Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Od té doby, co jsem začal pískat, s rozhodčími se nehádám, říká Josef Brom

 
středa, 28. září 2022, 10:28

Týn nad Vltavou - V 8. kole krajského přeboru došlo k překvapení u Vajgaru. Vedoucí Jindřichův Hradec prohospodařil v utkání s Týnem dvoubrankový náskok z prvního poločasu a s Olympií se rozešel nerozhodně 2:2. Týn neprohrál už šest utkání v řadě a drží výborné čtvrté místo. Výborné výkony podává v dresu Olympie obránce Josef Brom. V Jindřichově Hradci zavelel ve druhém poločase svým gólem ke zteči a Týn si od Vajgaru vezl domů cenný bod. Josefa Broma, který zápasy píská také jako rozhodčÍ na celostátní úrovni, jsme zvolili Mužem kola.

Jiný tým by možná za stavu 2:0 v Jindřichově Hradci rezignoval, Týn nikoliv. Co jste si o poločase řekli v kabině?
Po kolotoči v prvním poločase jsme si řekli, že hlavně nechceme dostat bůra a odjet s ostudou. Nakonec trvala přestávka asi čtyřicet minut z důvodu kolapsu jednoho z diváků a následného ošetřování záchranáři. Divákovi přeju brzké uzdravení!

Hned na začátku druhého poločasu jste snížil na 2:1. Nalilo vám to hodně energie?
Myslím, že domácí čekali, že zápas v poklidu dokopou, ale kontaktní gól je rozhodil a do konce utkání už se nevrátili do tempa z první půle. Naopak my jsme konečně byli schopni kombinovat a získávat převahu.

Nepomýšleli jste nakonec ještě na vítězství po vyrovnávací brance, nebo jste v tu chvíli byli spokojeni i s bodem?
Před zápasem bychom bod brali a o poločase tuplem, takže jsme byli spokojení a od 88. minuty se trenér u rozhodčího dožadoval ukončení zápasu (smích)

Týn zatím patří mezi největší překvapení podzimu. Čím to je, že se vám tak daří?
Po prvním neúspěšném zápase ve Strakonicích jsme doma porazili posílenou Hlubokou a tím jsme se utvrdili, že můžeme hrát s každým a držíme šnůru šesti zápasů bez prohry. Máme tady dobrou partu složenou hlavně z místních kluků, což je v krajském přeboru spíš výjimka.

Podzim máte dobře rozehraný, na jaké umístění se po podzimu cítíte?
Ještě nás čeká hodně soupeřů z horní poloviny tabulky. Udržet se mezi nejlepšími pěti týmy by bylo super.

Jak se mužstvo dokázalo vyrovnat s odchodem Ukrajince Maitaka, který dával hodně gólů? Museli jste změnit hru?
Maksym byl svojí rychlostí a kvalitou v zakončení vysoko nad úrovní krajského přeboru, ale i po jeho odchodu hrajeme dál na jednoho útočníka a ve třech zápasech jsme dali šest gólů. Takže si s tím poradíme. Navíc, na jaře by se měl ze zahraniční mise vrátit kanonýr Štos.

Zápasy pískáte také jako rozhodčí. Jaké soutěže a jak se to dá skloubit? Určitě máte nabité víkendy…
Ano, pískám divizi a skloubit se to dá tak, že upřednostňuji pískání a podle delegací vím, jestli stihnu hrát nebo ne. Občas stihnu i tři zápasy za víkend, takže mám o zábavu postaráno (úsměv).

Rozhodčím byl také váš otec. Je stále velkým fanouškem týnské Olympie? 
Ano, táta je na každém zápase a na Olympii nedá dopustit. V zimě organizuje už asi přes deset let turnaje mládeže v hale.

Přináší větší emoce hraní nebo pískání?
Oboje má něco do sebe, slavit se spoluhráči gól nebo výhru je super. Z pozice rozhodčího je potřeba emocím nepodlehnout, zůstat v klidu a mít nadhled.

Hádáte se občas jako hráč s rozhodčími, nebo s nimi spíš cítíte?
Od té doby, co jsem začal pískat, se s rozhodčími nehádám. Vím, že to nemají lehké, každý hráč by si to měl aspoň jednou zkusit (úsměv).

Ideální jedenáctka 8. kola krajského přeboru

Jakub Kopecký (Třeboň)

Jan Krejčí (Hluboká), Václav Kulík (Protivín), Josef Brom (Týn), Zdeněk Pšenička (Semice)

Jakub Keclík (Semice), Lukáš Stuchlík (Dražice), Jan Matoušek (Třeboň), Jan Činčura (Táborsko B)

Sebastian Hosnedl (Osek), Martin Toman (J. Hradec)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle