Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jiří Kladrubský vyhlíží svou trenérskou premiéru u A-týmu Dynama

 
pátek, 4. listopadu 2022, 09:11

České Budějovice - K pondělnímu dni na lavičce prvoligového Dynama ČB skončil trenér Jozef Weber. V týmu působil necelý půlrok, přicházel v červnu před začátkem letní přípravy. Vedení Dynama do konce podzimní části, na závěrečná dvě utkání, pověřilo vedením mužstva dvojici Kladrubský - Lerch. V zimní přestávce by měl přijít nový trenér. „Nejspíše to bude jenom záskok, ale s trenérem Lerchem uděláme všechno pro to, abychom Dynamu pomohli,“ říká odhodlaně Jiří Kladrubský.

Překvapila vás zpráva o odvolání Jozefa Webera?
Je to nepříjemné, nikomu to nepřeju. Bohužel to ale k tomu fotbalu patří a ve fotbale jsem to zažil už několikrát.

Jak jste si s Jiřím Lerchem rozdělili kompetence?
Jirka má profi licenci a logicky bude hlavním trenérem, ale budeme to dělat tak, jak to budeme cítit. Budeme spolu spolupracovat, Jirka ale bude mít poslední slovo.

Proč se doma Dynamu nepodařilo na podzim zvítězit?
Musíme být samozřejmě víc odvážní směrem dopředu a vytvářet si nějaký tlak, potřebujeme i podporu fanoušků. Věřím tomu, že to teď ale zvládneme.

Jak se těšíte na svoji trenérskou premiéru s Brnem?
Je to rychlé, zrovna jsem si říkal, že po roce a třičtvrtě, co jsem skončil, jsem dostal takovouto šanci. Bude to nejspíše jenom záskok, ale moc si toho vážím a s trenérem Lerchem uděláme všechno pro to, abychom klukům a Dynamu pomohli.

Jaká je nálada v týmu? Cítíte odhodlání a větší motivaci?
Vedení udělalo impuls tím, že odvolalo trenéra a my jsme se snažili dostat kluky do pohody. Za týden samozřejmě všechno nepřekopeš. S Jirkou Lerchem jsme si řekli, že kluky chceme dostat do co nejlepší nálady a připravit je na sobotní zápas a aby měli čistou hlavu.

Máte jasno o základní sestavě?
Ještě ne, pár otazníků tam máme. Může se také stát, že někdo onemocní. Tři okénka tam ještě jsou.

Na závěr máte těžký los. Brno, kterému se daří a končíte utkáním na Spartě.
Chtěli bychom uhrát co nejvíce bodů samozřejmě (usmívá se). Určitě porazit Brno a dále se uvidí, podle toho se to bude všechno odvíjet. Bude to pro nás hodně důležité, ale i náročné utkání, chceme ho ale zvládnout za tři body.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle