Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínu nastřílel David Neužil čtyři góly, ke střeleckému rekordu mu však ještě dva chyběly

 
pátek, 7. října 2022, 13:39

Tábor - Ještě na jaře válel David Neužil v dresu divizního Lomu, kde tvořil obávanou údernou dvojici se Zbyňkem Musiolem. Přišlo ale zranění a Neužil se v sestavě Lomu již neobjevil. Od letošního podzimu jsou v pohotovosti obrany účastníků krajského přeboru. David Neužil totiž posílil béčko Táborska a o jeho střeleckých schopnostech se v posledním kole přesvědčil Protivín. Táborský kanonýr překonal protivínského gólmana Píchu čtyřikrát a rezerva druholigového týmu vyhrála 5:0.

Góly dáváte za Táborsko téměř pravidelně, tentokrát jste ale měl mimořádný den?
Pár gólů tam padlo, ale měl jsem jich mít na kontě určitě mnohem více, protože šancí na to bylo dost. Je to škoda, protože bychom měli teď víc bodů. Ale snad nás to proměňování šancí všechny nastartuje. 

Kdy se vám naposledy povedlo dát čtyři góly?
Pamatuji si, že v jednom zápase krajského přeboru, bylo to ještě za Lom, mi tam padlo šest gólů. Už si ale nevzpomenu, proti komu to bylo. 

Ano, právě v Lomu na vás také vzpomínají jako na výborného střelce. Proč jste se rozhodl v divizním celku skončit?
Zaprvé hrálo roli časové hledisko a za druhé, divize už mě tolik fotbalově nenaplňovala, tak jsem se rozhodl pro změnu.

Také jste byl dlouho zraněný. Už se cítíte v dobré kondici?
Ano, začátkem dubna jsem si v zápase přetrhnul achilovku, tak jsem se potřeboval dát trošku do kupy. Doktoři říkali, že podzim určitě nestihnu, ale řekl jsem si, že to zmáknu dříve, a nakonec se to podařilo. S lehkou bolestí jsem začal i letní přípravu. Noha bolí v rámci mezí, ale není důvod, abych kvůli tomu nemohl hrát. Cítím se dobře a jsem rád, že jsem to všechno zvládnul rychle a s čistou hlavou, což je důležité. 

Co říkáte tomu, že tým trénuje kouč Jelen, s nímž jste hrál v Lomu, a že do mužstva přišel další bývalý spoluhráč Karel Chotovinský?
Kluci, kteří nás trénují, jsou naprosto výborní, skvělí fotbalisté, osobnosti a zároveň si udržují respekt před hráči. Lidsky všichni fungujeme jako dobrá parta a je to vidět i na atmosféře v kabině. Myslím, že jak já tak i Karlík, jsme šli do týmu hlavně kvůli trenérům, a věřím, že jsou všichni spokojeni včetně spoluhráčů.

Sledujete zápasy Lomu? Co říkáte na výkony Sokolu a trenérské rošády v klubu?
Sleduji spíš jen výsledky. Moc se nechodím dívat, protože to časově nestíhám a navíc mám vždycky chuť být na hřišti s hráči. Zkoušela se nová cesta s jiným trenérem, který nebyl dlouhodobě součástí týmu, a nevyšlo to. Teď trenérský post, doufám, zůstane Lukáši Zemanovi, který pro tým dýchá už několik let. Zaslouží si to a chce hrát taky pohledný fotbal, takže za mě je to nejlepší volba. 

Táborsko je profesionální klub, jsou i na hráče béčka kladeny větší nároky než třeba v Lomu?
Větší tlak byl vždycky v Lomu. Sokol měl vždy ty nejvyšší cíle, a to se mi taky líbilo. Jen poslední půlrok jsem už přehodnotil své osobní ambice. 

Mluví se v Táborsku o tom, jestli chce do divize? 
To je spíše otázka na vedení, ale myslím si, že tým takové ambice nemá. Soustředíme se, abychom si to hlavně užívali a hráli hezký fotbal.

Ideální jedenáctka 9. kola krajského přeboru:

Jiří Chára (Táborsko B)

Jakub Řezáč (Semice), Lukáš Maxa (Týn), Marek Chromčák (T. Sviny), Tomáš Pich (Milevsko)

Jakub Hric (Rudolfov), Marek Sládek (Rudolfov), David Neužil (Táborsko B), Martin Škoda (Hluboká)

Dominik Dumbrovský (Týn), Jiří Rubick (Hluboká)