Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dva triumfy u Malše zkalilo až třetí místo A-týmu. Čekání na návrat do kraje pokračuje

 
úterý, 26. července 2022, 17:54

Roudné – Fotbalistům Malše postup do krajského přeboru doslova proklouzl mezi prsty. V konečném účtování I. A třídy jim chyběl jediný bod. Další týmy od Malše byly úspěšnější. Béčko vyhrálo I. B třídu a dorost skončil první v A skupině divize. Nedá se tedy říci, že by sezona byla neúspěšná, „pouze“ třetí místo A-týmu ale šéfa klubu Libora Šolce mrzí.

Jak jste kousali nepostup „áčka“ do krajského přeboru?
Mrzí nás to doteď, ale takový je sport. Někdy rozhodují detaily a nám ten jeden bod chyběl k postupu. Musíme se z toho ponaučit do příští sezony.

Postup vám utekl doslova mezi prsty. V předposledním utkání doma s týmem Vodňan chybělo málo…
My jsme zbytečně ztratili body víckrát. V tom zmiňovaném zápase s Vodňany jsme to měli ve vlastních rukách, takže se může zdát, že tento zápas rozhodl o našem nepostupu, ale není tomu tak. Podobných momentů bylo v sezoně samozřejmě víc.

Je to velká škoda, protože I. B třídu vyhrálo vaše béčko a tím pádem nemohlo postoupit výš…
V klubu se snažíme pracovat systematicky a začíná to už od mládeže. Nyní máme sedm kluků, kteří se z divizního dorostu posouvají do kategorie mužů, a přáli bychom si, aby měli možnost hrát co nejvyšší krajské soutěže. Skutečnost, že nepostoupilo áčko, mělo logicky v rámci postupu dopad i na další tým.  Ale je třeba koukat do budoucna a pracovat dál, připravit se na novou sezónu tak, abychom na všech frontách hráli znovu o ty nejvyšší příčky.

Jistě jsou ale věci, které se povedly. Z čeho máte největší radost?
Potěšily nás samozřejmě dvě vítězství v soutěžích. Zmiňované první místo v I. B třídě a samozřejmě velkou radost máme i ze starších dorostenců, kteří vyhráli svou divizní skupinu. Baráž o druhou ligu pak byla takovou třešničkou na dortu. Samotný dvojzápas s A týmem Petřína Plzeň klukům ukázal, že rozdíl mezi druhou ligou dorostu a divizí nějaký je, ale i barážové utkání naši hráči zvládli i přes dvě těsné prohry důstojně. Je to nicméně velký úspěch pro celý jihočeský region a uznání zaslouží nejenom hráči, ale i celý realizační tým. Každou soutěž je těžké vyhrát a je jedno, jestli hrajete okresní, krajskou nebo republikovou soutěž.

Kdo nahradí Marcela Tomáška v roli hlavního trenéra A mužstva?
Marcel Tomášek u nás odtrénoval čtyři sezóny a po dohodě nám zejména šlo o to, aby mužstvo dostalo nějaký nový impuls. K první mužstvu se tedy přesunou stávající trenéři béčka Pavel Cepák a Jan Rezek. Béčko nově povede v příští sezoně jako hlavní trenér Michal Rybák, jenž naposledy působil ve Zlivi.

Co od trenérů áčka očekáváte?
Jejich úkol je jasný. Vybrat a připravit takové hráče, kteří se zase budou rvát o ty nejvyšší příčky. Musím to zaklepat, ale s nedostatkem hráčů se nepotýkáme, takže trenéři mají z čeho vybírat. Bude pak na samotných hráčích, jak se trenérům ukážou a jak budou pracovat. Úkolem trenérů zase bude poskládat dobře fungující mužstvo. 

Dojde k nějakým změnám v kádru?
Co se týká odchodů, tak zatím nikdo z týmu neodešel. Pokud jde o nové tváře, po dvou letech se vrací z Jankova Martin Benda a o místa v kádrech mužů bude usilovat i sedm našich loňských dorostenců.

Na jaře mužstvo prokázalo vysokou kvalitu. K žádným velkým změnám v kádru nedošlo, takže tým by měl být stejně silný?
Uvidíme po finálním sestavení kádru. Já doufám, že kluci budou zase o něco zkušenější. Jak jsem již zmiňoval, není lehké vyhrát jakoukoliv soutěž a i v I. A třídě jsou zdatní soupeři. Měli bychom ale mít dostatečnou kvalitu na to, abychom hráli na špici v obou krajských soutěžích.

Jak bude vypadat vaše letní příprava?
To je otázka spíš pro trenéry, ale myslím, že mají přípravu dobře promyšlenou. V plánu jsou tři přátelské zápasy se soupeři z krajského přeboru. Letní pauza je krátká, hráči měli pouze třítýdenní volno a nyní se začnou připravovat na novou sezonu. Za měsíc je čeká první mistrák. Tréninky budou probíhat v našem roudenském areálu.

Největším konkurentem v boji o postup bude pro Roudné zřejmě Blatná?
To si vůbec si netroufnu odhadovat. Vím, že Blatná neměla v krajském přeboru žádné valné výsledky, bude ale hodně záležet na tom, jak jednotlivé týmy posílily či oslabily. My musíme koukat především sami na sebe. Lehké to nebude nikde a je jedno, jestli hrajete v Blatné, ve Vimperku nebo v Kameňáku.  Do každého utkání musíme jít s odhodláním a plně koncentrováni a především s vůlí zvítězit.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle