Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na první zápas v krajském přeboru Lukáš Gažák jen tak nezapomene

 
čtvrtek, 18. srpna 2022, 10:08

Trhové Sviny - Fotbalisté Trhových Svinů jsou v krajském přeboru nováčkem. Na první mistrovské utkání s Dražicemi se spartakovci připravili opravdu důkladně. Na svého soupeře doslova vlétli a skóre se nakonec zastavilo na výsledku 5:1. Velkou měrou se na úspěchu Spartaku podílel Lukáš Gažák, který vstřelil čtyři góly a byl i u posledního pátého gólu. Šťastný střelec se stal zároveň Mužem kola.

Předpokládám, že na duel s Dražicemi jen tak nezapomenete. Nebo už jste v dospělé kategorii odehrál lepší zápas?
Pro mě to byl životní zápas. Navíc si připomínáme sté výročí založení klubu, takže euforie byla veliká.

Měli jste před prvním mistrovským utkáním v krajském přeboru trému?
Já osobně ne, a myslím, že ani náš tým neměl trému. Byli jsme nadstandardně připraveni. Do utkání jsme šli se zdravým respektem, ale zároveň jsme chtěli ukázat, co v nás je.

Čím to je, že vám to tak sedlo?
Těžko říct, bylo to asi víc věcí dohromady. Na novém stadionu před výbornou diváckou kulisou se nám hraje fajn a určitě nám přálo i štěstí.

S čím jste do prvního soutěžního zápasu šli?
Chtěli jsme zvítězit a za třemi body jsme si šli. My se v přípravě často utkáváme s mužstvy z krajského přeboru, takže jsme měli představu o úrovni soutěže. Že ale vyhrajeme takovým rozdílem, to jsme nečekali.

Co jste říkal výkonu soupeře? Nečekal jste, že to budete mít těžší?
Hráči Dražic měli vyšší individuální kvalitu, než na jakou jsme zvyklí. Zároveň bylo vidět, že ještě nejsou tolik sehraní a když prohrávali, docházelo mezi nimi ke konfliktům. Dostali jsme soupeře pod tlak, ze kterého se nedokázal dostat a takhle to dopadlo.

Přemýšlel jste po zápase, že byste se mohl stát Mužem kola?
To mě opravdu vůbec nenapadlo. Byl jsem rád, že nám to takhle klaplo, ale že bych se mohl já nebo někdo z mých spoluhráčů hned v prvním utkání po postupu do krajského přeboru stát Mužem kola, tak na to jsem vůbec nemyslel.

Váš otec dával hodně gólů, střílení gólů tedy máte v genech?
Je pravda, že táta byl ve své době dobrý střelec, a já bych se mu rád alespoň přiblížil.

Byla letošní letní příprava náročnější než ty předchozí?
Dávali jsme do toho víc. Všichni jsme věděli, jaké úsilí nás to stálo, abychom se dostali do krajského přeboru, a proto jsme nechtěli v přípravě nic podcenit. Letní přípravu jsme odmakali svědomitě, a řekl bych, že to byla nejkvalitnější příprava, jakou jsme kdy ve Svinech měli.

Nyní vás čeká Milevsko, které už s jedním nováčkem prohrálo. Podruhé, a navíc na domácím hřišti, už asi chtít zaváhat nebude. S jakými ambicemi pojedete do Milevska?
K mužstvu Milevska máme respekt, zároveň ale chceme navázat na výkon z posledního utkání na domácí půdě. Očekávám, že po prohře v Semicích se na nás Milevsko dobře připraví a že to bude těžký zápas. Rozhodně se tam ale pojedeme o body porvat.

Ideální jedenáctka 2. kola KP:

Jan Dvořáček (Semice)

Jakub Hric (Rudolfov), Radek Vojta (Protivín), Tomáš Kovář (Prachatice)

Jan Pajer (Táborsko B), Filip Votava (J. Hradec), Jiří Máška (Strakonice), Jan Sigmund (Osek)

Lukáš Gažák (T. Sviny), Martin Toman (J. Hradec), Pavel Hezoučký (Olešník)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák