Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ukrajinec Maksym Maitak pomáhá výrazně zvýšit údernou sílu Týna

 
čtvrtek, 1. září 2022, 09:43

Týn nad Vltavou - Mužem kola jsme tentokrát zvolili zahraničního fotbalistu. Ukrajinec Maksym Maitak dal ve 4. kole krajského přeboru tři góly Prachaticím a Olympie vyhrála 4:1. Maitak je rozený střelec a góly začal dávat hned po svém příchodu do Týna. Na jeho střelecké schopnosti trenér Václav Mareš hodně spoléhá.

Poprvé nastoupil Maksym Maitak za Týn nad Vltavou letos 25. května v utkání 26. kola krajského přeboru s Protivínem. O týden později přišel na hřiště v duelu s Dražicemi jako střídající hráč v 58. minutě a po devíti minutách pobytu na hřišti dal svůj premiérový gól za Týn.

Pak už se Maitak trefoval skoro v každém zápase a postupně se zabydlel v základní sestavě. „Na začátku pro mě bylo těžké pochopit myšlenky spoluhráčů, ale postupem času se to zlepšilo,“ říká Maksym Maitak.

A kdo vlastně je muž s cizokrajně znějícím jménem, který se na jaře objevil v Týně nad Vltavou a okamžitě se stal postrachem obran soupeřů? „Pocházím z Ukrajiny z města Žytomyr a do Týna jsem přijel, protože jsem tu měl známé,“ představuje se fotbalista, který před pár měsíci výrazně pomohl zvýšit údernou sílu vltavotýnské Olympie.

A pomáhá i v aktuální sezoně. V novém ročníku nejvyšší krajské soutěže se odehrála tři kola a Maksym Maitak už stihl vstřelit čtyři góly, z toho tři zaznamenal v posledním utkání v Prachaticích.

Běžný fotbalový fanoušek si u Maitaka všimne kvality, která je na krajský přebor nadstandardní. „Předtím jsem hrál za tým U-19 účastníka první ukrajinské ligy FC Polissya Žytomyr,“ prozrazuje mladý Ukrajinec.

V jižních Čechách se Maitakovi líbí, obdivuje zdejší přírodu a má rád Jihočechy. Jeho domov je ale na Ukrajině a do své domoviny se hodlá v budoucnu vrátit. „Chci hrát profesionální fotbal a dosáhnout svých cílů,“ uzavírá Maksym Maitak.    

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein