Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ani výhra v Blatné nezmění nic na tom, že Čimelice přebor hrát nebudou, ví Daniel Petřík

 
pátek, 3. června 2022, 11:11

Čimelice - Mužem 27. kola krajského přeboru jsme zvolili čimelického záložníka Daniela Petříka. Blatné nastřílel během jedné půlhodiny čistý hattrick a Čimelice se i díky jeho gólům dočkaly prvního jarního vítězství. Ani výborný individuální výkon Daniela Petříka a plný bodový zisk s Blatnou nezmění nic na tom, že osud Čimelic v krajském přeboru je zřejmě zpečetěn.

Na jaře jste poprvé vyhráli, předtím jste uhráli pouze pár remíz. Cítili jste na hřišti posledního celku tabulky větší šanci zabodovat konečně naplno? 
Říkali jsme si, že to musíme zlomit. Když ne s nikým jiným, tak s Blatnou určitě. Jeli jsme do Blatné s cílem vyhrát, to znamená nedostat žádný zbytečný gól a bojovat hned od začátku.

Jenomže tento záměr vzal za své již v páté minutě, kdy jste inkasovali jako první…
Klasicky jsme dostali hned na začátku gól, ale zvládli jsme to otočit.

Čistý hattrick jste nastřílel během třiceti minut. Pamatuje, že by se vám někdy zápas takto povedl?
V seniorské kategorii je to můj první hattrick a jsem za něj rád. Dát takhle rychle za sebou tři góly se mi ještě nikdy nepovedlo, na zápas v Blatné budu dlouho vzpomínat.

Co je největším problémem Čimelic, že nemá výher na kontě víc?
Je to dáno celkovým přístupem. Na tréninku se nás schází málo a i na zápasy těžko lepíme sestavu. Nemáme natrénováno, nejsme sehraní, a to se pak projevuje na naší hře a výsledcích. Tohle ale není problém pouze Čimelic.

Hraje se vám na jaře po odstoupení Sezimova Ústí ze soutěže klidněji?
Tak my víme, že Čimelice už v příští sezoně stejně hrát krajský přebor nebudou, takže ano, hraje se nám klidněji.

Právě na to jsem se chtěl zeptat. Mezi jihočeskými kluby se spekuluje, že Čimelice zvažují další účast v krajském přeboru. Už je tedy jasné, že nejvyšší krajskou soutěž nepřihlásí?
Doufám, že jsem neprozradil nějaké tajemství, ale mám za to, že už se to všeobecně ví.

Co budou Čimelice od podzimu hrát?
Nejsem si teď úplně jistý, ale myslím, že Čimelice přihlásí I. B třídu.

A vy osobně budete v Čimelicích pokračovat?
Volali mi z několika klubů, ale já jsem se rozhodl, že od podzimu budu hrát doma v Milevsku, kde také bydlím. Do Čimelic jezdím za prací, ale nyní se budu vracet domů a hrát v Milevsku. Potřebuji si taky trochu odpočinout.

Co bylo podle vás hlavním důvodem, že se klub takto rozhodl?
Mohou to být i finance, ale hlavním důvodem je podle mě nedostatek hráčů, kteří by měli chuť fotbal na této úrovni hrát. Navíc věkový průměr čimelického týmu je jeden z nejvyšších v kraji.

Z posledních dvou utkání mají Čimelice čtyři body a i předtím byly silnému béčku Táborska dlouho vyrovnaným soupeřem. Nemrzí vás teď, že nebudete v soutěži pokračovat, když se zdá, že byste nemuseli hrát v přeboru druhé housle?
Za výhru v Blatné jsme rádi, ale na rozhodnutí klubu už to nemá vliv.

S čím tedy půjdete do zbývajících tří utkání?
Do každého zápasu půjdeme s cílem vyhrát, na tom se nic nezmění. Určitě nebudeme body rozdávat zadarmo.

Na závěr však máte docela těžký los. Po Strakonicích přijde Olešník a potom Český Krumlov…
Budou to těžcí soupeři, neprodáme ale svou kůži lacino.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle