Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 16. kole KP

 
středa, 16. března 2022, 13:28

Jihočeský kraj - Po prvním jarním kole se situace na čele tabulky více vyrovnala a 16. kolo naznačilo, že boj o první místo bude ještě zajímavý. Ve šlágru kola totiž vedoucí Český Krumlov prohrál na hřišti dalšího aspiranta na titul, Olešníku. Naplno bodovali také další pronásledovatelé, Prachatice a také Osek. Blízko k prvním bodům měla poslední Blatná. Napoprvé byli vyloučeni čtyři hráči, což rekordní počet za poslední roky.

Výsledky 16. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 16. a 64. (pen.) Hoch. Rozhodčí: Izugrafov - Albert, Krčín. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:1 (Lukeš, Činčura – Němeček). ČK: 1:0 (34. Trantýr). Diváků: 50.

Táborsko B: Lukeš – Voneš (66. Větrovský), Trantýr, Chotovinský, Koblasa – Ott, Brabec (81. Marcolla), Jansa (49. Zeman), Činčura – Kubovský, Škrleta. Trenér Jelen.

Osek: Chaluš - Rybák, Krejčí, Kubiš, Hromíř – Brabec (81. Gondek), Němeček, Šrámek, Sigmund (53. Čapek) - Hoch, Carda (72. Říský). Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: neuveden - Hoch, celý tým.

Miroslav Jelen (trenér Táborsko B): „Omlouvám se, ale vzhledem k výkonu hlavního rozhodčího nebudu utkání komentovat.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „Na úvod jarní sezony nás čekal mladý běhavý tým Táborska. Osobně jsem měl ze zápasu trochu obavy, ale hráči splnili vše, co jsme si řekli. Domácí jsme pustili do jediné šance, kterou chytil spolehlivý Chaluš. My jsme měli také šance, které jsme ale neproměnili. I když měli domácí míč častěji na svých kopačkách, tak naše vítězství bylo zasloužené.“


FK Tatran Prachatice - FC ZVVZ Milevsko 3:2 (1:1)

Góly: 15., 52. a 69. Pecka - 27. a 67. Kortan. Rozhodčí: Přibyl - Boček, Panský. Delegát: Třeštík. Bez karet. Diváků: 100.

Prachatice: Trnka – Rauscher, Kupka, J. Pravda, Makoš – Srch (69. Kovář), T. Pravda (88. Škopek), Hušek, Sedláček - Iliev (72. Linhart), Pecka (90. Wagner). Trenér Raušer.

Milevsko: P. Dvořák – Kálal (60. M. Dvořák), Vakoč, Marvan, Málek – Souček, Sedláček (60. Süsmelich), Přibyl, Kortan – Hadáček, Hejl (79. Pich). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Pecka, Tomáš Pravda, Hušek – Kortan, Marvan.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, když jsme si po většinu zápasu vytvářeli brankové příležitosti a byli aktivnější a fotbalovější. Negativem utkání jsou dvě obdržené branky po našich hrubých individuálních chybách. Velkým pozitivem je výkon dvou dorostenců Srcha s Pravdou a gólového představení Pecky, který prokázal mimořádnou kvalitu. Zároveň na mužstvu oceňuji, že dokázalo vždy po dotažení se Milevska jít za vítězstvím a urvat tři body. Škoda, že jsme nevyužili některé velké šance, zápas bychom dohrávali ve větším klidu.“  

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Byl to smolný zápas, protože aspoň na bod jsme měli a remíza by byla, myslím, pro oba soupeře zasloužená. Po naší chybě jsme ale prohráli 3:2 a je to škoda. Bohužel se nám navíc zranil Hejl, takže lepíme sestavu, jak se dá. Bez pěti hráčů je to složité.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - TJ Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Góly: 76. Dobal. Rozhodčí: Dunovský - Jevčák, Mach. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:3 (Boček, Vařil, Dumbrovský – Schneider, Kubín, Kubata). Diváků: 250.

Týn: Kubík - Vařil, Maxa, Mravec, Meidl - Dobal, Boček (70. Štos), Maxa, Dumbrovský (92. Procházka) - Stoklasa, Houska (83. Liška). Trenér Mareš.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Cimerhanzl, Bartoš, Schneider (52. Týnavský) – Matoušek, Kubata, Rezek (61. Tůma), Radosta – Kubín, Hromádka. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Václav Mareš (trenér Týna): „Do prvního jarního zápasu jsme vstoupili vlažně. Prvních deset minut z naší strany nebylo podle mých představ. Hosté rychle kombinovali a nám to dělalo ze začátku potíže. Po dvaceti minutách jsme tempo vyrovnali, zlepšili jsme důraz v osobních soubojích a začali jsme hosty přehrávat. Dostávali jsme se do brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Do druhého poločasu jsme chtěli hrát naši hru, být stále aktivní a tlačit se do pokutového území. Naše šance, které jsme si vytvářeli, zůstaly neproměněny. Bylo to o první brance, kterou jsme vstřelili my. V 70. minutě to na sebe vzal Vladimír Dobal, pohrál si z hostující obranou a nekompromisně zavěsil. Za ty šance, které jsme si po celém utkání vytvořili, jsou tři body a naše vítězství zasloužené. Jediným negativem je vážné zranění Miroslava Bočka, kterému všichni přejeme brzké uzdravení.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Domácí nás předčili nasazením a větší touhou po vítězství. Naopak, my jsme nepodali dobrý výkon.“


TJ Blatná - TJ Dražice 0:1 (0:0)

Góly: 51. M. Stuchlík. Rozhodčí: Němec - Kollmann, Nedvěd. Delegát: Brož. ŽK: 5:2 (Kůst 2, Šimůnek 2, Hlaváč – Bareš, Mareš). ČK: 2:0 (62. Kůst, 95. Šimůnek). Diváků: 100.

Blatná: Chlanda – Levý (67. Čadek), Kůst, Bláha, Míka - Bulka, Hlaváč, Šimůnek, Říha (83. Sedláček) - Král, Peleška (67. F. Hrádek (72. A. Hrádek)). Trenér Voříšek.

Dražice: Baka - Horka,Turek, Novotný, Bareš-Veselý, Vačlena (87. Běhoun), Studenovský (71. Böhm), J. Štecher - Mareš, M. Stuchlík (59. Řezník). Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: neuveden - celý tým.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Do jarní premiéry jsme vstoupili aktivně a s odhodláním konečně získat první body. Od začátku jsme ovládli střed hřiště, včasným atakem eliminovali rozvíjející se akce hostí a vytvořili si slibné příležitosti. V 6. minutě netrefil bránu Říha, v 9. minutě nastřelil Král z velkého úhlu pouze tyč a po půl hodině hry prováhal zakončení Hlaváč. Naopak soupeř využil v 51. minutě standardku ke skórování. Zbytek utkání se odehrával spíše v nervózní atmosféře. Bez vyloučeného Kůsta jsme v závěru přišli i o Šimůnka, který nejprve ostře faulován vyfasoval druhou žlutou a poroučel se za spoluhráčem. V nastavení jsme dokonce ze standardní situace dopravili míč za brankovou čáru, ale radost z vyrovnání nám pokazil zvednutý praporek pomezního. Hosté byli tedy o gól lepší a odvážejí si tři body. Co se týče bojovnosti a herního projevu, musím blatenské za první poločas pochválit.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Velmi natěšení jsme odjeli hrát první jarní mistrovské utkání do Blatné a nakonec jsme si z krásného zdejšího umělého trávníku za velmi slunného počasí a mírného větru odvezli tři body. Samotné utkání v první části přineslo spoustu nepřesností a tak nedošlo ani k vážnějším situacím směrem ke změně skóre. V úvodu druhé části se nám povedlo prosadit z trestného kopu a z nudného zápasu se rázem stala zajímavá bitva jak na hřišti, tak mino něj. Ve zbytku utkání se při několika gólových šancích vyznamenali brankáři na obou stranách. Nutno dodat, že cestu za tímto výsledkem nám usnadnili domácí hráči jejich chováním a radost z bodů nám tak trochu kazí tři zranění hráči.“


FK Olešník - FK Slavoj Č. Krumlov 3:2 (0:0)

Góly: 26. Toth, 40. a 90. (obě z pen.) Szó - 58. a 65. Novák. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Pravda. Delegát: Bicek. ŽK: 1:3 (Šíma – Tůma, Kuna, Kořínek). Diváků: 158.

Olešník: P. Tomášek – Nýdl (75. Benko), Nygmet, Kalášek, Nohava – Štěch (86. Miklík), Szó, Lafata, Hezoučký (59. D. Tomášek), Šíma (90. Vojta) – Tóth. Trenér Chlumecký

Č. Krumlov: Š. Beránek - Kuna, Kabele, Švec, Strapek (63. V. Beránek) - Novák, Svoboda, Tůma (86. Gelnar), Kořínek – Růžička (80. Poláček), Vaněk. Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Szó, Lafata, Tóth, Kalášek - neuveden.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Na Krumlov jsme se připravovali už v týdnu, především na jeho rozestavení. Myslím si, že v první půli nám to vycházelo, dobře jsme napadali a šli do zaslouženého vedení 2:0. Druhou půlku byl aktivnější soupeř, přestali jsme běhat a Krumlov během sedmi minut vyrovnal. Zápas nejspíš směřoval k remíze, ale nám se podařilo na konci aktivním napadáním vybojovat pokutový kop, který Szó bezpečně proměnil. Na první jarní kolo to byl kvalitní zápas, ve kterém jsme byli šťastnější.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „V první půli jsme předvedli matný výkon a po chybách a penaltě dvakrát inkasovali. Po domluvě v poločase jsme ovládli hru a vyrovnali brankami Václava Nováka. V závěru jsme museli střídat zraněné hráče Tůmu a Růžičku a opět jsme inkasovali z penalty v poslední minutě utkání. Zápasu by více slušela remíza a tak se musíme ukázat v dalším utkání v Jankově.“


SK SIKO Čimelice - SK Jankov 0:4 (0:1)

Góly: 65. a 84. Hanzlík, 22. Voráček, 73. Popelka. Rozhodčí: Vican - Ondřej, Šimek. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:2 (Bednařík 2 – Kočer, Lošek). ČK: 1:0 (66. Bednařík). Diváků: 40. Hráno na UMT Milevsko.

Čimelice: Šípek – Klimeš (70. Dubský), Bednařík, Listopad, Viták – Hegenbart, Nekl, Maršík, Říha, Šťástka – Petřík (85. Ulč). Trenér Smrčina.

Jankov: Komrska – Jirkovský, Fajtl, Lošek, Schönbauer (63. Kollár) – Kočer, Hanzlík, Kroneisl, Voráček, Sypal – Popelka (80. Benda). Trenér Kadlec

Nejlepší hráči: nikdo - Popelka, Hanzlík.

Václav Nosek (činovník a hráč Čimelic): „V utkání jsme se museli obejít bez zdravotně indisponovaného trenéra Tomáše Smrčiny. Celkově zápas moc fotbalové krásy nenabídl, míč pořádně neposlouchal ani jedno z mužstev. V prvním poločase byla o šance nouze. Po naší ztrátě u vápna soupeře a rychlém brejku jsme z jediné šance Jankova obdrželi branku. My jsme naší šanci na vyrovnání chvíli před pauzou nevyužili, kdy nebezpečně střílel Petřík, ale gólman hostí si nadvakrát poradil. Naší snahu něco se zápasem udělal uťal gól hostí z přímého kopu zhruba po hodině hry a následná červená karta. Hosté pak skórovali ještě dvakrát a odvezli si tři body. Všichni se už těšíme na přírodní trávu, na které by se mělo hrát příští týden v Protivíně, a věříme v trenérovo návrat na lavičku.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Utkání se hrálo na umělém povrchu, který má svá nejlepší léta za sebou a fotbal celkově trpěl. V utkání plném soubojů a odražených míčů jsme se po dvaceti minutách hry ujali vedení. Před koncem poločasu jsme podcenili bránění při autu a domácí měli velkou šanci k vyrovnání. Nás ale podržel brankář. Druhý poločas byl přece jen o něco zajímavější. Po technické střele z přímého kopu jsme navýšili vedení, které mohl soupeř následně korigovat, ale před zcela odkrytou brankou minul. To byla poslední šance domácích na to s utkáním ještě něco udělat. My jsme postupně přidali další dvě branky a zápas jsme tak zvládli úspěšně.“


FK Junior Strakonice - FK Protivín 2:1 (2:1)

Góly: 42. Nosek, 44. Funda - 8. Urban. Rozhodčí: Peterka - Votava, Macko. Delegát: Hruška. ŽK: 2:2 (Funda, Říha - Zach, Hrynevich). Diváků: 120.

Strakonice: Lízal – Šimek, Žáček, Rozhoň, Čapek – Staněk, Benedikt (80. Říha) - Funda (89. Linhart), Zahrádka (59. Máška), Chalupa - Nosek (78. Míčka). Trenér Cimrhanzl

Protivín: Barbotkin – Štěpka, Vojta, Nedvěd, Zach – Dan (70. Hrynevich), Urban (78. Sháněl) , Buko Leroy, J. Vorel, Zeman (25. Hrachovec) – Říha. Trenér Říha

Nejlepší hráči: nikdo – Štěpka, Nedvěd.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „S Protivínem jsme sice uhráli tři potřebné body, ale žádnou fotbalovou parádu jsme kromě pár výjimek nepředvedli. Hosté byli fotbalovější. Hned v úvodu Nosek unikl po pravé lajně a přetaženým centrem našel nabíhajícího Chalupu, který pálil z voleje a brankář pohotově chytil. Téměř z prvního útoku hostí se zrodil rohový kop, který znamenal pro hosty vedení 1:0. Gól dal Urban. Poté to byl dlouhé minuty jen boj bez vážnějšího ohrožení branky na obou stranách. V závěru prvního poločasu přišel pro domácí obrat ve skóre, když ve 43. minutě po centru Čapka z levé strany skóroval Nosek hlavou na 1:1. O minutu později, tentokrát z pravé strany, se po několika hlavičkových soubojích dostal ke střele na vápně Funda a míč skončil za zády hostujícího brankáře a vedli jsme 2:1. Ve druhém poločase se naše hra nezměnila a hosté začali nepříjemně tlačit. Jejich pokusy buď zastavili obránci a nebo pozorný Lízal. Za zmínku stojí jen 55. minuta, kdy trestný kop hostí z vápna těsně minul branku a u domácích 83. minuta, když Chalupa odcentroval do vápna, ale Máška branku minul. Tentokrát nemohu určit žádného hráče z domácího mužstva, jehož výkon by si zasloužil vyzdvihnout.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří si i vytvořili jednu příležitost, kterou však nevyužili. Naopak nám se hned z prvního rohu podařilo Urbanem jít do vedení a tím zaskočit domácí. Poté se oba týmy snažily hrát jednoduše dlouhými míči za obranu soupeře, ale bez efektu. Rozhodující úsek zápasu přišel těsně před odchodem do šaten, kdy se domácím podařilo dvěma slepenými góly otočit zápas. Ve druhém poločase, jsme se opticky snažili o vyrovnání, ale domácí nás pozornou defenzívou do šancí nepouštěli, a proto vyhráli.“


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák