Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Hluboké si užívají vylepšeného zázemí a prahnou po postupu

 
úterý, 11. ledna 2022, 12:48

Hluboká nad Vltavou - V B skupině I. A třídy je očekávaným králem podzimu tým z podzámčí. Mužstvo vedené trenérem Ladislavem Táborským potvrzuje své ambice, první polovinu vyhrálo s tříbodovým náskokem. Návratu do krajského přeboru podřídilo vedení všechno a v létě přivedlo hned čtveřici posil. Pod zámkem se tak objevili Jan Krejčí, Matěj Otepka, Martin Škoda a také Jiří Funda, který měl možnost sbírat prvoligové zkušenosti v českobudějovickém Dynamu a také v Hradci Králové. O podzimu a vyhlídkách na jaro pohovořil náš portál se sportovním manažerem Hluboké Karlem Váchou ml.

Měl podle vás podzim očekávaný průběh?
Neměli jsme úplně dobrý začátek, neboť jsme prohráli v Chýnově a pouze remizovali v Nemanicích. To byl trochu zádrhel, ale dál jsme si věřili, protože jsme v létě mužstvo výrazně posílili, a myslím, že je teď hodně kvalitní.

Hráči se pak za vaši důvěru odvděčili dobrými výkony?
Pak už vše probíhalo tak, jak jsme očekávali. Soupeře jsme přehrávali a prohráli jsme jen v Táboře na Meteoru. Tam se nám zápas z různých důvodů nepovedl, naštěstí jsme ale první příčku po podzimu udrželi.

Jak jste byli spokojeni s příspěvkem fotbalistů, kteří v létě Hlubokou posílili?
Všichni příchozí fotbalisté splnili to, co jsme od nich očekávali. Drželi si svůj standard a patřili k oporám. I díky nim přezimujeme na čele tabulky. Jednali jsme ještě s Martincem, ale nakonec jsme se nedohodli. Velmi dobře ovšem šlapal celý tým, přičemž posily jeho kvalitu ještě pozvedly. Mužstvo je dobře poskládané a má předpoklady k tomu, aby současné pozice obhájilo i na jaře.

Bylo něco, co vás na podzim zklamalo?
Nemohu hovořit o zklamání, protože je to pouze sport a nedá se jen vyhrávat. Zápasy, ve kterých jsme body ztratili, se daly odehrát určitě lépe, přesto podzim hodnotím pozitivně. Jsme rádi, že jsme si zahráli s Lišovem v pátek večer za umělého osvětlení. To jsme vybudovali stejně jako novou tribunu už předloni, kvůli koronavirovým restrikcím jsme však umělé osvětlení nemohli v posledních sezonách využít. Ani nové zázemí jsme si ještě pořádně neužili. Vyzkoušeli jsme si ho až nyní, a doufám, že už bude vše fungovat, jak má.

Jaké byly ohlasy na umělé osvětlení od aktérů zápasu?
Přijelo hodně fanoušků z Lišova a zaznamenali jsme spoustu kladných ohlasů. Hosté byli spokojeni. Lišov má výborné příznivce, kteří jezdí s týmem na venkovní zápasy, a i proto jsme chtěli tento duel odehrát pod umělými světly. Byla to samozřejmě úplně jiná atmosféra, než když se hraje třeba ve dvě odpoledne.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Začínáme trénovat 17. ledna a trenéři domluvili taky čtyři přípravná utkání. Čeká nás rovněž asi pětidenní soustředění.

Říkal jste, že mužstvo je dostatečně silné na to, aby na jaře udrželo současné pozice. Nic jiného než postup do krajského přeboru tedy neberete?
Určitě, hrát krajský přebor je prestižní záležitost. O fanoušky jsme ale v I. A třídě rozhodně nepřišli. Pokud jde o návštěvnost, tak ta je v I. A třídě, když ne lepší, tak minimálně stejná jako v krajském přeboru. Je to tím, že hrajeme s mužstvy z blízkého okolí. Obvykle s nimi jezdí fanoušci a kulisa je pak lepší, než když přijedou třeba Čimelice.

O žádnou tragédii by se tedy nejednalo, pokud by to s postupem nevyšlo?
Tragédie by to určitě nebyla, ale postoupit chceme.

Do jara byste měli nastoupit se stejnými hráči jako na podzim?
Kádr by měl zůstat stejný, nemám informace, že by někdo odcházel. Naopak se ho pokusíme ještě doplnit.

Kdo může na jaře Hluboké překřížit postupové plány?
Podle mého názoru to může být Chýnov a silné jsou i Čtyři Dvory. V naší skupině je víc dobrých manšaftů, ale tyhle dva budou nejnebezpečnější.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák