Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Memoriál Jiřího Zoubka st. v Pěčnově vyhráli již počtvrté domácí

 
pondělí, 18. června 2018, 10:50

V sobotu se konal na pažitu útulného stadiónku v Pěčnově již VII. ročník fotbalového memoriálu starých gard hraný, jako Memoriál Jiřího Zoubka st., všestranného sportovce a fotbalového brankáře, mj. prachatických VTJ a Tatranu, Vitějovic, Lažišť a Pěčnova.

Pietní akce se zúčastnily vedle domácí jedenáctky i prachatický Tatran a celek Kašperských Hor z Plzeňského kraje. Loňský vítěz, SK Lhenice se, bohužel zúčastnit nemohl. V den turnaje totiž ještě hrál svůj mistrovský duel, jak „peckářský“ A tým i jejich B celek a mnoho hráčů staré gardy je stále ještě v těchto mužstvech hráčsky, nebo funkcionářsky činných.

Dalšími, z tradičních návštěvníků turnaje byli, i členové rodiny J. Zoubka st. ať již z nedalekých Lažišť, tak i z jeho rodiště, severočeského městečka Štětí.

Turnajový „jízdní řád“, byl vzhledem ke třem účastníkům „operativně“ upraven na hrací systém každého, s každým /na 2 x 30 minut hrací doby/ a mohlo se začít. Do prvního duelu svedl los prachatické a pěčnovské hráče a s přihlédnutím, k dalšímu vývoji celé akce nutno dodat, že se nakonec jednalo, o tzv. „předčasné finále“.

V úvodním dějství měly očividně navrch Prachatice, v jejichž řadách patřili mezi tahouny mužstva, zejména Lukáš Kubát /momentální trenér jejich áčka, nestárnoucí stoper Jiří Zelený, exligový hráč Č. Budějovic, Plzně Pavel Babka a jeden z největších talentů historie Tatranu, leč často i „zlobivé dítě“ Jan Zumr. Právě posledně jmenovaný, měl na svých kopačkách, v první půlhodince utkání mnoho šancí, z nichž však dokázal prostřelit výborného Pavla Fučíka v pěčnovské svatyni jen jednou v 25. min..

Po změně stran se ale karta zápasu začala rychle obracet, a to zejména díky brankám dlouholeté opory nedalekých Lažišť Stanislava Faláře. Ten totiž nejprve ve 32. min. krásnou ranou zpoza vápna vyrovnal a ve 39. a 43. min. přidal, další dva zásahy do černého.

Na konečných, a pro Tatran až moc krutých 1:4, pak ještě zvýšil, v 51. min. za Pěčnov „Mistr kličky“ Václav Wimberský (mj. ve svých 52 letech stále ještě aktivní hráč SK Lhenice B, hrajícím OP Prachaticka). Na nelichotivém výsledku duelu se zřejmě podepsal i podstatně vyšší věkový průměr borců z okresního města, což bylo v závěru na place znatelné.

Vzápětí si, však zkušení prachatičtí plejeři spravili chuť, když rozstříleli nováčka turnaje Kašperské Hory hokejovým poměrem 9:2 (6:1). Gólově řádil zejména již zmíněný Jan Zumr (mj. také svého času reprezentant ČR v sálové kopané), jenž pro Prachatice obstaral v tomto utkání, dokonce pět branek. Dalšími úspěšnými střelci byli ještě za Tatran Josef „Blochin“ Veselý, Radek Švancar, Pavel „Gabén“ Zelený. Jednou se ještě trefili nešťastně do vlastní sítě i hráči, z klatovského okresu. Ti, při vší snaze, dokázali protlačit míč, za záda prachatického matadora Zdeňka Chocholouše jen dvakrát.

Poslední souboj celé vydařené akce se následně odehrál mezi Pěčnovem a „Kašperkami“. Domácí stará garda si již čtvrté vítězství v sedmileté historii memoriálu vzít nenechala a poměrně odevzdaného soupeře deklasovala 7:0 (4:0). Z domácích se na debaklu soupeře úspěšně podíleli dvakrát Josef Boháč a Václav Hesoun a po jedné brance připojili i Václav Heinzl, Václav Wimberský a Jaroslav Sedlák.

Díky péči pořadatelů a štědrosti sponzorů byly ihned po skončení celého klání předány zúčastněným oddílům i vybraným jednotlivcům pěkné ceny.

Suverénně nejlepším šutérem celé akce se stal prachatický Jan Zumr se šesti brankami. Jako „Top brankář“ se pořadatelům jevil Pavel Fučík z Pěčnova a cenu „Mister Fit“ pro nejstaršího účastníka si odvezl, dokonce 75letý František Fuchs z Kašperských Hor. Ten si na turnaji zahrál i se svým synem.

TURNAJOVÉ VÝSLEDKY:

SG FC Pěčnov – SG Tatran Prachatice 4:1 (0:1)
Branky:
Falář Stanislav 3, Václav Wimberský - Jan  Zumr

SG Tatran Prachatice – SG TJ  Kašperské Hory 9:2 (6:1)
Branky:
Jan Zumr 5, Josef Veselý, Radek  Švancar, Pavel  Zelený, vlastní – Roman  Míka, vlastní.

SG Pěčnov – SG TJ Kašperské Hory 7:0 (4:0)
Branky:
Josef Boháč, Václav Hesoun 2, Václav Heinzl, Václav Wimberský, Jaroslav Sedlák.

 Nejlepší střelec: 6 - Jan  Zumr (SG Tatran Prachatice)

Nejlepší brankář: Pavel Fučík (SG Pěčnov)

 Nejlepší hráči (vyhlašováni byli vždy dva, z každého týmu):

 SG Pěčnov – Stanislav Falář, Václav Wimberský

SG Prachatice - Pavel Zelený, Pavel Babka

SG Kašperské Hory: František Fuchs ml., Roman Míka

 Speciální cena „MISTER FIT“ (pro nejstaršího hráče) -  František Fuchs st. (SG Kašperské Hory)

Popis foto SG FC Pěčnov

Zleva nahoře: Milan ŠNAJDR,  Pavel FUČÍK /brankář Jaroslav SEDLÁK,  Jan  ZATLOUKAL, Václav WIMBERSKÝ.

Dole zleva: Vlastimil ŠVÍK, Václav HESOUN, Jaroslav JANUTKA, Josef BOHÁČ.

Na foto chybí: Stanislav FALÁŘ, Václav HEINZL, Jaromír HABÁSKO.

Ke zdaru celého sportovního klání, přispěl také velkou měrou, i jediný a již tradiční arbitr tohoto turnaje, jímž byl Milan Kavulok. Ten měl i přes velkou zdravotní indispozici v podobě silného nachlazení všechna utkání zcela pod kontrolou, za což mu náleží velké uznání a poděkování.

Takže na jediné fotbalové akci v Pěčnově (soutěžně se zde kopaná bohužel již několik let nehraje) zase za rok, Na shledanou!!!

Napsal(a) Karel Pešek | Foto Karel Pešek