.

Laxní př. - RB Stars 1:3, RP Lerch,

PCO - Sin City 7:3, Benát 3, Rožboud, Hačka, Hric, Pouzar – Peterek, P. Svoboda, Leština

Osmnáctý ročník tradičního turnaje je již minulostí. Hráčům PCO se podařilo obhájit loňský titul, vyhrálo potřetí v řadě a celkově pak po desáté. Nebyla nouze o překvapení, k vidění byli krásné góly, parádní gólmanské zákroky. Nejlepším střelcem se stal člen vítězného týmu Petr Benát, který nastřílel patnáct gólů, a přerušil čtyřleté panování Davida Radoucha. Nejlepším brankářem byl vyhlášen gólman poraženého finalisty ze Sin City Štefan Beránek. Velice těžké bylo zvolit nejlepšího hráče turnaje, kandidátů bylo hned několik. Nakonec padla volba pořadatelů na kapitána a tahouna Red Bull Stars Davida Radoucha.      

Velké poděkování si zaslouží dvojice rozhodčích, jmenovitě Pavel Hladík a Daniel Křížek, kteří odřídili celý maraton 36 zápasů.  Pořadatelé děkují všem sponzorům a všem těm, kteří se podíleli na bezproblémovém průběhu osmnáctého ročníku. Zvláštní poděkování si zaslouží i generální sponzor kaplického turnaje.

Tabulka střelců: 15 – Benát (PCO), 11 – Radouch (RB Stars),  8 – Pouzar,  Hačka (oba PCO), 7 – P. Svoboda, 6 – Příhoda (Sin City),  Jo. Ševčík (Laxní př.), Horák (RB Stars), Bordač (Bombarďáci),

 

Pořadí + soupiska týmů:

1. PCO

Michal Mašát, Radim Pouzar, Petr Benát, Ondřej Hačka, Dominik Hric, Stanislav Rožboud, Jiří Hrbáč,

2. Sin City team

Štefan Beránek, Jakub Kabele, Pavel Svoboda, Tomáš Leština, Martin Held, Ondřej Svoboda, Jan Pintér, Josef Příhoda, Stanislav Peterek,

3. Red Bull Stars

Vít Pešula, Daniel Lerch, Martin Slavík, Václav Hrachovec, Ivo Horák, David Radouch, Radim Staněk, Patrik Dvořák,

4. FC Laxní přístup

Ladislav Kuzma, Pavel Beránek, Marek Hami, Patrik Micák, Josef Ševčík, Jakub Vaniš, Jan Smolen, Matouš Kouba, Tomáš Faltus,

5. Paroh Junior team Kaplice

Dominik Malý, Jan Štrbačka, Matěj Švec, Zdeněk Kuna, Michal Strapek, Jiří Divoký, Dominik Tůma, Dan Pál, David Smolen,

6. De Número Kaplice

Jakub Hotový, Ondřej Kouba, Josef Doubrava, Lubor Kitzler, Šimon Štifter, Stanislav Přívratský, Michael Tesař, Milan Sycha, Jan Krenauer, Michal Pribula,

7. Škorpioni České Budějovice

Lukáš Coufal, Kryštof Kadlec, Jan Krejčí, Miroslav Matěják, Petr Vnuk, Martin Škoda, Martin Lindák,

8. Paroh team Kaplice

Filip Schneider, Tomáš Vávra, Artur Goretki, Josef Gondek, Jakub Lesňák, Robert Daniel, Martin Pulec, Jan Česák, Petr Janura, Pavel Jirka,

9. Bombarďáci Větřní

Pavel Šilhán, Jan Kališ, Karel Pícha, Václav Kuchař ml., Miroslav Ješina, Petr Gutheis, Petr Bordač, Petr Volf,  

10. FC Siberia

David Vávra, Jan Carda, Martin Michal, Luboš Jansa, Vojtěch Glaser, Tadeáš Bečvář, David Pravda, Matěj Fríd, Jakub Pařízek, Tadeáš Sedlák,

11. Lupovo Pilky

Václav Kuchař, Václav Aibl, Ondřej Říha, Filip Štěpánek, Vítek Tvaroh, Martin Koubek, Daniel Poláček, Vít Beránek, Samuel Kubát, Jan Řídel,

12. Torpéda Kamenný Újezd

Lukáš Hejníček, Martin Buczek, Martin Bernard, Ondřej Panský, Jiří Honiss, Jiří Komberec, Radoslav Vacek, Aleš Prokop,

13. Slavoj Hrdějovice

Josef Novák, Martin Horejš, Zdeněk Filípek, Martin Miklík, Pavel Nedorost, Jakub Hůda, Tomáš Hondlík, Ondřej Lipold,

14. Tatran Lomnice nad Lužnicí

Matyáš Malec, Martin Prášek, Michal Němeček, Lukáš Čáp, Tomáš Vačkář, Rostislav Trachta, Tomáš Kabele, Dominik Fiktus,

15. FC ROMO Český Krumlov

Petr Ferenc, Rudolf Dunka, Martin Kotlár, Nicolas Kotlár, Tomáš Bílý, Tomáš Kasper, 

16. Ostraváci

Alan Knot, Jakub Sudík, Demeter Ivanin, Michal Granovský, Karel Zeman, Daniel Šimek, Igor Adamčík, Tomáš Owczarzy,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec