Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Viktor Kadlec touží s Malší vyhrát I. A třídu a zahrát si s ní krajský přebor

 
sobota, 18. února 2023, 09:45

Roudné – Viktor Kadlec je s osmnácti zásahy nejlepším střelcem I. A třídy, ve skupině A. Jeho bilance mohla být ještě lepší, nebýt zbytečného vyloučení. A možná by na tom byla o něco lépe po podzimu i momentálně třetí Malše Roudné. Kadlec totiž patří mezi klíčové hráče týmu, na které trenér Pavel Cepák velmi spoléhá. Na jaře chce roudenský kanonýr Malši pomoci k vytouženému návratu mezi krajskou elitu. „Myslím si, že minimálně krajský přebor do Roudného patří,“ říká obávaný kanonýr.

Na podzim jste nastřílel úctyhodných osmnáct gólů. Jak jste spokojený s vaší osobní bilancí?
Svoje góly neřeším, protože jako tým jsme až na třetím místě a na čelo ztrácíme spoustu bodů. Byl bych raději, kdybychom na prvním místě byli my.

To chápu. Po postupu Trhových Svinů a Semic do krajského přeboru se o Roudném hovořilo jako o jednom z hlavních favoritů A skupiny…
O tom, že jsme favorité, se mluví už od té doby, co Roudné sestoupilo z krajského přeboru. Jenže v I. A třídě jsme už čtyři roky a pořád se nám tu roli favorita nedaří naplnit. Je to pořád stejné.

Třetí místo po podzimu tedy nepovažujete za úspěch?
Samozřejmě, že ne. Jsme zklamaní, ale šanci stále máme a doufáme, že to tentokrát vyjde. Musíme však začít porážet soupeře, kteří jsou před námi. Hned v prvním jarním kole ve Strunkovicích k tomu budeme mít příležitost. Tam musíme vyhrát.

Týmu určitě neprospělo vaše vyloučení v utkání šestého kola proti Plané a následná stopka na šest zápasů. Jak se na to díváte s odstupem času?
Můj názor se nezměnil. Červenou kartu jsem tehdy dostal právem, ale ten následný trest byl podle mě nepřiměřený.

Áčko Roudného před začátkem sezóny přebral jako hlavní trenér Pavel Cepák. Změnilo se něco po jeho příchodu?
Trenéra Cepáka znám už odmala. Každý trenér má své tréninkové metody a svůj pohled na fotbal, jinak si ale nemyslím, že by se po jeho příchodu něco zásadního změnilo. Spíš mě mrzí docházka na tréninky. Ze začátku nás chodilo hodně, ale teď je nás občas méně, než by bylo potřeba.

Svými výkony určitě přesahujete soutěž, jakou je I. A třída. Dostal jste v zimě nějaké nabídky od klubů z vyšších soutěží?
Nějaké nabídky jsem měl, žádná mě ale nezaujala natolik, že bych chtěl měnit dres. Přál bych si postoupit a krajský přebor si zahrát s Malší. Myslím si, že minimálně krajský přebor do Roudného patří.

S vedením Malše jste se tedy domluvili, že v klubu budete pokračovat i na jaře?
Nedomlouvali jsme se, protože tahle otázka ani nebyla na stole. Já jsem nikdy neměl v úmyslu odcházet jinam. V Roudném jsem spokojený, je tu dobré zázemí i parta, pouze mi nevyhovuje soutěž, jaká se tu hraje. Proto chci Malši pomoci k postupu. Nejsem ani přesvědčený, že by to bylo někde jinde lepší.

Úspěšný jste i ve futsale, za Absolut Černý Dub dokonce hrajete druhou ligu. Má pro vás větší prioritu fotbal nebo futsal?
Fotbal s futsalem se naštěstí nekryjí. Možná až ke konci podzimu, ale zápasy ve futsalu hrajeme obvykle v pátek, zatímco fotbalové zápasy se hrají o víkendu. Teď v zimním období mě víc baví futsal, protože v hale není taková zima a hraje se víc s míčem (úsměv)

Jaké jsou vaše sny? Co byste chtěl dokázat ať už ve fotbale či futsalu?
Ve fotbale žádný další sen nemám. Byl bych spokojený, kdybychom postoupili a fotbalem se dál bavili. Pokud jde o futsal, bylo by fajn, kdyby se nám s Absolutem podařilo postoupit do první ligy.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto František Zeman