Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vojtěch Vorel: Dynamu jsem vděčný za šanci, kterou mi dalo

 
čtvrtek, 7. července 2022, 22:42

Praha – Dvě úspěšné sezony strávil v Českých Budějovicích šestadvacetiletý brankář, jehož si o něco dříve stáhla z hostování zpět pražská Sparta. Vyhrál klubovou anketu, ve které byl fanoušky zvolen nejlepším hráčem Dynama v uplynulé sezoně FORTUNA LIGY. „Je to příjemný dárek na rozloučenou,“ říká sparťanský odchovanec v rozhovoru pro Jihočeský fotbal.

Vojto, ještě když se vrátíme k působení na jihu Čech, jak byste ho zhodnotil?
V celkovém součtu dvou sezon bych jej hodnotil určitě kladně. Myslím si, že mé i týmové výkony nebyly špatné, i když v pár momentech to samozřejmě mohlo být lepší. Hlavně tu druhou sezonu jsme zvládli celkem v poklidu a z osobního hlediska to hodnotím pozitivně. Dostalo mě to zpět do Sparty, za což jsem Dynamu vděčný a nikdy nezapomenu na to, že mi tu šanci dali. Pro mě to byl určitě krok kupředu.

Je nějaký moment během těch dvou let, který se vám nejvíce zaryl do paměti?
Těch momentů bylo více. Co se týče těch mimo fotbalových věcí, tak jsme tam s přítelkyní zažili spousta věcí, zplodili jsme tam dítě, které se nám nedávno narodilo, takže vzpomínky na mimo fotbalový život jsou jenom pozitivní. Ve fotbalovém prostředí jsem byl také se vším spokojený, Dynamo je super klub, který je stálicí v lize, a doufám, že to tak bude i nadále. Kdybych měl vypíchnout jeden moment, tak je to určitě domácí zápas se Slováckem, který jsme doma otočili ze stavu 0:2 na 3:2 a ještě nás nějakou dobu bylo o jednoho méně. Škoda, že tam nemohlo být více lidí kvůli covidu, ale ten zápas si určitě budu pamatovat do konce života.

Fanoušci Dynama vás zvolili hráčem uplynulé sezony. Co říkáte na toto individuální ocenění?
Individuální věci moc neřeším, důležité je, když se daří týmu. Na druhou stranu mě to potěšilo, je to příjemná věc. V Budějovicích jsem ukončil hostování, takže to beru jako takový příjemný dárek na rozloučenou a všem, kteří takhle hlasovali, děkuji.

Už jste ale zpět na Spartě, která si vás stáhla z hostování, překvapilo vás to?
Tím, že hostování bylo minimálně ještě do příští sezony, překvapení to bylo. Samozřejmě někde v hlavě jsem to měl, že to může přijít i dříve. Dělal jsem pro to maximum, aby to bylo co nejdříve a podařilo se to. Velké díky patří Budějovicím za šance, které jsem na hřišti dostával.

Mohl byste vypíchnout nějaké rozdíly mezi Budějovicemi a Spartou?
Teď se to hodnotit ještě úplně nedá, ty přípravné kempy a soustředění jsou jiné než potom v průběhu sezony. Sparta je určitě největší klub v Čechách a podmínky na trénování a všechno okolo toho je na jiné úrovni. Ale v Dynamu jsem byl vždy spokojený, takže bych určitě můj předešlý klub nechtěl hanit, Sparta má ale neskutečné možnosti.

Co říkáte na nového trenéra Sparty?
Tréninkové jednotky jsou hodně náročné a strašně nás to všechny baví. Pevně doufáme, že to Spartu vrátí tam, kam patří.

Jaké si dáváte cíle do vaší fotbalové budoucnosti?
Fotbalové osobní cíle si dávám krátkodobé. Nechtěl bych je dopodrobna komentovat, ale zjednodušeně se udržet v kádru Sparty. Nejlépe se hned probojovat na hřiště a hlavně dostat Spartu zpět na přední příčky.

Před necelým měsícem se vám narodila dcera Ema. Jak si užíváte toto období?
Nedá se to ani moc popsat. Ten, kdo to zažil, tak ví, o co jde. Je to neskutečný nával emocí, bylo to něco neuvěřitelného. Beru to jako další hnací motor. Naše rodina se rozrostla o jednoho člena a bude mě to hnát dopředu.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Miloslav Kusbach