Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Talentovaný Dominik Štěch stojí před novou výzvou. Zkouší uspět na testech v Písku

 
neděle, 22. ledna 2023, 20:35

Písek – Velký výkonnostní skok učinil za poslední rok 20letý záložník Dominik Štěch. Rodák z Č. Budějovic v létě přestoupil z FK Olešník do divizního SK Otava Katovice a po půlroce kvalitních výkonů před ním stojí nová výzva. Byť neprošel žádnou akademií, chce si vybojovat místo v ligovém týmu. Po zkoušce v Táborsku, kde nakoukl do profesionálního fotbalu, je teď na testech v Písku. V sobotu dopoledne odehrál u Otavy první zápas.

Dominiku, pro vás je tahle zima velice pestrá. Po druholigovém Táborsku zkoušíte prorazit v Písku. Jak to všechno stíháte?
Ano, mate pravdu, je to dost pestré, ale když chcete hrát fotbal úrovni a živit se tím, tak hold to musíte obětovat všechen čas.

Ještě vloni jste hrál v Olešníku. Cítil jste, že se musíte posunout, že krajský přebor je málo?
Je to tak. Hrál jsem za Olešník, který mě opravdu výborně připravil na to, posunout se výš a dost mi pomohl. Patří jim obrovský dík. S klukama i s trenérem Chlumeckým jsem v kontaktu. Máme skvělý vztah.

Podzimními výkony v Katovicích se dostal do hledáčku předních jihočeských klubů. Byl to váš nejpovedenější podzim?
Určitě. V Katovicích se táhne za jeden provaz. Byl to nezapomenutelný podzim se skvělou a neskutečnou partou, jsou tam výborní trenéři a fanoušci.

V Táborsku vás šéf klubu Vozábal chválil, ale nakonec to nedopadlo. Přesto to byla cenná zkušenost zatrénovat si s profesionálním týmem.
Ano, pan Vozábal mě chválil, trenér Nádvorník říkal, že mi pár věcí chybí, že tam jsou dobré věci, ale zároveň špatné a musím na nich zapracovat. V létě bych se měl znovu připojit do přípravy s Táborskem, tak uvidíme. Zkušenost je to neskutečná, jsem za to rád.

Co tréninkové dávky? Jsou hodně náročné?
Tréninkové dávky jsou hodně v tempu, dost náročný. Večer přijedete domů, lehnete a spíte a nemate na nic náladu ani chuť. (pousměje se)

Jak došlo ke kontaktu s Pískem? Kdo vás oslovil?
V Táborsku mi řekli, že by o mě měl zájem Písek. Já jsem neváhal, je to zase vyšší soutěž. Podle informací by mi to mělo pomoct v létě v Táborsku, protože ČFL je samozřejmě rychlejší a důraznější než divize.

Sledoval jste podzimní vystoupení píseckého týmu v ČFL?
Ano, sledoval. Když jsme měli s klukama z Katovic čas, jeli jsme se podívat do Písku na fotbal.

Zatím jste domluveni na zkoušce. Jaké máte první dojmy?
Domluveni jsme na zkoušce do půlky února, pak se uvidí, co bude dál. První dojmy jsou super, kluci jsou v pohodě, trenéři také. S některýma klukama se znám osobně, což je také fajn, když víte, kdo tam je. To se vám do nového prostředí jde vždy lépe. 

S Duklou jste pobyl na hřišti 90 minut. Jak jste si na hřišti rozumněl s novými spoluhráči a co říkáte výsledku 1:5?
Odehrál jsem celý zápas, ale musím říct, únava byla znát. S klukama jsem hrál poprvé, všechno si to teprve sedá k sobě a zvykám si na něco jiného. Bohužel jsme prohráli. Dukla sice měla za sebou soustředění, ale bylo znát, že druhá liga je oproti ČFL rychlejší a důraznější.

Věříte, že uspějete na testech v Písku?
Doufám, že se prosadím a na jaro v Písku zůstanu. Uvidíme, jak to všechno bude, ale udělám pro to maximum, abych zůstal.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Karolina Kabíčková