Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Začátky zápasů spíš rozdýchávám, směje se Muž kola Martin Toman. Táborsku dal dva góly za tři minuty

 
pátek, 16. září 2022, 11:31

Jindřichův Hradec - Mužem 6. kola krajského přeboru se podle redakce našeho portálu stal útočník Jindřichova Hradce Martin Toman. Díky jeho dvěma rychlým trefám z úvodu utkání proti obávanému Táborsku získali jeho spoluhráči potřebný klid a tým od Vajgaru nakonec zvítězil vysoko 6:0. Jindřichův Hradec se poprvé od začátku podzimu vyšvihl do čela tabulky.

Měli jste před utkáním z béčka Táborska trochu respekt? Je to tým ambiciózních mladíků a do té doby neztratil ani bod…
Říkali jsme si, že hlavně nesmíme soupeře podcenit. Respekt jsme samozřejmě měli, neboť jsme nevěděli, v jakém složení Táborsko přijede, kolik ho případně posílí pendlů z áčka. Nakonec tam nebyl, myslím, žádný nebo maximálně jeden.

Vypadá to, že jste se na Táborsko připravili velmi dobře a prakticky jste mu nedali šanci…
Hodně nám pomohly ty dva rychlé góly ve druhé a třetí minutě. Ani si nepamatuji, že bych někdy takhle brzo dvakrát skóroval. Obvykle začátky zápasů spíš rozdýchávám (úsměv)

První poločas ale tak jednoznačný průběh neměl. Hostující trenér při hodnocení zápasu zmínil, že to po první půli mohlo být klidně 3:3. Souhlasíte s tím?
Táborsko také mělo hlavně v první půli nějaké šance, ale brankář Cettl nás podržel. Zvlášť při jedné tutovce, kdy hostující hráč na něj střílel asi z jednoho metru.

Vraťme se ještě do minulé sezony. Po podzimu jste v divizi figurovali na dvanáctém místě s dostatečným náskokem na sestupové pozice. Jaro se ale Jindřichovu Hradci vůbec nepovedlo a následoval sestup z divize. Co se na jaře přihodilo?To nedokážu přesně říct, ale jedním z faktorů mohlo být hodně zraněných hráčů. Hlavně s gólmany jsme měli problém. Jeden zápas dokonce odchytal padesátiletý trenér brankářů Jirka Mazánek. Možná jsme ale také podlehli určitému uspokojení, protože na podzim jsme získali dost bodů, a věřili jsme, že na jaře nám to bude stačit.

Vám osobně se přitom dařilo po celou sezonu, góly jste na jaře dávat nezapomněl. Měl jste nějaké nabídky z jiných jihočeských klubů, abyste v divizi pokračoval dál?
Žádnou oficiální nabídku jsem nedostal. Přes kamaráda jsem se dozvěděl, že se na mě ptali v Lomu, ale stejně jsem chtěl zůstat v Jindřichově Hradci. Pro mě je divize náročná hlavně kvůli cestování.

Jaký je přechod z divize do krajského přeboru?
Nechci říct, že by to bylo v krajském přeboru jednodušší, ale rozhodně mám víc prostoru než v divizi. Hráči ke mně nepřistupují tak důsledně a na všechno mám víc času. Ale i v krajském přeboru jsou šikovní hráči.

Předpokládám, že cílem Jindřichova Hradce je krajský přebor vyhrát a vrátit se do divize…
Nevím, jaké má vedení úmysly, ale kdo by nechtěl postoupit. Máme mladé mužstvo, já jsem tam s brankářem Jakubem Hulíkem vlastně nejstarší. Teď se vyhrává a daří se celému týmu. Mladí kluci už to potřebovali, protože všechno je jenom o hlavě.

Koho vnímáte jako hlavního konkurenta Jindřichova Hradce?
Sleduji to, a myslím si, že největším konkurentem by mohl být především Olešník. Jeho prohra s Milevskem mě docela překvapila. Nahoře bude i béčko Táborska, i když se mu utkání s námi nepovedlo. Dobré výsledky má také Týn nad Vltavou a hodně se mluví o mužstvu Hluboké. V poslední době tam přišlo hodně kvalitních hráčů. Myslel jsem si ale, že Hluboká bude mít nyní víc bodů.

Na podzim jste dal už šest gólů, to je pouze o jeden méně, než kolik nastřílel zatím nejlepší kanonýr Adam Petr z Protivína. Máte ambice stát se nejlepším střelcem soutěže?
Já už asi žádné ambice nemám (úsměv). Teď si užívám, že vyhráváme, a uvidíme, co bude v zimě. Nestíhám hlavně časově a vyhovuje mi, že v krajském přeboru se nemusí cestovat k venkovním zápasům tak daleko. Jistě by mě potěšilo, kdybych byl po podzimu v tabulce střelců na prvním místě. Není to však pro mě žádná priorita, důležité je, aby se dařilo celému mužstvu.

Ideální jedenáctka 6. kola KP:

Pavel Vojta (Osek)

David Brůha (T. Sviny), Tomáš Vakoč (Milevsko), Radek Tyrpák (Rudolfov)

Lukáš Stoklasa (Týn), Ondřej Kolář (T. Sviny), Roman Mischnik (J. Hradec), Daniel Petřík (Milevsko), Filip Votava (J. Hradec)

Martin Toman (J. Hradec), Jaroslav Hadáček (Milevsko)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Stanislav Hladík