Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Hoch si pochvaluje tréninky pod novým koučem Vašicou. Věří, že Osek zlepší na jaře obranu

 
pátek, 17. března 2023, 10:02

Osek - Nadmíru úspěšně vstoupili do jarní části krajského přeboru fotbalisté Oseku. Ti vyhráli 8:3 v Rudolfově a v tabulce rázem předskočili Jankov i Strakonice. Výborný výkon předvedl autor hattricku Jan Hoch. Kapitána Oseku jsme zvolili Mužem kola a požádali ho o rozhovor.

Výhra nad Rudolfovem 8:3 vypadá jednoznačně. Bylo to pohodové utkání?
Tak jednoduché to určitě nebylo. Nám se ale povedl začátek, byli jsme produktivní, a když jsme po patnácti minutách vedli 3:0, šlo to už potom samo.

Jak velký význam má pro vás teprve druhé vítězství v sezóně?
Mohl by to být pro nás odrazový můstek k lepším výsledkům a vylepšení našeho postavení v tabulce.

Jak jste zvládl zimní přípravu? Byla jiná pod novým trenérem?
Zimní příprava pod novým trenérem byla asi jedna z nejnáročnějších, jaké jsem kdy zažil. Musím ale uznat, že tréninky mě bavily. Měly smysl, protože jsme trénovali to, co po nás trenér chce, abychom dělali v zápasech. Teď už jde jenom o to, abychom to přenesli právě do těch utkání.

Příchod trenéra Vašici by měl tedy Oseku prospět?
Kouč na nás klade velké nároky, nic nám neodpustí a to je přesně to, co my potřebujeme. Tréninky jsou zaměřeny na to, co nás čeká v zápase s konkrétním soupeřem.

Pan Vašica je už třetím trenérem Oseku v této sezóně. Předtím tým trénoval váš otec. Nebylo to speciálně pro vás osobně lepší?
Je to paradox, ale pro mě to lepší nebylo. Oba jsme s tátou věděli, že je to provizorní řešení. Máme stejné povahy, takže je to s námi takové těžší (pousměje se). Jsem rád, že nás přišel trénovat pan Vašica, a myslím, že se to nyní ubírá správným směrem. Táta nám ale pomohl překlenout období do konce podzimní části, kdy bylo těžké shánět v rozjeté sezóně trenéra. V Oseku se věnuje mládeži, tak ho vedení poprosilo a on to vzal.

Vaše maminka je zase předsedkyní klubu. Fotbalem tedy žije celá vaše rodina?
S našima odmalička neřešíme nic jiného než fotbal (úsměv). Brácha taky hraje a navíc píská, takže jsme taková fotbalová rodina. Byl jsem do toho vtažený a fotbal se stal mojí celoživotní láskou.

Co bylo vůbec příčinou nepovedeného podzimu?
Měli jsme hodně absencí a úzký kádr. Oproti předchozí sezóně nám chyběl brankář Křížek, který na podzim stihl jen jedno utkání, a jeho nepřítomnost byla znát. Vloni nám prakticky v každém utkání chytil tři jisté góly a to se hraje úplně jinak, když máte takového gólmana za zády. Hodně chyběli také bratři Říských, což je velká síla směrem dopředu.

Zajímavostí je, že Osek obdržel nejvíc gólů ze všech týmů, na druhou stranu v počtu nastřílených gólů patříte v soutěži k předním týmům…
Na podzim jsme hráli takový trochu hurá fotbal, kdy jsme se všichni hrnuli dopředu, ale zpátky už se nám moc nechtělo. Nebránili jsme dobře a právě to chce nový trenér změnit. Proto jsme se na obrannou činnost zaměřili v zimní přípravě. Na podzim to z naší strany byla tragédie. Víme, že jsme silní v útoku, potřebujeme ale góly nedostávat.

V tomto ohledu však první zápas v Rudolfově žádné velké zlepšení nenaznačil. Dostat tři góly, to není pro obranu zrovna nejlepší vizitka…
Za stavu 5:1 už nebyla intenzita zápasu taková, polevili jsme a dovolili Rudolfovu dát dva góly. Padly po našich hrubých chybách vzadu, což je taková naše tradice. Když ale dáme osm gólů a budeme vyhrávat, snad nám to trenér promine (úsměv)

Jen o jeden gól méně než v Rudolfově padlo ve vašem posledním domácím duelu s Dražicemi. Ten skončil pro připomenutí 5:5 a váš otec, v té době trenér, byl i přes zisk bodu hodně  kritický…  
To nám chytal už asi pátý gólman a v tom zápase se nám nesešlo vůbec nic. Dali jsme sice pět gólů, ale co jsme předváděli vzadu, to jsem snad nezažil ani v přípravce. Jenom to demonstrovalo fungování naší obrany v této sezóně.

V Rudolfově nastoupil další nový muž mezi třemi tyčemi Tomáš Vlk. Ten už je tedy v pořadí šestý?
Asi ano, já už to ani nepočítám. Tomáš Vlk přišel ze Střelských Hoštic a potkal jsem se s ním už ve Strakonicích v žákovském týmu. Narazili jsme na sebe po letech na nějakém turnaji, tak jsem ho oslovil, jestli by nechtěl jít hrát do Oseku. Domluvil se s vedením klubu a zatím se jeví velmi dobře. Když nebude k dispozici Zdeněk Křížek, měl by chytat Tomáš.

Mluvili jsme o tom, že zkušený Zdeněk Křížek na podzim odchytal jen jedno utkání. Je nějaká šance, že by na jaře mohl zvládnout víc zápasů?
U něho bude nejvíc záležet na jeho pracovním vytížení v Dynamu. To je pro Zdeňka hlavní priorita a my to musíme respektovat. Určitě ale budeme rádi, když si někdy najde čas, protože na krajský přebor je to pořád nadstandardní brankář.

Ideální jedenáctka 17. kola krajského přeboru:

Jakub Hulík (J. Hradec)

Ondřej Blažek (J. Hradec), Martin Miklík (Olešník), Matěj Otepka (Hluboká), Václav Hrachovec (Hluboká)

Luděk Zborník (Semice), Emmanuel Tolno (Táborsko B), Jan Hoch (Osek), Josef Brom (Týn)

Ede Joseph Oloko (Táborsko B), Michal Mareš (Dražice)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach