Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanská liga zahájila jubilejní pětadvacátou sezonu

 
čtvrtek, 22. listopadu 2018, 10:36

Úvodní kolo jubilejního 25. ročníku Vodňanské ligy nabídlo divákům překvapení hned v otevíracím duelu. DG303 v el clásicu jen remizovalo s Kapry. Pak už se vše odehrávalo podle papírových předpokladů, i když ani další favorité nepůsobili při startu sezóny nikterak suverénně. Chill nakonec zvládl utkání se Seš-lostí, Oranjes porazili 5 Samyc, Mexico potvrdilo ambice a poradilo si se Sokolskou loukou a na závěr hracího dne přetlačili Drůbežáři nováčka OC Delfín.

STATOM základní část 2018/2019: 1. kolo

DG303 – FC Kapr 5:5 (1:1)
Branky: Hornát 2, Rauscher 2, Bečvář – Smékal 3, Kovařík M., Kovařík T. Bez karet. Penalty: 2:1.
DG303: Hanus-Sládek, Bakula, Bečvář, Kukla, Volmut, Vorel J., Hornát, Rauscher
FC Kapr: Tondr-Staněk, Smékal, Kovařík T., Kovařík M., Rottenborn

25. ročník ligy odstartoval zápasem zakládajících mužstev. Zprvu mělo více ze hry DG, ale Kapři se jim postupně herně vyrovnali. Do vedení se dostalo DG, ale ještě do půle se podařilo Kaprům odpovědět. Po přestávce byla hra v režii DG303. Ti však spoustu šancí nedokázali proměnit, a když už se dostali do vedení, tak o něj rychle přišli. Kaprům se pak dokonce podařilo skóre i otočit. Poslední gólovou tečku ale dalo DG a zápas tak došel do nerozhodného konce.

Seš-lost – Chill 4:6 (0:3)
Branky: Funda, Hoch, Želízko, vlastní (Malík) – Varyš 5, Benedikt O. ŽK: Želízko – Folta, Varyš. Penalty: 1:1.
Seš-lost: Dušek-Hrachovec P., Želízko, Funda, Polanský M., Brabec, Hubáček Š., Hoch, Gažík, Hudák
Chill: Pečený-Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Varyš, Malík, Šteier, Chalupský, Folta, Linhart

Před začátkem utkání proběhlo uctění Martina Kvapila minutou ticha. Od úvodního hvizdu byl aktivnější Chill a pokoušel se střílet z jakékoliv pozice. Když se fialoví dostali do tříbrankového vedení, tak trochu polevili a hra se opticky srovnala. Ve druhé půli už byl zápas vyrovnanější a branky padaly na obou stranách. Chill má však ve svých řadách ostrostřelce Varyše, který díky 5 přesným zásahům pomohl týmu k vítězství.

5 Samyc – Oranjes 3:5 (2:2)
Branky: Prener 3 – Brtna 3, Petřík 2. ŽK: Šulc S. (5 Samyc). Penalty: 1:0.
5 Samyc: Plojhar-Šulc S., Tesař J., Trněný, Andres, Šulc J., Prener
Oranjes: Huneš-Polanský T., Petřík, Brtna, Hoffmann, Hanžl, Zlatohlávek

Oranjes soupeři odskočili hned z kraje utkání díky dvěma rychlým trefám. Samyce se po špatném začátku zlepšily a ještě do poločasu vyrovnaly stav. Druhý poločas se pak hrál převážně uprostřed palubovky a žádný z týmů si nedokázal vytvořit tlak. V zakončení však byli lepší Oranjes, závěr utkání si pohlídali a připsali si první tři body.

Sokolská louka – FC Mexico 2:4 (0:2)
Branky: Sajtl, Wolf – Šimčík 2, Kochma 2. ŽK: Brůžek Jin. (Sok. Louka). Penalty: 2:1.
Sok. louka: Babický-Machnyk, Profant, Liška M., Schánělec, Kapusta, Faktor, Kvapil, Brůžek, Jak., Brůžek Jin., Novák P., Sajtl, Wolf
FC Mexico: Turek-Beneš, Jirkovský, Šimčík, Pasecký, Pícha, Žurek J., Žurek R., Kochma

Zápas se rozehrál do vysokého tempa a už po pár minutách dokázalo Mexico vstřelit první branku. Na obou stranách drželi své týmy brankáři. Přesto Mexico dokázalo přidat do pauzy ještě jednu branku. Ve druhé části se už zapsala do brankové listiny také Sokolda, ale Mexico znovu našlo odpověď. Celý zápas měl pěkné nasazení, ale šťastnější přeci jen odcházelo vítězné FC Mexico.

Vodňanská drůbež – OC Delfín 7:5 (4:2)
Branky: Valenta 2, Rokůsek 2, Křenek 2, Šácha – Moudrý 3, Svatoš, Roučka. ŽK: Šmíd (OC Delfín). Penalty: 3:1.
Vod. drůbež: Novák P.–Šácha, Valenta, Rokůsek, Tesař V., Urban, Křenek
OC Delfín: Šmíd-Kašpar, Roučka, Svatoš, Štěch, Orság, Daniel, Schwarz, Kalianko, Moudrý

Nováček OC Delfín dostal v prvním kole těžkého soupeře Vodňanskou drůbež. Na novém týmu byla vidět trochu nervozita a hra byla plná nepřesností. Drůbež těchto chyb využila a do poločasu odcházela s dvoubrankovým vedením. To ale Drůbežářům dlouho nevydrželo, protože jejich obrana začala dělat chyby a Delfínům se podařilo vyrovnat. Drůbežáři však zachovali chladnou hlavu a v zakončení byli hlavně přesnější než soupeř. Vítězství nad nováčkem OC Delfín je tak jistě na úvod ligy dobrým startem.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Jan Škrle