Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Petřík po návratu do mateřského Milevska pookřál a získal novou motivaci

 
pátek, 30. září 2022, 14:49

Milevsko - Uplynulou sezonu strávil třiadvacetiletý útočník Daniel Petřík v Čimelicích. Góly dává i po svém návratu do mateřského Milevska a právě on rozhodl hattrickem ve středeční dohrávce 1. kola krajského přeboru o výhře vzduchotechniků nad Osekem v poměru 3:2. Daniel Petřík si za svůj výkon vysloužil ocenění Muž kola.

Jaký byl z vašeho pohledu duel s Osekem?
První půli jsme odehráli dobře, mohli jsme ale dát víc gólů a být v klidu. To se však, jako obvykle, nepovedlo. Ve druhém poločase jsme úplně přestali hrát a měli jsme obavy, abychom zápas za tři body zvládli. Jsme rádi, že jsme nakonec vyhráli.

Před sezonou se o Milevsku mluvilo jako o jednom z možných favoritů soutěže. Jak jste spokojeni s aktuálním sedmým místem?
Čelo tabulky je nesmírně vyrovnané. Na první místo ztrácíme pouhé tři body, takže jsme spokojení. Určitě jsme ale z dosavadních zápasů mohli vytěžit víc. Mrzí nás zbytečné prohry v Semicích a v Dražicích.  Nebýt toho, klidně jsme mohli být první.

V Čimelicích jste sezonu dohrával s vědomím, že klub krajský přebor po sezoně opustí a přihlásí se do I. B třídy. Tým se navíc potýkal s nedostatkem hráčů a nedařilo se ani výsledkově. Pookřál jste po návratu do mateřského Milevska?
Určitě se cítím líp. Máme silnější i početnější kádr, tím pádem i vyšší ambice. Cílem není jen udržet se, ale hrát vepředu.

Hraje se vám lépe, když máte kolem sebe kvalitnější hráče?
I v Čimelicích byli kvalitní fotbalisté, problém ale byl v tom, že nás bylo málo. V Milevsku jsou mladší hráči a kvalita je lepší. Má pozice se nezměnila, snažím se týmu pomoct tím, že dávám góly.

V době vašeho fotbalového působení v Čimelicích jste tam i pracoval. To platí stále?
Ano, v Čimelicích pracuji pořád. Dělám skladníka v Siku.

Taky jste na jaře říkal, že do Milevska se vracíte i proto, abyste si trochu odpočinul. Změnilo se ale něco pro vás, když do Čimelic stejně dojíždíte?
Určitě je pro mě pohodlnější přijet z práce domů do Milevska a dojít na stadion, kam to mám dva kilometry. Mohu tam dojít pěšky nebo popojet autem. V Milevsku trénujeme dvakrát v týdnu. Když mám v práci ranní směnu, tréninky v pohodě stíhám, při odpolední si ale musím zatrénovat individuálně.

Před třemi roky jste to zkoušel v třetiligovém Písku. Jste stále mladý, láká vás ještě zahrát si vyšší soutěž než krajský přebor?
Momentálně asi ne. Hlavně ze zdravotního hlediska jsou pro mě ty dva tréninky v týdnu akorát, větší zátěž by moje tělo nezvládalo.

Jak zvládáte anglický týden, tedy tři zápasy během sedmi dnů?
Dneska (tj. ve čtvrtek pozn. red.) mě docela bolí nohy, ale do neděle bych měl být zase v pohodě. Jednou za čas se anglicky týden zvládnout dá.

Doma jste ještě neprohráli, předpokládám, že proti Strakonicím budete chtít bodovat v neděli naplno?
Doma se cítíme silní, takže zápas se Strakonicemi budeme chtít vyhrát. Znovu se budeme snažit vytěžit v domácím prostředí tři body.

Ideální jedenáctka 1. kola krajského přeboru:

Jan Dvořáček (Semice)

Josef Brom (Týn), Radek Trantýr (Táborsko B), Ondřej Hajný (Rudolfov), Vojtěch Bürger (Jankov)

Marek Sládek (Rudolfov), Jakub Martinec (Olešník), Jakub Toth (Olešník), Jiří Macák (T. Sviny)

Daniel Petřík (Milevsko), Martin Carda (Osek)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle